Šta je novo?

Pojačalo & komp

Avijon

Čuven
Učlanjen(a)
16.03.2002
Poena
685
Da li je moguće povezati pojačalo na kompjuter?Kako?Hitno!!!

Naravno da je moguce. Ja tako slusam komp od kada mi je zvucna kartica u njemu. Jednostavno, napravis kabl koji na jednom kraju ima stereo bananicu 3,5mm (prema zvucnoj kartici), a na drugom kraju ima dva chincha, petopolni DIN... ili kakav vec imas ulaz na pojacalu. To ubodes u pojacalo u aux, tape, cd ili slican ulaz.

Ako nisi vican lemljenju i pravljenju kablova, ima jedna radnjica ispod trznog centra u Sremskoj (a pre Zelenog venca) i tu mozes da nabavis kabl kakav pozelis. Posto nikada nisam bio u toj radnji (samo sam video u prolazu sa ulice) nadam se da ce ti se javiti jos neko da ti prenese svoja iskustva.

Pozdrav! :smokin

Ok, imas na bulevaru prekoputa Vukovog spomenika (znaci tacno gde je Ruzveltova ulica, tj. gde se iz Bulevara skrece u Ruzveltovu) jednog cilca koji prodaje kablove na tezgi na ulici, samo mu reci kakav ti kabal treba (naravno, kao sto rece covek, na jednom kraju ti treba izlaz iz kartice-mala stereo banana, a na drugom kraju ti treba prikljucak tipa kakav ti je line in u pojacalu), reci mu sta ti treba i koja duzina ti treba, i on ce ti napraviti ako vec nema tamo.
Pozdrav :wave; .

Ruzveltova-Bulevar

Cekaj, zar cilac nije otisao od kad su razjurili te prodavce, nisam ga vidjao u zadnje vreme?
I molba za Shestija
javi za iskustva za kabl - gde si nasao i po kojoj ceni:wave;

Ona radnjica u Sremskoj je sasvim dobra, ima neka bakica tamo, mislim bar je bila pre godinu dana kad sam ja kupovao kabal i onda ti izaberes sve delove pa ti ona na licu mesta to sve zalemi!!!

Kabal prodaje cuveni cica u bulevaru, e sad, da li je to onaj isti pa se modernizovao i ima tezgu, ali znam da je jedan bio koji je drzao kablove na haubi kola - mislim da je bio na cosku kod picerije Marija (ili malo prema pravnom.....).... tu negde.
Kabl se uglavi u zvucnu (ima cinc), a u pojacalo idu ona dva kanala. Generalno bi trebala impedansa pojacala da se slaze sa onim na izlazu kartice (kao kod zvucnika), mada ne znam u kom opsegu. Sve bi trebalo da radi OK kod standardnih komponenti. Jos jednom, moze da se desi da ti se kartica (kao kod mene) greje - tacnije ima jedan cip koji posle 20-tak sekundi postane vreo!
Ali ako to zanemaris :), dobar mp3 ili CD - daju super zvuk.

Ima u BG-elektroniku (Bul.Revolucije preko puta Tasmajdana) vec gotovih svih mogucih kablova,adaptera,razdelnika,konektora....i prosto za neverovati ali su JEFTINIJI od vecine ulicnih prodavaca, a i od pravljenih kablova.

Momche morash samo da vodish rachuna o tome ako ti je jako pojachalo da ti se ta banana ne izvuche iz kompa dok je pojachalo ukljucheno i pojachano-takodje morash reci dali imash potenciometar na pojachalu jer ako nemash a ono je jako,a zvuchnici slabi onda bi morao prvo malo da smanjish na kompu zbog moguce "havarija"...A kizo da znash da postoje zvuchne sa chinchevima kao npr. AWE 64 GOLD :) koju posedujem pored live-a...

Avijon je napisao(la):
Da li je moguće povezati pojačalo na kompjuter?Kako?Hitno!!!

A zasto ovo stoji u "Storage" diskusiji. Zar nije mesto u audio, video ...?

Vrh Dno