Šta je novo?

Pojacalo od 2000din?WTF

pajam24

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2006
Poena
320
Video sam pre neki dan na Samprovom sajtu reklamu za pojacalo US Blaster koje ima navodno 2 X 100w rms i koje se ubada samo u USB port!! Znaci napaja se samo iz usba!!! To je interesantno, ali ono sto mi je sumnjivo jeste cena od samo 2000dindzi??? sto je stvarno dzabe.. Jel neko ima iskustva sa ovim ili slicnim pojacalima za komp, kolko oni dobar zvuk daju? Ako mogu da prikacim moje 2 X 140w zvucnike na pojacalo od 2000din stvarno bi bilo super!! :p

Ček, ček, 2x100RMS se napaja iz USB porta !?
Stvarno, mogu li se oni tuziti za takvu reklamu zbog ivrede inteligencije potrosaca?

pajam24 je napisao(la):
Znaci napaja se samo iz usba!!
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju.... :d

Jel ima i driver ? :d

Ne zna se ko je gori, da li ovaj što je lupio i ovako nepismeno protumačio šta tamo piše ili svi ostali koji se pale kao hepo kockice i brže-bolje postuju komentare tipične za "sveznajuće srbe".
Ono USB se ne odnosi na Universal Serial Bus, već na US Blaster. Drugo, radi se o auto pojačalu koje se napaja sa 12V (lepo piše) a ne preko USB-a.

Sad svima oduzeti po 100 postova za kaznu :D

US Blaster Amplifier USB 3250

4 Ohms Max Power Out @ 0.1 % THD
100 W x 2 Channel

4 Ohms RMS Out @ 0.05 % T.H.D.
25 W x 2 Channel

Frequency response
+ 1/-1 dB @ 5 Hz - 50 kHz

Signal to noise ratio
> 80 dB

Stereo separation
> 80 dB

input sensitivity
100 mV - 2 V

Input impedance
10 k Ohms

Operation voltage
DC 12 V

... a sada zlatno pitanje....

valja li nesto.... da li stvarno ima tu jacinu?

A sto ne bi imalo, kada se napaja sa akumulatora, nema razloga, jos u tom gabaritu, da ne isporuci snagu. Ali nije snaga presudna, ostali parametri pojacanja zvuka su znacajniji, sto bez probe, testa u konkretnom prostoru i okruzenju, tesko moze da se "komentarise".

Poz.

Ups...

Hvala ljudi, sad mi je jasnije, :) pa zato i sluzi forum.. Stvarno nisam dobro razumeo a procitao sam specifikacije pojacala minimum 4 puta, sto dokazuje da je ili oglas nejasan ili ja nisam mnogo pametan u vezi toga, a bice da je drugo nazalost jer ocigledno lepo pise.. Naravno to pojacalo ne bi moglo na komp???

Moglo bi,zasto da ne. Das mu napajanje sa akumulatora ili nekog trafoa [jaceg] i das mu samo signal sa kompa.

USB Blaster :D

To je verovatno B klasa pojacala (skoro sva su B klase za kola). Bolje je da nadjes neko AB. Mada cena je verovatno ok za pojacalo za kola.

Kolko para tolko muzike!!!!

Hvala, izgleda da mora da se da jedno 7-8 puta veca cena od 2000 kinti, da bi se imao dobar zvuk u sobi, a tako mi je lepo izgledao USB... Resio bi mi finansijski problem na neko vreme

Ma i ovde vredi - Koliko para toliko i muzike :)

Inace se mnogo laze sto se tice performansi....a toga ce biti sve dok postoje oni koji se pale na kilovate P.M.P.O snage....

sta fali tampu za 20$ ??

danijel00 je napisao(la):
sta fali tampu za 20$ ??

Uz osetljive kutije i dobro napajanje od >2A ... samo 10 minuta da se zagreje :D i onda mu nista ne fali :eyebrows:

Poslednja izmena:
bruyoni je napisao(la):
Uz osetljive kutije i dobro napajanje od >2A ... samo 10 minuta da se zagreje :D i onda mu nista ne fali :eyebrows:

Pa i nije strasno za istrpeti s obzirom na to sta nudi i za koje pare... Doduse uvek mozes da grunes par stotina evra pa da nemas tih "problema"...

Cekaj, a koje zvucnike bi ganjao sa pojacalom? Cisto da damo neku preporuku, ako nije hi klasa ne mora mnogo skuplje da te izadje pojacalo.
Poz

Pa to nema u srbiji

XXXander, gde u srbiji moze da se nadje ovo simpatino pojacalo? stvarno je ok, za komp i discman..

Diabolique je napisao(la):
Pa i napajanje za to ce da izadje par desetina evra...
Ma da, sta ti mislis da su trafoi od zlata?

Diabolique je napisao(la):
Pa i napajanje za to ce da izadje par desetina evra... Definitivno se ne isplati...osim za kola.

Ma daj! Mene je trafo ispao mozda 10€ sa sve vinom i pecivom koje smo jeli za vreme i nakon sastavljanja.

@ pajam: kolko znam niko ga ne prodaje kao uvoznik, Ja sam svoje naruco preko e bey-a ili amazona, zaboravio sam :wall:

Laicko pitanje: jel tu ne dolazi u obzir kvalitetnije napajanje za racunar?
12v 2a mi deluje sasvim ok za ista?

Pa, ne bih ja to radio sa im. Jer auto pojacala umeju da "povuku", moze se desiti da ti se gasi napajanje. Ali, uvek mozes da probas. Ja sam probao i radilo je, doduse isla je jedna halogenka 50W i pojacalo sa TDA 8210AH.
Koristim napajanje od kompa kada servisiram nesto, imam stabilnih 12V i to je to, za testiranje ubilo se.

danijel00 je napisao(la):
Laicko pitanje: jel tu ne dolazi u obzir kvalitetnije napajanje za racunar?
12v 2a mi deluje sasvim ok za ista?

Pa ne bas, ima snagu ali kvalitet struje je, onako, sumnjiv zbog suma, opterecenja pri pikovima i ostalih stvari koje bas ne kapiram. Meni je drugar za T-amp napravio ispravljac od 13V sa cini mi se 5A od nekog torusnog trafoa. Ja sam njemu reko kolko mi i za sta mi treba ona je to sve zalemio i sklopio posto meni elektrika i elektronika nije fah, ja sam samo dosipao pice :S:

imam tu jednog chiefa sto mi se razvlaci po kuci... valjda ce do ng biti na nekom normalnom sajtu tamp da se poruci, pa cu da probam na svojoj kozi |>>

Vrh Dno