Šta je novo?

Pojacalo na Samsung sound bar?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Imam network streamer koji je povezan na stereo pojacalo. Razmisljam da za TV obezbedim sound bar zvucnike koji imaju opticki audio ulaz. Zanima me koliko je svetogrdje i da li je uopste izvodljivo povezati stereo pojacalo preko tog ulaza na te zvucnike... iako znam da ce zvuk biti losiji, da li bi bio neupotrebljivo losiji ili bar koliko toliko pristojan?

super kombinacija ako hoćeš da spržiš soundbar, pojačalo i tv u paketu...

Razmisljam da za TV obezbedim sound bar zvucnike koji imaju opticki audio ulaz.... i da li je uopste izvodljivo povezati stereo pojacalo preko tog ulaza na te zvucnike...
Daj pojasni malo - da li si mislio da preko optičkog ulaza na soundbar povežeš stereo pojačalo - to ne može jer stereo pojačalo nema optički izlaz (neka pojačala imaju optički ulaz).
Druga važnija stvar je što soundbar ima u sebi ugrađeno pojačalo i ne treba mu nikakvo spoljašnje pojačalo.

Daj pojasni malo - da li si mislio da preko optičkog ulaza na soundbar povežeš stereo pojačalo - to ne može jer stereo pojačalo nema optički izlaz (neka pojačala imaju optički ulaz).
Druga važnija stvar je što soundbar ima u sebi ugrađeno pojačalo i ne treba mu nikakvo spoljašnje pojačalo.

Tako je. Moj uredjaj ima opticki izlaz...doduse on je risiver a ne pojacalo jer ima i FM radio.

Tako da da...i on ima svoje pojacalo i sound bar ima svoje - da li je preporucljivo spajati ih i sta mogu da ocekujem?

navedi modele risivera i soundbara. da ne lutamo

pa mislio sam da apstrahujem nebitne detalje ali ipak je ispalo da su bitni....

mislim da sam i sam shvatio da ne treba da se u to upustam, pogotovo jer sam video da je onaj optical digital OUT u stvari IN (kako je i rekao kolega), tako da i da hocu ne mogu ih povezati. A verovatno bi i bilo svetogrdje.

Postaviš opšte pitanje sa pogrešnim predpostavkama i tražiš odgovore bez konkretnih uređaja - na kraju ne dobiješ ništa.
A verovatno bi i bilo svetogrdje.
Ništa se ne bi dogodilo jer bi spojio dva ulaza bez dolaznog digitalnog signala.

Tako je...i sut u dupe je korak unapred

Hvala tebi i ostalima na involviranju...i sutu.

Nazad
Vrh Dno