ivo.r je napisao(la):Koliko mi je poznato, na zapadu je praksa da se za istu cenu pretplate poveća brzina linka. Verovatno će se i naši (jednog dana) odlučiti za takav korak, pre nego za pojeftinjenje.
Paradigma je napisao(la):Telekom agregira 32 porta na 1Mbps, tako da imate garantovanih 32Kbps a ne 256Kbps.
Mikizemun je napisao(la):ovo nije tacno
telekom zahteva da se na 32 porta uzme 1mbs link od telekoma do provajdera
a ne guraju 32 korisnika na 1mbs
a isp moze ako hoce manju agregaciju da uzme i veci link( sto su neki isp i uradili)
Mikizemun je napisao(la):ovo nije tacno
telekom zahteva da se na 32 porta uzme 1mbs link od telekoma do provajdera
a ne guraju 32 korisnika na 1mbs
a isp moze ako hoce manju agregaciju da uzme i veci link( sto su neki isp i uradili)
Paradigma je napisao(la):Tacno je da provajder moze da doplati za manji stepen agregacije ali se za home korisnike (servise) to nece ciniti.
Paradigma je napisao(la):Tacno je da provajder moze da doplati za manji stepen agregacije ali se za home korisnike (servise) to nece ciniti.
Mikizemun je napisao(la):pa mozda nece eunet(mada on nudi varijantu sa manjom agregacijom za nesto vise para) i neki mali pilicarski isp-ovi ali sezam,beotel,yubc(verat?) sigurno hoce a i rade to
jel si svestan sta bi se desilo kad bi isp pustio 32 korisnika koji imaju 256k na 1mbs??
a da ne pricam o ljudima koji su uzeli 512k i 768k
momentalno ali momentalno bi presli kod drugog isp-a
meni kad bi na sezam adsl-u pala brzina sa ovih prosecnih 55kb/s na pola u trajanju duzem od 7 dana ( a da pritom to nije neki kvar kod telekoma) odmah bi menjao provajdera pa ti sad vidi da li se isplati sezamu da izgubi mojih 3.700 mesecno ili ne
lucky2001 je napisao(la):Ja mislim da takvih ima dosta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari