Šta je novo?

Podrska za PHP na kucnom kompu.

luka.l

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
649
Zanima me sta treba da instaliram na kompu da bi mogao da pokrecem php skripte na kompu a da ih ne bacam na server, posto jos nemam placen hosting a hocu da sa tim zavrsim pre nego sto ga platim. Dakle, koliko shvatam, treba da instaliram valjda Apache server, koji ne znam gde da nadjem. Bio sam na sajtu Nusphere.com ali nisam uspeo nista da iscackam. Jel bi mogao neko da mi da link za skidanje toga potrebnog (ako vec nije indijanac):) .

Poz!

Apache server možeš skinuti sa www.apache.org logično. Ako hoćeš da povezuješ i baze podataka trebalo bi da instaliraš i MySQL, a u tom slučaju ti je možda najbolje da skineš i instaliraš PHP Triad koji u sebi sadrži PHP, Apache server i MySQL i što je najbitnije sve tri komponente su automatski podešene da međusobno funkcionišu. Tačan link za PHP Triad neznam tačno, ali ukucaj ga Google i naćićeš ga vrlo lako.

Dovoljan ti je Win2k/XP Pro za to jer već u sebi ima PWS. Može i Apache,ali ćeš morati sam da ga konfigurišeš. Dalje, PHP pretprocesor ti treba za PHP, Active Perl ako hoćeš i CGI skriprte, a ASP je sa PWS-om podrazumevan, dok ćeš sa Apacheom i ASP-om morati dobro da se pomučiš. XML pretprocesor ide sa PWS-om(valjda). Cold Fusion zaboravi bar što se naših provajdera tiče jer nisam siguran da se nešto polomiše da ga podrže. Neki se nisu polomili ni PHP da ažuriraju tako da jedan naš provajder i dalje ima 3.x verziju...
Uglavnom ti je to, to...

Pardon... Kada sam rekao PWS, mislio sam na IIS... moja greška. I zaboravio sam MySQL, mada je to kolega već pomenuo...(a koliko vidim izgleda da smo otprilike istovremeno pisali reply)

Wakizashi je napisao(la):
Dovoljan ti je Win2k/XP Pro za to jer već u sebi ima PWS.

A to je ono sto niko nije hteo da mi objasni sta je!:p
Imam 2k prof. i kada hocu da pokrenem neki fajl .php on mi ga otvori u browseru ali samo kao tekst fajl. To jest da mi kod .php fajla?

A drugo bio sam na Apache org i pre toga ali ne znam sta od svega toga da skinem. Jel bi mogao da mi das neki duzi link (mislim sa uzim izborom)
:)

Pozdrav!

Cekaj, nasao sam u Windows SetUp onaj Internet Information server (IIS) pa tamo ima sve to da se instalira. Sad cu da probam pa cu da javim sta sam uspeo.

Poz!:)

luka.l je napisao(la):
Cekaj, nasao sam u Windows setap onaj Internet Information server (IIS) pa tamo ima sve to da se instalira. Sad cu da probam pa cu da javim sta sam uspeo.

Poz!:)

Mission failed! :( :( :(

Nisam uspeo opet da pokrenem nista od tih fajlova ni asp ni php.

Instalirao sam sve osim Visual InterDev rad......blah....
i opet nece, a sa apache org stvarno ne znam sta vise da skinem!?

Ja sam pokušavao nešto da uradim pod WinXP (IIS, PHP i mySQL)...Međutim ništa :) . Otprilike recimo da sam došao do pola, ali sam onda digao ruke, jer me mrzelo više da se zezam oko toga...

Link za Apache, mada ipak ako nisi do sada nikad radio sa slicnim stvarima, opet ti preporucujem PHP Triad jer nema dodatnog konfigurisanja, dok ako rucno instaliras PHP, Apache i MySQL moraces malo da se pomucis dok sve to nateras da radi lepo.
Link za download za PHP Triad.

radar je napisao(la):
Link za Apache, mada ipak ako nisi do sada nikad radio sa slicnim stvarima, opet ti preporucujem PHP Triad jer nema dodatnog konfigurisanja, dok ako rucno instaliras PHP, Apache i MySQL moraces malo da se pomucis dok sve to nateras da radi lepo.
Link za download za PHP Triad.

HVALA!

Pozdrav!!

Ja sam jednom počeo da pišem tutor za konfigurisanje IIS, PHP, MySql, Active Perl, ASP, ali sam ga negde zaturio a ako ga nadjem šaljem vam. U principu je JAKO jednostavno...

BTW postoji i PHPdev koji pored Apache-a, PHP-a, MySQL-a u sebi ima i Perl a imas i PHPmyadmin za odrzavanje MySql baze...
JEdini problem je sto tek treba da izadje verzija koja u sebi ima novi Apache i PHP, mada i ovaj sadasnji je totalno ok

http://www.firepages.com.au/devindex.htm

cile je napisao(la):
BTW postoji i PHPdev koji pored Apache-a, PHP-a, MySQL-a u sebi ima i Perl a imas i PHPmyadmin za odrzavanje MySql baze...
JEdini problem je sto tek treba da izadje verzija koja u sebi ima novi Apache i PHP, mada i ovaj sadasnji je totalno ok

http://www.firepages.com.au/devindex.htm

Hvala, hvala....
Skupio sam u glavnom sve sto mi treba. Samo jos to moram da nateram da radi boom ctp; ali valjda cu da uspem.

Jos jednom hvala i ono cuveno...

See Ya!!!

Nazad
Vrh Dno