Šta je novo?

podrhtavanje na tv-out

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Zdravo :)

Povezah tv-out iz ati9550 na crt tv...Medjutim, slika ima mala podrhtavanja...Ne da se trese slika, nego kao da osvetljenje podrhtava, i to ne homogeno, nego na nekim horizontalnim segmentima...blago primetno, ali ipak nervira.

Povezano je kompozitno. U kablu nije problem, ili u konvertoru s-video/chinch ili u samoj grafici...

Da li se neko od vas sustretao sa ovim problemom, i da li bi svideo kabl sredio problem, ili je grafika takva? Da je kabl 200 dinara, kupio bih ga, al` 800 je :( Shto je najcrnje, imam 7-8 metara svideo kabla terminisanog na jednom kraju, al` nemam terminal na drugom :(

U medjuvremenu sam proverio katalog u radioklubu...

BG Elektronik - najjeftiniji kabl 2m - 440 dinara
Radio klub - najjeftiniji kabl 2m - 79 din
BG Elektronik - 10 m svhs kabl - 800 dinara
Radio klub - 10 m svhs kabla - 267 din...

Tako da sutra kupujem kabl, pa ce vidimo ;)

shta znam,mozda ti ima neke veze sa svim instalacijama oko kompa....npr. (i ja imam istu grafichku) i meni je spojen tv sa kompom i idu mi horizontalne linije polako od gore ka dole ili obrnuto (malo bledje od crne boje,ne znam kako da objasnim) po tvu kad prebacim na tv da gledam neki divx,mada to se najvishe primeti na crnoj pozadini, u toku filma i nije strashno...e sad ne znam da li je do kabela (jer i meni ide nekih 8m pa nisam imao priliku da isprobam sa nekim drugim) ili mozda meshanja nekih signala (kablovska?)....jer mi isto tako zvuk koji sam spojio iz zvuchne da ide na tv, malo bruji chim malo vishe pojacham, a to brujanje mi se takodje chuje kad malo jache pojacham i 5.1 na kompu....valjda je loshe uzemljenje ili shta vec,e sad ne znam da li to moze uticati i na signal za tv

Hm....

Vadio sam antenski kabl iz skystar - nishta
Vadio antenski kabl iz tv - nishta
Vadio audio input u racunar - nista

AV risiver mi sluzi kao razvodnik za sve, kada pustim dvd player, sve je ok...Sutra idem u radioklub, pa da eliminishem sve chincheve i kopletan video prebacim na svhs :)

aj onda javi ako je do kabela bilo, da se onda i ja razmishljam o zameni mog :D

Hm...Nashao sam neki svideo kabl (tj istakao iz dvd), i nema podrhtavanja, slika je cini mi se dosta oshtrija...Meeeedjuuutiiim....sve je crno belo :( pal B je podeshen...Nishta nije menjano u odnosu na komponentni, samo shto je blah...crno belo :(

EDIT: Problem je izgleda u tv-u ili scart adapteru. Kada povezem dvd direktno na tv, slika je crno bela, medjutim kad svideo shibnem u AV, pa iz AVa komponentno u tv, sve je ok...Kabl nije dovoljno dug da bi dogurao od racunara do AVa da probam :(

Poslednja izmena:
Opet ti i crno-bela slika, heh. Odgovor i ovde je da ti izgleda tv ne podrzava s-video signal a reci koji tv imas. To AV mislis na AV Receiver jel da? Ako je tako moguce da on prima s-video signal a od njega ide preko composite.

izgleda da je tv...neki philipsov...mozda 10ak godina star. A risiver lepo konvertuje s video u kompozitni, tako mi dvd radi :)

Problem sredjen svhs kablom...Slika ne podrhtava, konverziju vrshi av risiver, sve je fantazija :) a i proshao sam jeftino...

Et`, da izreklamiram... http://www.radioklub.co.yu/katalog/ ...nema shta nemaju ljudi, usluga je prijatna, svi k`o da su elektroniku zavrshili...et` npr konvertor koji u bg elektronik koshta 60 dinara, isti takav na buvljaku 40, u radio klubu je 14 !!!!!!

Vrh Dno