Šta je novo?

Pojacala za slusalice

Јел може неко да ми каже, како се појачало за слушалице повезује на хи-фи интегрисано појачало? Имам појачало, али на његовом излазу за слушалице ми се чује благо зујање без обзира на то колико окренем потенциометар. Значи на 20% брујање се чује истим интензитетом као и на 80%. Да ли би то било решено појачалом за слушалице?

Ne povezuje se. Može samo na line out uređaja pre njega.

ne mora da znači. Pisao sam već o Ztella Zorloo MQA USB-DAC

u prevodu zavisi šta imaš

Јел може неко да ми каже, како се појачало за слушалице повезује на хи-фи интегрисано појачало? Имам појачало, али на његовом излазу за слушалице ми се чује благо зујање без обзира на то колико окренем потенциометар. Значи на 20% брујање се чује истим интензитетом као и на 80%. Да ли би то било решено појачалом за слушалице?
Na isti onaj Line Out sa (pred) pojačala na koji bi da povežeš subwoofer. 😁
Čudi me da ti je izlaz za sluške tako loš. Na Hegelu bi taj izlaz za slušalice trebao da bude solidan.

Na isti onaj Line Out sa (pred) pojačala na koji bi da povežeš subwoofer. 😁
Čudi me da ti je izlaz za sluške tako loš. Na Hegelu bi taj izlaz za slušalice trebao da bude solidan.
Писао сам већ у једној посебној теми да Хегел H120 и H95 имају лош излаз за слушалице, да их зато не препоручујем.

Што се тиче преоут-а, да ли могу да на њега спојим суб, а онда на излаз из суба, појачало за слушалице?

Ja imam H95 i nisam primetio šum na slušalicama koji ti čuješ. Doduše mislim da nikada nisam slušao muziku preko slušalica već ponekada TV dok ukućani spavaju. Nemam ni neke posebno osetljive slušalice.
Za povezivanje mislim da će to običan Y razdelnik uboden u Line Out završiti posao. Nekako mi je glupo da ubadam slušalice u Subwoofer.
1747823087222.jpeg

Zaboravih da dodam da je taj Line Out varijabilni pa ćeš Volume podešavati i na Hegelu i na pojačalu za slušalice.
Koje slušalice imaš? Pade mi na pamet da probam(o) te tvoje bubice na mom Hegelu H95 ali sad pročitah da si nosio kod uvoznika i da je bilo isto. Ne verujem da je na H95 bolje ali se možda razlikuje od serije do serije. Moj je H95 star nekoliko godina tvoj vidim da je gotovo nov.

Beyerdynamic DT 700 Pro X. Чује се тихо, али се чује. Носио сам код продавца, али смо контактирали произвођача обојица, и рекао нам је да је то конструкцијски проблем. Каже исто је и на H95. Слушао сам H400, нема тај проблем.

Beyerdynamic DT 700 Pro X. Чује се тихо, али се чује. Носио сам код продавца, али смо контактирали произвођача обојица, и рекао нам је да је то конструкцијски проблем. Каже исто је и на H95. Слушао сам H400, нема тај проблем.
Verovatno zato i čuješ šum a ja ne, zato što su dosta osetljivije od mojih.
Kad kažeš H400, misliš na SMSL H400 pojačalo za slušalice od 500+ evrića? :)

Posto sam citao da class A pojacala jako lepo idu sa mojim slusalicama, uzeo sam klon Aleph mini za 180e na KP i povezao sa postojecom opremom (dac + schiit pojacalo koje koristim kao preamp, jer Aleph nema kontrolu jacine). Ova kombinacija skroz fino svira, dodao sam -6db preamp u Peacu, nabudzio malo bas i opet imam vise nego dovoljno snage.
Problem je sto pojacalo blago zuji na 100hz (bez obzira da li ide zvuk i koliko je jaka muzika). Ukoliko umesto speaker taps koristim diy adapter za povezivanje, zujanje je primetno tise, ali se i dalje primeti kada muzika ne svira. Zujanje je neprimetno na zvucnicima (mora da se stavi uvo na zvucnik da bi se culo).
Nosio sam u par servisa, ili ne umeju da rese ili misle da je posao prevelik za jeftino pojacalo.
Misa Lukic mi je rekao da bi mogao da sredi pojacalo za oko 100e, ali lista cekanja je predugacka, tako da bi to mogao da uradi tek u oktobru. Po svemu sudeci ce pojacalo ce u oglase.

Proslog vikenda sam bio u Minhenu na audio sajmu, poneo sam i moje slusalice i isprobao gomilu, pre svega skupih, pojacala.
Aune s17 pro evo je davao bas dobar zvuk. Nije mi se svidelo sto pojacalo dosta losije izgleda uzivo nego na slikama (los ekran, jeftinija boja, volume control koji ne daje feedback), ali mi je na kraju delovalo kao najbolji izbor, tako da sam ga danas narucio. Probao sam i njihovo flagship pojacalo koje izlazi krajem godine, nisam primetio ogromnu razliku u odnosu na evo (a skuplje je vise nego duplo).
Feliks Audio pojacala su mi uvek izgledala lepo, ali ni Echo (slabo) ni Euforia (preskupo) me nisu odusevili.
V226 zvuci bas dobro, ali mi je preskup, za te pare bih pre uzeo FLA Mentor.
XDuoo ta32 i Topping dx9 Discreet su davali dobar zvuk, ali ne volim aio uredjaje.
Ferrum stack i Zahn hm1 su zvucali brutalno dobro. Cenovno su daleko iznad onoga sto sam voljan da platim, ali mi je drago sto sam ih isprobao.
Cayin ha-3a je zvucao dobro iako je pojacalo realno slabo, a iha-8 mi se nije svideo (probao sam ga odmah posle ha-3a).

Glavni utisak mi je koliko vise snage ove slusalice zahtevaju. Neka pojacala sam isprobavao i sa drugim slusalicama (recimo hd800s, Meze modeli) i uvek je zvuk bio drasticno glasniji u odnosu na moje slusalice.
Probao sam i gomilu skupih slusalica, ali ne znam gde da napisem utiske, posto se ljudi jako vredjaju kada se ista skuplje pomene u temi koja postoji :) .
Kada mi stigne pro evo, testiracu ga i sa slusalicama i sa zvucnicima (posto moze da se koristi i kao preamp).

Prilozi

• aleph.jpeg
    aleph.jpeg
    241.5 KB · Pregleda: 26
  • topping-dx9.JPG
    topping-dx9.JPG
    299.8 KB · Pregleda: 20
  • xduoo-32.JPG
    xduoo-32.JPG
    416.4 KB · Pregleda: 19
  • aune-a17.JPG
    aune-a17.JPG