Šta je novo?

Pojacala - 1,2,4-channel, moze pojasnjenje?

Air Jordan

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
710
Moze li neko krace pojasnjenje razlika izmedju ovih vrsta pojacala, sta se moze napraviti sa svakim od njih itd. :)

Poslednja izmena:
Pa sve zavisi od modela do modela,logicno da sto vishe kanala imash vece mogucnosti povezivanja broja zvucnika.Neznam dali se tvoje pitanje odnosi na generalno pojacala ili za neki konkretan model,u svakom slucaju ako ti to na pojacalu pishe znaci da mozesh da vezesh 4,2 ili jedan zvucnik.Pojacalo raspolaze sa jednom odredjenom snagom koja moze da se deli na 4,2 ili jedan zvucnik.Na primer ako tvoje pojacalo dozvoljava to mozesh da spojish na dva kanala zvucnike sa police a druga dva da uparish (bridge) i da sa ta dva gurash wooofer,ima mnogo kombinacija.... nadam se da ti je malo jasnije

Poslednja izmena:
OK, samo me interesovalo sta mi treba da bih terao pozadi elipse i woofer, znaci 4-channel jedino.

Ne treba, može i 2-kanalno.
Za woofer, sa L uzmeš + a sa R - ili obrnuto.

A da ne otvaram novu temu, koje su prakticne razlika izmedju ugradnih vufera, bazuka i onih u kutijama?

Prica o AMP-ovima i wooferima je ogromna. Sve zavisi koji efekat zelis da postignes u svom automobilu, zatim koji automobil posedujes, koliko novca zelis da ulozis...
Kupovina AMP-a zavisi od toga koje zvucnike imas, koji woofer imas... Pa tusu jos i kondenzatori, skretnike, itd.
Razlike u pomenutim wooferima su u kvalitetu zvuka, jacini zvuka...

Imam Punto 3, Pioneer 4800, Kenwood 17-ice u vratima 1690IE, elipse pozadi 6960IE, a na amp i woofer bih potrosio okvirno 300E.
Imam ponudu za 2 Pioneer woofera TS-W306C, malo koriscena, oba za 140E. Jesu li OK i koji amp bi isao uz njih?

Poslednja izmena:
Vidim da si iz SA, mogu da te uputim na jednog decka iz tvog grada da te malo posavetuje a ujedno i da ti pomogne oko nabavke opreme. Ako te zanima, kontaktiraj me na PM.

Tu je decko silvere :)
Velika je to cena za polovne 306c, ima boljih stvari za te pare...
i to novo...

ma za 160 evra uzmi dva nova JBL gt1202d i zavrshio si posao (ako imash dobar amp).Zvucnik nije skup a fenomenalan je i totalna preporuka

Vrh Dno