Šta je novo?

Pohvala za telekom!

misterx

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2002
Poena
619
Bio sam danas u telekomu mislim da pripada Bulevaru Aleksandra i pored guzve za veoma kratko vreme zavrshio i da mi ukljuce telefon ( bio iskljucen zbog neplacenog decembarskom racuna ) i podneo sam zahtev za poziv na cekanju i identifikaciju i pored toga shto nisam vlasnik linije ( potreban je maticni broj i br licne karte vlasnika ), operaterka je bila VEOMA LJUBAZNA !

izgleda da su konachno shvatili da treba malo da povedu racuna o ljudima koji im ostavljaju pare !
ILI je to samo bio jedan dan da je operaterka ustala na desnu nogu i bila dobro raspolozena ( shala ) :D

.... dok je ostalih nekoliko hiljada sluzbenika nastavilo sa "djavo-iz-Tasmanije" ponasanjem kao i ranije...

....i ja sam potpisao ugovor za ISDN danas, a samo sam cekao 10 meseci.....hvala im..... %#$%#%#

To je sve zbog novog sistema tj TIS-a (Telekomunikacioni Informativni Sistem)koji je upravo napravljen da se smanje raznorazna cekanja. :smoke:

Joj blago tebi za ISDN ja ga evo cekam preko 12 meseci i nista :)

gde si, u kom delu? da li dajes tvoj broj i koji je (jeli na 3******, ako si iz BG)?

dacu ti telefone ljudi pa pitaj za predmet. treba ti broj predmeta ili protoklola.....

SittingCrow je napisao(la):
To je sve zbog novog sistema tj TIS-a (Telekomunikacioni Informativni Sistem)koji je upravo napravljen da se smanje raznorazna cekanja. :smoke:
Koliko sam cuo od drugara za podnosljiv rad tog TIS-a treba ti P4 na bar 2GHZ

Što se tiče korisnickog centra (u bul.K.Aleksandra) dosta toga se promenilo, ali nabolje :)
Vidno su raspoloženiji i ljubazniji za razliku od drugih državnih šalteruša, ima gužve ali posao može da se završi za 10tak min.
Nadam se da će i u buduće ustajati na desnu nogu sem ako im pre toga neko ne izlomi :D

legend je napisao(la):
....i ja sam potpisao ugovor za ISDN danas, a samo sam cekao 10 meseci.....hvala im..... %#$%#%#

Čekaćeš ti još :D Ja sam posle potpisivanja ugovora čekao još skoro 3 meseca. :crash:

dedamrsoje je napisao(la):

Pa oni svi imaju 2.4 :D

dedamrsoje je napisao(la):
Nema to veze sa jacinom procesora mada je tacno da su najmanje konfiguracije na 2GHz vec sa brzinom mreze i naravno softwerom pod kojim to radi (Oracle). :eyebrows:

Oj Srbijo međ' šljivama... :D

i prema meni su bili max ljubazni kad sam ishao da podnesem molbu za telefon za novu gajbu, al to je verovatno zato shto je bilo 40 stepeni a ja im odneo kocu od 2l :>

svejedno sam chekao 6 meseci za prikljuchak, a onda je doshao mrtvi pijani majstor, popio dva ladna piva i telefonirao sa mog novog telefona nekih pola sata..

vuk dlaku menja..

legend je napisao(la):

Jel moze neko da mi objasni kakva je procedura za dobijanje ISDN linije i koliko to kosta?

Ja sam na centrali Konjarnik 488******

Crnjak je sto su moje komsije koji su pravili velike tel. racune dobili ISDN (broj koji pocinje dvojkom) a da nemaju blage veze sa racunarima i j*bu majku onima iz telekoma, sto su im promenili tel. broj dodavanjem dvojke ispred, a meni ISDN treba ko lebac ....

Procitaj tred "ISDN, info, cene, pogodnosti...", sve je receno tamo...
Jedino za tvoj slucaj konkretno, ali sve osnovne informacije imas tamo...

Zasto je guzva?
Zasto se cheka?
Zasto bi im iko nosio pitje (koka kolu)?

Izgleda je zaista istina, divimo se necem sto je u celom svetu normalno, pa za nas je dogadjaj kad je neko ljubazan, na mestu gde je ljubaznost neophodna. Uzas.

jaksa je napisao(la):
Zasto je guzva?
Zasto se cheka?
Zasto bi im iko nosio pitje (koka kolu)?

Izgleda je zaista istina, divimo se necem sto je u celom svetu normalno, pa za nas je dogadjaj kad je neko ljubazan, na mestu gde je ljubaznost neophodna. Uzas.
ovo je ipak Srbija :bottle:

Dan 2. april, oko 17h,pozivam 064678 da bi "ukljucio" MMS->GPRS...sledi dijalog:

Telekom: Dobar dan,ovde operator Kristina,izvolite...
Ja:Zeleo bih da aktiviram MMS.
Telekom:Broj telefona molim...
Ja:064/......
Telekom:Trenutak...
Telekom(posle dva minuta cekanja):izvinite na cekanju APLIKACIJA JE BLOKIRALA!Pozovite za 1. minut

Ja pozovem za jedan minut...
Telekom: Dobar dan,operater ne-secam-se-koj' , izvolite...
Ja:Malopre sam zvao da bih aktivirao........................i nasao se neki problem u aplikaciji :D (sve lepo ja to objasnim)
Zatim me ona pita isto sto i ona od malopre,dam joj broj i onda opet cekam trenutak :D i kaze mi i ona pozovite malo kasnije...imamo tehnickih problema...

Sad nije fora u tome da nisu bili ljubazni,nego da su nesnalazljivi i izgleda ne umeju da se snalaze sa "APLIKACIJAMA" :d

Poslednja izmena:
SCOUT je napisao(la):
Sad nije fora u tome da nisu bili ljubazni,nego da su nesnalazljivi i izgleda ne umeju da se snalaze sa "APLIKACIJAMA" :d
Samo da ti napomenem da su to sve serverske aplikacije i da nema veze sa snalazljivoscu vec do rada servera i baze.

misterx je napisao(la):
Bio sam danas u telekomu mislim da pripada Bulevaru Aleksandra i pored guzve za veoma kratko vreme zavrshio i da mi ukljuce telefon ( bio iskljucen zbog neplacenog decembarskom racuna ) i podneo sam zahtev za poziv na cekanju i identifikaciju i pored toga shto nisam vlasnik linije ( potreban je maticni broj i br licne karte vlasnika ), operaterka je bila VEOMA LJUBAZNA !
:D

Sta se sada desava kad podnosis zahtev za identifikaciju ? Prvo koliko se placa i da li je to mesecno ? A drugo i vaznije da li moras od njih da kupis callerID uredjaj koji su oni prodavali po 50 DM u ono vreme. Posto je davno bilo reci o ovoj temi na forumu i neko je rekao da ni onda nije nista trebalo u jednom gradu dok u drugim gradovima, kao kod mene, su uslovljavali da kupis njihov aparat koji je dobio atest.

sinke je napisao(la):
Sta se sada desava kad podnosis zahtev za identifikaciju ? Prvo koliko se placa i da li je to mesecno ? A drugo i vaznije da li moras od njih da kupis callerID uredjaj koji su oni prodavali po 50 DM u ono vreme. Posto je davno bilo reci o ovoj temi na forumu i neko je rekao da ni onda nije nista trebalo u jednom gradu dok u drugim gradovima, kao kod mene, su uslovljavali da kupis njihov aparat koji je dobio atest.
Osnovna pretplata 40,00 8,00 48,00
Pretplata za posebne usluge 19,20 3,84 23,04
Pretplata za posebne usluge 50,19 10,04 60,23
Ostale takse 38,39 7,68 46,07
Ostvareni saobraćaj 1792,44 358,49 2150,92

--------------------------------------------------------------------------------

Ukupno za naplatu: 2328,27

evo vidim da su mi naplatili za protekli mesec caller id ali mi se na tel ne pojavljuje ID .. ne znam u cemu je prob... poziv na cekanju radi normalno a ID nema

Što će reći da su ti uzeli 60 dindži tek onako?!

A zamisli još 100.000 takvih korisnika, svakom po 60 dinara, ihaaa... :)

ne znam sta da vam kazem... uplatio sam bio id pre 4 meseca nakon 3 meseca nista se nije desilo potegnuo sam neke veze i proverio. naime iako sam sve ispunio uopste nisam bio na spisku za id ukljucenje ili sl...

nazvao sam jedan telefon i nakon 2 sata id se pojavio...

inace id je stvarno ok :)

MisterX, da li ti je ID uredjaj zaseban ili na telefonu? Imao sam vise uredjaja koji jednostavno nis prikazivali broj....
Oni zasebi detektuju poziv, ali ne ispisu broj....

Naravno, imao sam (imam :)) vise onih koji rade korektno....
Outlaw, njima je potpuno svejedno da li ti vidis CID ili ne....tako da u svakom slucaju je dranje ....mada je meni na ISDN ukljuceno u pretplatu.....koja je, naravno, veca od analogne....blah....odo' ja,....
;)

PJ je napisao(la):
MisterX, da li ti je ID uredjaj zaseban ili na telefonu? Imao sam vise uredjaja koji jednostavno nis prikazivali broj....
Oni zasebi detektuju poziv, ali ne ispisu broj....

Naravno, imao sam (imam :)) vise onih koji rade korektno....
Outlaw, njima je potpuno svejedno da li ti vidis CID ili ne....tako da u svakom slucaju je dranje ....mada je meni na ISDN ukljuceno u pretplatu.....koja je, naravno, veca od analogne....blah....odo' ja,....
;)
ma telefon sa ID - panasonic KX-TCD410

jel problem u telefonu ?

Ne bi terbalo da je problem, jer ja imam DECT500 i sve radi OK.
Da li 410 ima neko podesavanje da se ukljuci prikazivanje CID na ekranu?

PJ je napisao(la):
Ne bi terbalo da je problem, jer ja imam DECT500 i sve radi OK.
Da li 410 ima neko podesavanje da se ukljuci prikazivanje CID na ekranu?
hmmmmmmm nemam pojma ... nisam primetio
da li je to slucaj sa 500?

Pravo da ti kazem, nisam ni gledao, jer je odmah sve radilo OK :)

Nazad
Vrh Dno