Šta je novo?

pogresan flash CD rom-a :(( pomoc potrebna

Nikolani

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2003
Poena
619
Znam da je vec pominjano ali problem je specifican.

Hteo sam da downflashujem Sony 48x pisac (sa 52 nazad na 48, mnogo se drao ovako overklokovan) pomocu mtkwinflash-a. Odabrao sam ATAPI mode, i greskom pustio flashovanje Sony 52x citaca!!! model je CDU5231. Naravno uredjaj ne radi, a na netu ne mogu da nadjem firmware za njega.

Fora je sto imam drugi isti takav cd-rom kod ortaka, uzeo sam ga ali iz MTKFLASH-a iz dos-a nece/neznam kako da procitam ispravan firmware. Verzija 1.55b mtkflash-a. Ako neko ima savet, tu sam :)

Imas i programce WinFlash, odlicno za slucaj da nisi mnogo spretan.

Mislim tek sad mi nista nije jasno. "Pokvaren" cd-rom radi kako treba na napajanju kao obican audio cd, a "ispravan" se na mashini ponasa isto kao pokvaren.

da pojasnim.
CD-rom je u device manageru disable-ovan, i Windows "cannot enable this device". Takodje ni drugi cd-rom koji mi je bio nakacen u vreme flash-ovanja nece da radi (creative 32infra). Mashina je sledeca:

Abit nf7-s v2.0, AthlonXP 1800+@2200mhz
2x256mb ddr noname
WD80gb na sata preko serillel
pri master IBM 80gb
pri slave sony cd-rom cdu5231 (problematican)
sec master sony cd-rw 48x
sec slave cd-rom creative infra32

Dakle sony rw sam ranije flashovao na liteon52 programcetom koje sam nasao na www.sonycrx2xx.org i to je radilo. kad sam hteo da vratim na liteon 48, uspelo je iz drugog pokusaja i to sada radi, ali oba cd-roma otkazuju poslusnost. bios prepoznaje kako treba i sve cd-romove.

ulazem kviska :)

Ah, pa to je druga prica, to su bube XP-a(pretpostavljam da je XP OS). Iz device managera lepo obrisi(deinstaliraj) GRANE na kojima se nalaze uredjaji, u registry-ju sve vezano za njih, restartuj mashinu, nek nadje sve ponovo, i posle bi TREBALO da proradi.
P.S. Bio sam svedok i da se deshava da nikako nece da upali nikakva kombinacija, pa je jedini izlaz bio format pa jovo nanovo.

Boki veliko HVALA resio sam problem :D

posle skidanja nforce2 kontrolera iz device managera windows je prs'o, nije hteo da se butuje uopste. Evo upravo sam zavrsio reinstalaciju i sve radi kako treba... da nisam radio svezu instalaciju pre 20 dana ne bih se ovoliko smorio, ali bar sve radi

pozdrav!

Nazad
Vrh Dno