Šta je novo?

poklon!!

Dog

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2006
Poena
309
Dragi moji ljudi..pazite ovako!Ja se ne razumem u kompjutere i zato mi je hitno potrebna vasa pomoc!!Mladji brat je otputovao na neke pripreme sa klubom i sad,uskoro mu je rodjendan!A ja bih hteo da iskoristim priliku jer mi je zao vise da ga gledam kako igra igrice od pre 100 godina jer novije ne moze kompjuter da podrzi! Pa bih zeleo da poboljsam ovaj sto vi kazete "shporet!" :)
Fakticki mi treba maticna ploca,procesor(ali AMD-tako mi je drugar rekao),graficka,i ddr ,posto mi je drugar rekao da imamo sdr od 256mb.. valjda znate na sta mislim jer pojma nemam kako se to pise!! :S:
na raspolaganju imam 260 evra...
Stvarno bi vam bio zahvalan ako biste mi pomogli! znaci kompjuter je predvidjen samo za igrice!!! Ne bih ceo kompjuter kupovao!
sadasnji izgleda ovako..
Intel celeron 800 mhz
nvidia (nemam pojma dalje) 16mb
ploca -ne znam
hard disk 80 Gb
256mb sdr!!
unapred Zahvalan
Marko

Sempron 2500+ ~75e
bilo koja nforce4-4x ploca (s754 i PCI-E) ~70e
bilo koji najjeftiniji ram 512MB ~35e
ATI X1300pro ~ 100e
sve zajedno 280e. malo smo probili budzet, ali veruj mi da ispod ne moze nikako, a svaka od ovih komponenti vredi svaki cent. slicno ce ti reci i ostali :)
javi sta si odlucio.

Posle ovog upgrade-a ostaje ti 256 MB SDRAM-a koje verovatno možeš da prodaš, pa će taman da se uklopi u budžet.

Sale, dobra racunica. Nesto slicno sam i ja hteo da predlozim. Dog, to je jedino sto moze da se ugura za te pare, a da je novo.

Ne bih da kvarim, ali mislim da ce biti neophodno da nabavis i DVD uredjaj, ako vec nemas, jer nove igre dolaze na DVD diskovima. Nije neophodno, moze i drugacije da se sredi instaliranje igara (nadji ortaka koji zna o racunarima), ali ako se snadjes za kesh, probaj da uzmes. Sto Wiz011 rece, prodaj stari procesor, maticnu plocu, memoriju i grafiku posle kupovine. Neces se usreciti cifrom, ali ce biti dovoljno da se pokrije visak u ceni, i vise (oko 50-60e za sve).

Poslednja izmena:
jeftiniji je mizerno, a losiji je malo vise ;)
kakva crna 6600, kad X1300pro ima za 95-100e.
slazem se da covek treba da proda staru masinu i uzme rezac i pokrije razliku u ceni, ali pitanje je da li mu je stara masina potebna?

Pa, jeftiniji je 10tak evra, a mislim da ce Dogu znaciti i toliko, jer je budzet vec probijen. Mislim da njegovom mladjem bratu nece znaciti razlika u performansama. Kad skupi vise kesha, neka pazari nesto jace :)

AMD Sempron 2800+ Box, Socket 754, 256 kB cache, 64-bit, garancija 3 god.
K8 Gigabyte GA-K8NE, nForce4, S754, FSB1600, PCI16x, DDR400, Gb LAN, SATA, RAID, SC 7.1 garancija 3 god.
DIMM 512MB DDR/400MHz NCP, 184-pin, PC3200, dvostrana, LifeTime Warranty
Gigabyte ATI X600PRO, PCIE16, 128MB DDR, 128bit, DVI, TV-out, garancija 3 god.

Sve skupa 263.3e. Ako stare komponente prodajes, kao sto su vec napomenuli, mozes dobiti oko 50-60e (ploca+procesor+ram+graficka). Preporucujem ti da te pare ulozis kao dodatak za neku bolju graficku karticu i dvd-rom.

Poslednja izmena:
duskoo je napisao(la):
Uz nove komponente koje su ti već preporučili moralo bi da ide i novo napajanje (neka me neko ispravi ako grešim).
Tja, verovatno ne grešiš... Na napajanje smo svi zaboravili. :S:

duskoo je napisao(la):
Imajući to u vidu, najjednostavnije rešenje je da prodaš ceo stari komp i kupiš novi.
Verovali ili ne, ovo se uvek najvise isplati. Posle toga ne boli glava.

Pozdrav :wave:

ako ti nesto znaci jos jedna glas ZA za prodaju celog starog i kupovinu celog novog (jedino HDD zadrzi posto je OK, 80Gb ima tu mesta).
kolko mozes da dobijes ne znam al to sto dobije + tih 260E (+20koje nisi planiro :) ) moz da izadje pristojan komp, a i 9550 ce biti bolja od te Vante ili sta li je vec to. + bilo koji Sempron najeftiniji je space shuttle za Celija 800

Pozdrav drugari!dvd,imam,zaboravio sam da kazem! Mozda mi je malo preterano 280 evra...ali ja sam snalazljiv covek...sto se tice tog napajanje ne znam sta je vertikalno a sta horizontalno i da li je to veliki problem? mislim da mi je napajanje 350w!!el to valja
i da vas pitam jos nesto!gde mi se najvise isplati da kupim te komponente! da trazim nove ili polovne?
Kako vam se cini ovo sto je Kosmonaut predlozio,to je ipak najblize mojim mogucnostima! Kosmonaute el to ti prodajes ili znas cene
jao ne bih prodavao stari komp!to ce to da traje...a i cale ce da dize frku,sto trosim pare na gluposti!ovako ce ostati neupadlljiv!

e sta misite o ovome..sad sam nasao neki frajer prodaje
HIS Radeon 9700pro 128mb 256bit,TV/DVI/VGA bez garancije --95 Evra
MSI Neo n Force3 ploca,s754 --50 evra
AMD Sempron 2600+
1.6GHz 128kb L2 kesa,radi na 2.2GHz na ovoj ploci--70 evra
2x512MB DDR400 PQI - 2x35evra
Sve sem graficke je u garanciji, staro par meseci. Graficka je starija i nema garanciju
ajde procenite el valja za te pare

e nasao sam i ovo,nije AMd ali jebaga..
Athlon 3000+ s939, Venice jezgro
+
MSI Neo4-F - nForce 4 ploca, odlicna, stabilna brza
+
PQI 2x 512MB DDR400

Radi sve svakdnevno na 10x240 = 2.4GHz za CPU, memorija je asinhrono na 200njak MHz, nije ni probana na 240MHz, pretpostavljam da ne moze.

Sve je staro oko 6 meseci, jos u garanciji po 1,5 ili 2,5godina.

Cene su 135€ + 75€ + 2x35€

Prioritet ima prodaja u kompletu

Dog je napisao(la):
e nasao sam i ovo,nije AMd ali jebaga..
Athlon 3000+ s939, Venice jezgro
+
MSI Neo4-F - nForce 4 ploca, odlicna, stabilna brza
+
PQI 2x 512MB DDR400

Radi sve svakdnevno na 10x240 = 2.4GHz za CPU, memorija je asinhrono na 200njak MHz, nije ni probana na 240MHz, pretpostavljam da ne moze.

Sve je staro oko 6 meseci, jos u garanciji po 1,5 ili 2,5godina.

Cene su 135€ + 75€ + 2x35€

Prioritet ima prodaja u kompletu

Athlon, Sempron, Barton su imena za AMD-ove procesore. Ova konfiguracija je odlicna, ali ona ti je 280€ bez graficke kartice. Sto se tice napajanja, 350W je sasvim OK samo ako nije u pitanju neko kinesko napajanje (a verovatno jeste). Mislim da je konfiguracija koju ti je Sale predlozio sasvim OK.

Pozdrav. :wave:

One dve konfiguracije koje si naveo, savim su solidne. Doduse drugom itekako probijas budzet, pogotovo sto nije navedena graf. karta. Moj savet ti je da uvek obratis VELIKU paznju na garanciju prilikom kupovine kompjuterskih komponenata, jer ipak TRI godine mnogo znaci u odnosu na jednu godinu (ili nijednu).

Sto se tice cene (263.3e) koju sam naveo, izvuchena je iz cenovnika jedne vece beogradske firme. Ako te zanima koja je firma u pitanju, obrati mi se preko mail-a ([email protected]), jer ne zelim da plasiram besplatne reklame putem ovog foruma.

Ako vec ne zelis da prodajes stari komp, ti prodaj samo komponente koje menjas i ulozi ih u jos bolje komponente.

Sto se tice polozaja napajanja u kucistu, da veoma je bitno! Ako je vertikalno, vrlo verovatno ce da gushi protok vazduha ka procesoru. To nema neke velike veze kod starijih procesora, ali kod novijih podize temperaturu i dovodi do pregrevanja, sto najchesce uzrokuje konstantno usporavanje i restartovanje kompjutera kad god premasi normalu. Da li je vertikalno ili horizontalno postavljeno, saznacesh veoma lako. Pogledaj sa zadnje strane kucista i odredi da li su utichnice na napajanju u vertikalnom ili horizontalnom polozaju u odnosu na ventilator. Ili da li su bochne stranice napajanja (kada ga posmatras) vishe ili nize (nize=horizontalno postavljeno napajanje; vishe=vertikalno postavljeno napajanje). Naravno ovo pravilo vazi za mini tower kucista.
Ako je kojim slucajem vertikalno napajanje moraces da zamenis kuciste (samo limariju), a to ti je novi trosak, na srecu mali (500 do 1500 din za jeftinije varijante).

Srecno u odabiru!

BTW, Kosmosnaut (sa dva S u nick-u).

Poslednja izmena:
Odlucio sam se!!!
ovako izgleda..

K8 Gigabyte GA-k8NE,nForce4,s754,fsb1600,PCI16x,DDR400,Gb LAn,SATA,RAID,SC 7.1
AMD Sempron 2600+BOX,Socket 754,128kB cashe,64 bit
Gigabyte Ati X600pro,PCIE16,128DDR,128 bit,DVI,TV-out
DIMM 512MB DDR/400mhz NCP,184-pin,PC3200,dvostrana
ukupno 250 evra
sta mislite!!???
el ce da valja! :trust:
samo mi pojasnite sta znaci kod procesora ovo BOX!!!??? dobijam kutiju sa cokoladicama?? :eyebrows:
pozzz

Dog je napisao(la):
Odlucio sam se!!!
ovako izgleda..

K8 Gigabyte GA-k8NE,nForce4,s754,fsb1600,PCI16x,DDR400,Gb LAn,SATA,RAID,SC 7.1
AMD Sempron 2600+BOX,Socket 754,128kB cashe,64 bit
Gigabyte Ati X600pro,PCIE16,128DDR,128 bit,DVI,TV-out
DIMM 512MB DDR/400mhz NCP,184-pin,PC3200,dvostrana
ukupno 250 evra
sta mislite!!???
el ce da valja! :trust:
samo mi pojasnite sta znaci kod procesora ovo BOX!!!??? dobijam kutiju sa cokoladicama?? :eyebrows:
pozzz

BOX znaci da ga dobijash u pakovanju sa coolerom. Bolje uzmi 2500+ zbog duplo vishe L2 cache-a od 2600+ (2500+ ima 256kb L2 cache)

Poslednja izmena:
Rax13 je napisao(la):
BOX znaci da ga dobijash u pakovanju sa coolerom. Bolje uzmi 2500+ zbog duplo vishe L2 cache-a od 2600+ (2500+ ima 256kb L2 cache)

Pa bolje mu je 2800+ koji je par evra razlike (6 evra) u odnosu na 2600+ ;)

Nazad
Vrh Dno