Šta je novo?

Podloge za misa-da vas cujem:)

zeko

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
360
Neznam da li tripujem, ali koju god podlogu da stavim pod misa (logitech x3) nisam najzadovoljniji preciznoscu! Doduse isprobavao sam samo low-cost varijante, jer mi je nekako glupo da dam 20 evra za misa, a onda jos toliko za podlogu! Cini mi se da najbolje radi na stolu (uglacana sjajna povrsina drveta) ali tada mi drvo zamara ruku.

Stim u vezi, fellows forumasi, imate priliku da date nekoliko misljenja:d

1. Koju podlogu koristite?

2. Za optickog misa, sta je bolje, jednobojna podloga(i ako jeste, ima li po vama razlike koja boja) ili je sve jedno?

3. Materijal od koga je podloga izradjena? (Platno, gel, plastika,..)

4. Preporuka za jeftinu podlogu i preporuka za skuplju podlogu?

p.s. Ima li neko komentar na sigma gel mouse pad (okrugla, sa uzglavljem/drzacem za ruku) - nasao sam je za 640din?

1. Koristim SteelSeries QcK, jer mi odgovara veca podloga. Platio sam je 1000 dinara, da bih nakon toga saznao da postoje i da moze da se nadje jos veca, zao mi je sto je nisu tada imali, uzeo bih je sigurno :(

2. Zavisi dosta od kvaliteta optickog misa. Imam MX-510 i nisam jos naisao na podlogu koja mu ne "lezi" tj. sa kojom ima problema. Primetio sam npr. da jeftiniji misevi ne vole ove glatke, plastificirane podloge, pogotovo ako na njima ima crvenih detalja (leti kursor kad se naleti na crvene delove podloge)

3. Ako se uzme u obzir dobar mis (koji nije probirljiv sto se tice podloge), onda je izbor stvar licnog ukusa. Ako gledas platnenu podlogu kao referentnu, plasticne ce ti biti dosta brze (mnogo manji otpor) ali ce biti i lakse za odrzavanje (brisanje magicnom krpom i podloga je kao nova). Gel, vidjao sam samo kao jastucic od gela za zglob, u kombinaciji sa podlogom ili bez. Nisam vidjao da su i podloge od gela (nema bas logike)

4. Moras sam znati sta ti treba od podloge :)

Protiv sam ideje koriscenja okruglih podloga iz prostog razloga sto ekran nije okrugao :d pa za "dohvatanje" predmeta po uglovima ponekad treba i podici misa sa podloge.

Zato i jurim ultimate (najvecu) podlogu za misa :)

1. Koristim SteelSeries QcK, jer mi odgovara veca podloga. Platio sam je 1000 dinara, da bih nakon toga saznao da postoje i da moze da se nadje jos veca, zao mi je sto je nisu tada imali, uzeo bih je sigurno :(

Da nezna neko da li u kg-u moze da se nadje ova podloga?

Ok, posto vidim da ste voljni da podelite iskustva sa podlogama i da vas bas interesuje sta se desava -not! :) hajde da vam kazem:

Ljudi, u celom kragujevcu nema da se kupi podloga koja je skuplja od 100din!!!

Jedino sam nasao u jednoj radnji speed link za 350din, od silka, tanka je, fino izgleda pod prstima (vidi sliku), pa jel ima neko iskustva sa njom? Mana joj je sto je sarena.?

Nasao sam i za 166din staklenu podlogu koja je matirana crnom bojom, nisam je slikao, ali ima u uglu logo counter strike-a! -Zna li neko nesto o njoj? Lepo izgleda, ali cena ne uliva poverenje, a i cinjenica da je od stakla!

Eto, to je vrh ponude podloga za miseve u kragujevcu, zalosno zar ne :( :wall: :mad:

Posto ste toliko zeljni da mi odgovorite na post, zamolio bih vas, samo jedan po jedan i nemojte se tuci ko ce pre :d

p.s. Mislio sam da je dobra ideja, pozabaviti se malo iskustvima sa periferijama, koje dosta znace, a ljudi malo obracaju paznje na njih...

Prilozi

• DSC01113.jpg
    DSC01113.jpg
    143.8 KB · Pregleda: 172
Poslednja izmena:
Ne smeta sto je sarena. Ako ti odgovara velicina i "brzina" uzmi. Za te pare, i da pogresis, nije smak sveta :)

Ja koristim neku T'nB podlogu za misa, navodno optimizovanu za opticke miseve, povecava preciznost, bla bla. U sustini je dobra, mala (meni odgovara jer mi je sto sugav pa nemam prostora za vecu) laka je za odrzavanje, jedino sto je okrugla. Dobro mi sluzi, mada ume mis da pocne da mi preskace, ali mislim da je to zao sto sam je ja malo ostetio tako sto sam joj lepkom skinuo u sredini jedan deo tih kvadratica koji se vide na dole prikazanoj slici, ali i pored toga je Ok. Mislim da sam je platio 400 dinara u velikom Rodicu ovde u NS. Inace najvise volim one platnene, ali nigde ne mogu da nadjem malu, crnu, platnenu.

Prilozi

• podloga.jpg
    podloga.jpg
    343.9 KB · Pregleda: 137
DSC00495.jpg

zakon,a kosta ispod 10e,tacnije 600din,imam je vecj godinu i kusur i jos se nije izlizala niti je platno pocelo da se "ljusti" sa gume na rubovima.To je sto se tice jeftinije varijante,a sto se tice skuplje preporucio bih ti X-Trac
hammerCurl410x307.jpg

mislim da joj je cena oko 20e

Poslednja izmena:
1. neku no name crnu platnenu velicina male sveske :)

2.Jednobojna podloga je u vecini slucajeva bolja u nekim slucajevima nisam primetio razliku

3.Platno

4.Jeftina bilo koja jednobojna
skupa - SteelSeries jedino nju sam i koristio od boljih :D

Poslednja izmena:
Oko godinu dana koristim ovu, zaobljena je na ivicama tako da prija kad se ruka nasloni. Zadovoljan sam sa svime u vezi ove podloge.

4. A4 format belog papira selotejpom zalepljen na sto - Jeftina varijanta i RAZER EXACTMAT - skuplja varijanta

Pametno zboris rode, odkad sam uzeo exactmat preporodio se, a o deathadderu da negovorim. Inace zeko razer je jedina podloga za koju znam trenutno da je od metala a samim tim sanse su skoro nemoguce da ce se izlizati posle nekog vremena! :wave:

Koristio sam do pre 2 nedelje Optimice CatWalk podlogu, služila je dok se nije izlizala (preko 4 godine).Zamenio sam je A4Tech X7-500MP podlogom (ogromna je mislim da je 436x400 mm ).

Kao jeftinija varijanta moze da sluzi tanka knjiga po mogutstvu crnog tvrdog sjajnog poveza,ali znaj da je to privremeno resenje (trosi se).Skuplja varijanta po meni iskljucivo Steelpad podloge : QcK,S&S,4D,5L,I-1,I-2 i najnovija SX.Ako ih ne mozes nabaviti u Kg-u ko sto kazes feel free to PM ME ...

Za sad mi privlace paznju Steelpad QcK i KGB E-sports (odnos cena/preporuke:)

Jos jedna preporuka za Xtrac,ja imam 'micro' vec godinu dana i nije se ni najmanje pohabala.Tanka je,sa donje strane oblozena nekom gumom i prakticno se 'zalepi' za sto (dok je ne iskrivis:d),mis sam ide ;)
Placena 500din

Zakon za sve podloge:
Thermaltake Tai-Chi M2 aluminijumska podloga.

http://www.thermaltake.com/product/Accessory/keymou/a2354/a2354.asp

Koristim ovu podlogu već duže vreme i prezadovoljan sam.

Anti-preporuka za ovu podlogu. Imam i nju a kao manu bih naveo prelaz izmedju nalepljenje podloge i aluminijumske osnove, koji je oko 1mm razlike. Za nekih 2-3 meseca koliko sam je koristio, bas zbog te razlike u visini, odlepile su se 2 "nozice" sa misa (klizece povrsine) koje ni super-lepkom nisam uspeo da zalepim tako da se vise ne odlepljuju :S: Na kraju sam promenio podlogu i kupio padsurfer "klizaljke"

Nazad
Vrh Dno