Šta je novo?

"poklanja" li to verat sate?

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Da li se nekome ko se povezuje na net preko Veratovog Smin broja desava da mu se vreme ne obracuna tj. da se ne odbije sa njegovog sopstvenog naloga? Analizirajuci kad se ovo dogadja (tj. ne dogadja) dosao sam do zakljucka da ukoliko ste na vezi izmedju dva dana tj. u ponoc (na prelazu iz jednog dana u drugi), postoji velika verovatnoca da to vreme jednostavno nece biti odbijeno od broja sati koje ste imali pre konektovanja.
Znaci imali nekoga kome se opisano takodje desava?

Nisam bas primetio, mada cu obratiti paznju ovih dana pa cu javiti!
Pozdrav!

da primetili moji ortaci koji teraju verat :)

hehe... i ja sam primetio, npr. 10 sati mi traje nadelju dana, a svaki dan sam na netu od 3-5 sati... i ja sam se bas zacudio

a sta ako ovde na forumu ima neki cika iz verata i on vidi ovo i provale i onda poprave?

uuu Izgleda da da :)
vidim i ja nesto mnogo ostaje
A oni sto rade na veratu nista nisu videli nista nisu culi ;) :mrgreen:

Rage against The mAchine je napisao(la):
hehe... i ja sam primetio, npr. 10 sati mi traje nadelju dana, a svaki dan sam na netu od 3-5 sati... i ja sam se bas zacudio

a sta ako ovde na forumu ima neki cika iz verata i on vidi ovo i provale i onda poprave?
Pa ako je ovo tacno da se desava i vama moze cika i da vidi :)
Ja, kada sam prvi put primetio da nesto "nije u redu" :D , pre konekcije sam imao jos 2 sata, ostao na vezi skoro 5 sati, i pozovem ja podrsku kao "ne znam da li imam jos vremena, posto sam mozda otisao u minus". A sa druge strane glas: "niste mogli nikako da odete u minus, evo da proverimo...pa da tacno ste na nuli".
Rekoh:"Dobro, onda..." :D "...ja samo da proverim" :mrgreen:

pssssst! ;)
Nije do Verata vec nasih bednih analognih centrala koje tesko rade sa najnovijim digitalnim 042. Vec na malo boljim analognim, a da ne pricam o digitalnim ovo se ne desava.

Bar neka mala nadoknada za nase patnje ...

twister je napisao(la):
...

Pa ako je ovo tacno da se desava i vama moze cika i da vidi :)
Ja, kada sam prvi put primetio da nesto "nije u redu" :D , pre konekcije sam imao jos 2 sata, ostao na vezi skoro 5 sati, i pozovem ja podrsku kao "ne znam da li imam jos vremena, posto sam mozda otisao u minus". A sa druge strane glas: "niste mogli nikako da odete u minus, evo da proverimo...pa da tacno ste na nuli".
Rekoh:"Dobro, onda..." :D "...ja samo da proverim" :mrgreen:

Pa valjda postoji posebno nocno tarifiranje kada se provedeno vreme mnozi sa 0.5?

blenta je napisao(la):
pssssst! ;)
Nije do Verata vec nasih bednih analognih centrala koje tesko rade sa najnovijim digitalnim 042. Vec na malo boljim analognim, a da ne pricam o digitalnim ovo se ne desava.
Jesi li siguran da je samo na analognim? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Laza je napisao(la):
...

Pa valjda postoji posebno nocno tarifiranje kada se provedeno vreme mnozi sa 0.5?
Ne, ne postoji posto sam ih kada sam prvi put uplatio kod njih zvao i rekli su mi:"cena je sad stvarno mala i ta pogodnost je ukinuta".
Samo...zaboravili su da kada su brisali onu 5-icu iz 0.5 obrisu i 0-icu pa se sad provedeno vreme mnozi sa 0 (izgleda) :D

Inace ovaj deo foruma posecuju redovno likovi sa verata - na jednom od vecih topica se pojavio neki lik koji radi tamo i dao nam neka objasnjenja... tako da - sve lepe stvari kratko traju - lol

Ma daj, u Sezamu je ta fora trajala godinu dana, a u Tehnicomu godinu i po fora da se kachi i 10 ljudi na jedan flat nalog ;) Ako ne mogu da srede da net uopshte radi i da se dobija, bash ce da se *****avaju sa tim, jer ako i to ukinu, odoshe im ljudi :)
To je vrlo moguce i namerno....

twister je napisao(la):
...

Jesi li siguran da je samo na analognim? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I na digitalnim, i to ovim najnovijim! cheers
I nije samo preko SMIN-a, moji ortaci su isli i preko 3060606

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...

I na digitalnim, i to ovim najnovijim! cheers
I nije samo preko SMIN-a, moji ortaci su isli i preko 3060606
Istina!!!
Digitalna Centrala i SMIN :)

driver je napisao(la):
Ma daj, u Sezamu je ta fora trajala godinu dana, a u Tehnicomu godinu i po fora da se kachi i 10 ljudi na jedan flat nalog ;)

Za Sezam sam se i sam uverio kad smo se kacili u isto vreme nas par ortaka :beat: , ali nas provalise posle 3 meseca. Meni su blokirali broj, tako da ne mogu sa mog telefona vise da koristim Sezam nikako :mrgreen:
Verat je dobar samo sto se tice cene, a sto se tice kacenja, protoka, zagusenja i pucanja - no comment!

Verat je zivo sra.nje. Ja sam skoro platio mesecnu flat tarifu za smin, i 3 dana nisam imao brzu vezu od 1 ili 2 kb/s. Bozji uzas. Cekam da mi se otvori strana po 5 minuta i onda sam otiso lepo da mi vrate pare i vratili mi.

nixylive je napisao(la):
Verat je zivo sra.nje. Ja sam skoro platio mesecnu flat tarifu za smin, i 3 dana nisam imao brzu vezu od 1 ili 2 kb/s. Bozji uzas. Cekam da mi se otvori strana po 5 minuta i onda sam otiso lepo da mi vrate pare i vratili mi.
Decko da li si siguran koliko ti centrala valja, a ne Verat? Ako si na analognoj centrali malo koji provajder ce ti OK raditi osim mozda SEZAM-a koji jos uvek ima onaj broj za analogne centrale. Ja se redovno spajam na 52-54k tako da menjaj centralu.

Skot je napisao(la):
Inace ovaj deo foruma posecuju redovno likovi sa verata - na jednom od vecih topica se pojavio neki lik koji radi tamo i dao nam neka objasnjenja... tako da - sve lepe stvari kratko traju - lol
Koji topik, nesto ne vidim ? :eek:
Decko da li si siguran koliko ti centrala valja, a ne Verat? Ako si na analognoj centrali malo koji provajder ce ti OK raditi osim mozda SEZAM-a koji jos uvek ima onaj broj za analogne centrale. Ja se redovno spajam na 52-54k tako da menjaj centralu.
:what: Nije bas tako svi koji se konektuju na sezam sa analognih c., a znam ih, ne idu preko analognog broja (mozda neki sa dorcola, inace je neupotrebljiv)... Isto vazi za ostale provajdere. Nije Verat los kada se proba sa boljih centrala, ali mora da su i ostali provajderi sa istih bolji cim se toliko ljudi zali, ali za 12din je najbolji!

"Menjaj centralu" :confused: :confused: :sceptic: ali si mu rek'o, daj neki tutorial kako da to uradimo (miniramo pa trazimo novu ili sta ?) ....

100 puta sam trazio u posti da mi promene broj, ali lopovi cuvaju digitalne brojeve smao za onog ko najvise ponudi. Ustvari, trenutno uvode smao firmama, a moj kraj ce kao tokom leta da odrade. U okolnim selima su pola ljudi na digitlanoj centrali koji i ne koriste telefon, a ja sto zivim u takoreci modernm naselju nemam digitalni broj. Par mojih komsija vec par godina su na digitalnoj. Ne znam d ali ce mene da prikljuce. Inace nemate pojma sta sam im sve napricao u trecoj zalbi kad sam se zalio zbog prevelikog racuna jer se oni tamo prikljucuju na svaciji broj i zovu inostranstvo, a meni posle stze racun. Djubreta teska. I to znam da je tacno jer sam cak znao coveka koji je radio u posti i isto to radio.

nixylive je napisao(la):
100 puta sam trazio u posti da mi promene broj, ali lopovi cuvaju digitalne brojeve smao za onog ko najvise ponudi. Ustvari, trenutno uvode smao firmama, a moj kraj ce kao tokom leta da odrade. U okolnim selima su pola ljudi na digitlanoj centrali koji i ne koriste telefon, a ja sto zivim u takoreci modernm naselju nemam digitalni broj. Par mojih komsija vec par godina su na digitalnoj. Ne znam d ali ce mene da prikljuce. Inace nemate pojma sta sam im sve napricao u trecoj zalbi kad sam se zalio zbog prevelikog racuna jer se oni tamo prikljucuju na svaciji broj i zovu inostranstvo, a meni posle stze racun. Djubreta teska. I to znam da je tacno jer sam cak znao coveka koji je radio u posti i isto to radio.
Podnesi zahtev za ISDN.

Ja sam se zalio i na digitalnoj sa listingom na kojem ima 400-500 impulse vise nego sto ima kad saberes sve izlistane pozive, al' ne vredi. Monopol je monopol, sta ces. Da ti dodje racun 200 eura moras da platis, a nemas se kome zaliti.

MarkoS je napisao(la):
...

Podnesi zahtev za ISDN.
Strasno resenje. Moj drug je podneo i ceka odgovor otprilike pet meseci. Kad god nazove da proveri "...jos je u fazi razmatranja".
Toliko o ozbiljnosti poslovanja.
A da si samo video kako i ko to ugradjuje. Meni je dosao lik koji mi se jadao sat vremena kako radi. Covek nema ni sluzbeni auto, vec autobusom u kesi "dobro jutro komsija" nosi ISDN-ove i ugradjuje ih. Od mene je zvao coveka iz Visnjicke Banje da dodje po njega kolima, posto ne zna kako da ga nadje sa GSP-om. Pitam se sta li bi bilo da ga neko presretne i otme mu kese. Ko li bi nadoknadio stetu. Meni su preko veze uveli ISDN posle mesec i po dana. Kazu problem je bio sto "monteri" nemaju vremena. Pa nije ni cudo kada idu "SARCEM" i "CURDICEM" da ugradjuju. (a sto je ugradnja u P.M. dos'o, upalio u struju, spojio 2 kabla i otiso=2min + sat jadikovki i cekanja coveka iz Banje).
Eto!

shone190 je napisao(la):
...

Strasno resenje. Moj drug je podneo i ceka odgovor otprilike pet meseci. Kad god nazove da proveri "...jos je u fazi razmatranja".
Toliko o ozbiljnosti poslovanja.
A da si samo video kako i ko to ugradjuje. Meni je dosao lik koji mi se jadao sat vremena kako radi. Covek nema ni sluzbeni auto, vec autobusom u kesi "dobro jutro komsija" nosi ISDN-ove i ugradjuje ih. Od mene je zvao coveka iz Visnjicke Banje da dodje po njega kolima, posto ne zna kako da ga nadje sa GSP-om. Pitam se sta li bi bilo da ga neko presretne i otme mu kese. Ko li bi nadoknadio stetu. Meni su preko veze uveli ISDN posle mesec i po dana. Kazu problem je bio sto "monteri" nemaju vremena. Pa nije ni cudo kada idu "SARCEM" i "CURDICEM" da ugradjuju. (a sto je ugradnja u P.M. dos'o, upalio u struju, spojio 2 kabla i otiso=2min + sat jadikovki i cekanja coveka iz Banje).
Eto!
Pa i ja sam podneo zahtev pre oko 5 meseci, a tek sad su mi uveli.

Pa to onda i nije neko resenje, barem ne u skorije vreme!
Pozdrav!

Ako mislite ISDN zbog interneta onda mi to ne treba. Zadovoljan sam i ovom sakatom konekcijom jer ocekujem da u Nisu pocnu da uvode kablovski net pa cu to da uzmem. Po proracunima ISDN mi je daleko skuplji, a nije mi bas potrebna 2 puta brza veza za 4 puta skuplje pare.

A sto se tice majstora pa takvi su svi. Firmu osnovali kompjuterasi, a doveli zanatlije da im rade umesto nekog ko se razume u to.

Inace sam resio da tuzim telekom ako misle da me *****avaju. ako treba ima i stan da prodam da isterujem krive drine :D Dobro necu bas dotle da idem, ali ako nista drugo na kraj cu da odem kod direktora i da mu se iznapsujem u lice bar ce lakse na dusi da mi bude jer ne mogu da podnesem takve smradove koji su dobili mesto u fotelji i sad ih boli za nas obicne smrtnike.

Uvek se iznerviram kad je ovakva tema u pitanju.

blenta je napisao(la):
...

:what: Nije bas tako svi koji se konektuju na sezam sa analognih c., a znam ih, ne idu preko analognog broja (mozda neki sa dorcola, inace je neupotrebljiv)... Isto vazi za ostale provajdere. Nije Verat los kada se proba sa boljih centrala, ali mora da su i ostali provajderi sa istih bolji cim se toliko ljudi zali, ali za 12din je najbolji!

"Menjaj centralu" :confused: :confused: :sceptic: ali si mu rek'o, daj neki tutorial kako da to uradimo (miniramo pa trazimo novu ili sta ?) ....

Mislim da j na onom topicu novi kablovski net, ali nisam sto posto siguran. secam se samo da je bio jedan podugacak topic. Mislim da je covek ostavio samo jedan post na tom topicu.

e bre ljudi :confused:
promasili ste tread, bar zadnjih 10-ak postova nema veze sa onim sto sam pitao.
No dobro, neki vole da kucaju pa im se price sire po forumu poput virusa... :(

Nazad
Vrh Dno