Šta je novo?

Pojedine strane se ne otvaraju

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Pozdrav,
Kao sto naslov sam kaze browser tj mozilla nece da otvara pojedine strane koje 100% rade jer im pristupam sa drugog racunara bez problema. Kada unesem zeljenu stranu iskoci standardno obavestenje Unable to connect...Firefox can't establish a connection to the server at... probao sam da flushujem dns, ocistim kompletan browser (kes, histroy..sve), probao druge browsere ali strane se ne otvaraju. Ne koristim proxy i nisam iza firewall-a..mada mislim da ovo zadnje nije ni bitno. Jel postoji neko elegantno resenje ili moram da reinstaliram ceo sistem?
Hvala

mali edit: Primerio sam da mi hosts file u direktorijumu system32/drivers/etc sadrzi samo adresu lical hosta tj 127.0.0.0 i pored pise localhost. nasao sam default izgled i ispravio i oni sajtovi su, posle restarta racunara, momentalno proradili. Kako sam ih iskljucio i ponovo pokusao da im pristupim..opet nece da se prikazu! Takodje kad pokusam da pingujem ove sajtove izlazi greska: general failure

Poslednja izmena:
Probaj da iskljucis firewall na ruteru, to je meni pomoglo.

Nisam siguran koliko ce to pomoci posto sa drugog racunara koji je na istom ruteru pristupam bez problema. I jos jedno zapazanje..editovao sam hosts file, restartovao racunar i prvih 30 sec sajtovi rade, posle tih npr 30 sec momentalno pucaju i nema vise konekcije.

Hajde malo budi precizniji ti sa FF i Operom možeš da posetiš npr ovaj forum google i slično a nemožeš samo pojednine strane? D ali ti dakle puca konekcija pa nemaš pristup internetu ili samo tim nekim stranama?

Problem nije u hosts fajlu, sigurno ne direktno (sajtovi zabranjeni hosts fajlom ne prikazuju tu gresku u browseru). Verovatno te zeza neki od instaliranih programa za kontrolu pristupa - to moze biti av, popup/spam bloker, firewall ili nesto slicno, cak i poneki tweakeri imaju takve opcije u sebi.

Bas tako kako si rekao Kritika. Ovaj sajt i 99.9% ostalih uredno posecujem ali npr www.gigatronshop.com nece, tj hoce ako cackam hosts i resetujem masinu, ali problem se javi cim prodje 30sec - min po ulasku u sistem.Sajt za to vreme lepo radi ali posle toga puca. iz rezervnog xp-a (problem je na 7-ci) otvara sve savrseno kao i sa sestrinog kompa koji je na istom ruteru. Sumnjao sam na neka g...vna kao sto Lazabd rece mada nemam ni pop blocker ni firewall al sam se nadao da nije posto imam gomilu propratnog softvera i nema teorije da ustanovim sta je u pitanju...znam da malware ili virus nije posto sam odradio sve zive kontrole. Nista...backup pa reinstalacija. Hvala.

Poslednja izmena:
Pa bas zbog tih 30s-min po ulasku u sistem i mislim da je nesto od startup programa. Taman se sistem podigne, ali se jos ne ucitaju svi startup programi. Ocigledno je da neki od startup programa napravi blok. Reinstall je neko resenje, al ja bih ipak pre toga proverio sve startup programe (na svim lokacijama, ne samo Startup folder). Probaj sa Ultimate Troubleshooterom da procesljas startup programe i servise koji se podizu.

Pa onda bi moga od podigne safe-mode sa omogućenom internet konekcijom da da tu proveri da li je moguće pristupiti sajtu gigatrona

Sta sve imas u hosts fajlu? Hoce trojanci da ubace u hosts listu popularnih sajtova sa svojim ip adresama pa popunis login na njihovom sajtu i poklonis im user/pass. To sam jednom video kod sebe ali srecom nisam imao nalog ni na jednom od tih sajtova pa sam izbegao katastrofu.

jesi li probao ono što sam naveo

Vrh Dno