Šta je novo?

Point of View ProTab26

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Listajući ponude domaćih distributera našao sam ovaj tablet od skoro u ponudi po prilično niskoj ceni.

http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=343

E sad jasno je meni koliko para toliko muzike ali generalno za 8K dinara koliko trenutno košta mislim da nije totalni promašaj

Na stranu karakteristike koje poseduje a koje su standardne za ovu klasu sub 100e (1ghz Cortex A8, 512mb, 4gb , 4.0 ICS, Capacitive Display) ono što mene najviše brine jeste sam kvalitet ekrana.

Naravno ne mogu se očekivati uglovi gledanja od 180, žive boje itd itd ali me interesuje ako je neko došao u dodir sa ovim parčetom hardvera.

Generalno retko ko izlazi u susret i ne želi da upali tablet da bi se video ekran pa me to plaši.

Namena tableta: gledanje 20minutnih serija i listanje štampe i čitanje vesti pred spavanje.

za gledanje serija i možda ali za čitanje sitnijeg teksta nikako. na blic aplikaciji može npr da se podesi veličina fonta ako si to npr. imao na umu da koristiš.

Tako je. Blic, B92 aplikacije.

Generalno mogu uzeti bilo koji tablet ali imam Galaxy SII i nekako mi je glupo da bacam 40000din na recimo Asus Transformer Prime.

Ali kontam da je generalno situacija sa svim 7 inch 800*480 tabletima takva...Do sada sam vesti čitao na S2 jci i nije mi smetalo

Ovo je rebrendirani neki kineski tablet, treba razmisliti dobro da li ti se pored s2 isplati uzeti ovo, koliko god da kosta..

Pre neki dan sam se kod jednog drugara dosta dugo igrao sa nekim Point of view tabletom. Hardware je bio drugaciji, tegra, 1gb ram, 8GB storage i takodje ICS.
Utisci su sledeci:
Ekran los, uglovi, osvetljenje probija svuda i boje su dosta isprane mada za te pare pretpostavljam da je prihvatljivo. Filmovi su gledljivi.
Touch ne radi lose, nije kao na skupljim modelima ali je ok.
Tablet radi dobro tj ne koci se i sl.
Kvalitet izrade uopste nije los.

To je bio stari Mobii tegra tablet.ovaj je noviji ekran uopste nije los.baterija je ok .jedinu manu koju sam nasao je kamerica koja se nalazi na sredini pa tablet mora malo vise da se odalji za skype video poziv.ima i google play

To je bio stari Mobii tegra tablet.ovaj je noviji ekran uopste nije los.baterija je ok .jedinu manu koju sam nasao je kamerica koja se nalazi na sredini pa tablet mora malo vise da se odalji za skype video poziv.ima i google play

A gde bi inace trebala da stoji kamera? Da li mi govorimo o istom tabletu iz prvog posta? Nesto ne verujem da ima spektakularno bolji gpu od prethodnika sa tegrom, a pogotovu ne verujem u ekran koji je oduvek bio najlslabija karika jeftinih tablet uredjaja.. Jesi li ga uporedjivao sa nekim?

Ima li neko iskustva sa većom varijantom ovog tableta, tj. sa modelom Point of View ProTab 26 XXL IPS?
Drug je zanteresovan da kupi tablet, a pošto bi ga koristio uglavnom za stripove (kao i ja moj Toshiba Thrive AT100), rekao sam mu da ne kupuje ništa manje od 10", i da odnos stranica bude obavezno 16:10 (tako se američki stripovi gotovo idealno uklapaju i popunjavaju ekran).
Ovaj navedeni tablet jeste od 10", jeste 16:10 (1280x800), a i cena mu je sasvim pristojna, ima ga u više naših prdavnica za 20 hiljada dinara. Ima 1 GB RAM, 8 GB za podatke i jednojezgarni procesor A8 na 1,2 GHz, ali za njegove potrebe bi mu bio sasvim odgovarajući, neće ga mučiti nekim gejmingom, samo stripovi, lagani surf i multimedija itd.
E sad, kad sam već toliko siguran u sve to, šta to onda imam da pitam? Pa, prvenstveno me interesuje kvalitet izrade, trajnost, ekran itd. Ako neko ima iskustva iz prve (druge, treće) ruke, molim da napiše ponešto.

Nazad
Vrh Dno