Šta je novo?

pojacanje wifi drugim ruterom [linksys ea2700 i linksys wrt54g2]

nimbus

Slavan
Učlanjen(a)
09.02.2008
Poena
320
imam ruter linksys ea2700, dobio sam drugi ruter linksys wrt54g2, hteo bih, ako moze, da ga iskoristim za pojacanje/prosirenje wifi pokrivenosti.
gledao sam o ap i brige, no ne znam o tome nista i trebalo bi mi uputstvo for dummies ako moze da se izvede tako nesto

ea2700 [koji je zakacen na kablovski modem]:

n1.jpg

n2.jpg

wrt54g2 [kojim bih da prosirim wifi]

1.jpg

2.jpg

nisam siguran da wrt54g moze da se poveze bezicno na taj glavni ruter i da baca(pojavaca) signal, probaj naci odaljak bridge pa u wrt54gu upisati mac adresu glavnog i na tom ea2700 ukljucis wds ili tako nesto ako ima i tu stavis mac adresu od wrt54g time bi ih povezao ako je to ikako moguce od opcija, kao ne, onda na wrt54g jednostavno ubaciti drugi firmware(kojim gubis garanciju) recim DD-WRT i onda je lako, sa tim firmware-om imas sve opcije sto ti trebaju.

hvala ti mnogo na odgovoru!
wrt54 mi nije pod garancijom, tako da cu svakako staviti dd-wrt na njega. pokusavam da odgonetnem sta je wds
da li bi bilo to sve vazilo i kada bi ih medjusobno povezao kabelom i da li bi to bilo bolje?

WDS-Wireless distribution system, pa ako bi ih povezao kablom ostvario bi veci dosta veci protok, sto ces primetiti pri kopiranju vecih fajlova u mrezi ide do 10mbps dok kroz wireless neka 2-3mbps koliko to dodje u preksi, naravno na wirelessu ce ti zavisiti i od jacine signala i brzina kopiranja, ali za net neces mnogo osesiti osim ako nemas net od 20mb+ tako bridzovan

U dd-wrtu pod wireless phys. interface namesti da radi u repeater bridge modu, pod virtual interface namesti bridged mode.

Nazad
Vrh Dno