Šta je novo?

Podizanje sistema sa sata interfejsom?!

bojanakov

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2002
Poena
619
Zdravo!
Imam Abit nf7-s plocu i sata hdd(Hitachi 160gb),i desilo mi se to da mi je prvi put na sata masini pao sistem(usled slucajnog brisanja
nekog sistemskog fajla).Kada sam pokusao na klasican nacin da instaliram/reinstaliram win xp komp mi prijavljuje da ne detektuje hdd.
saznao sam da se prvo preko flopija treba ubaciti driver za sata,pa se tek posle toga moze instalirati...Pokusao sam i to vise puta ali
bez uspeha...
E sad,mene zanima koji se tacno fajl sa Abit-ovog diska treba prebaciti na flopi,i kakva je tacno procedura instalacije pod ovakvim uslovima?
Hvala unapred!Bojan

Da li je tvoj operativni sistem prepoznava HDD normalno (Hitachi 160GB)?Malo je nelogicno da ti bios na ploci neprepoznaje SATA, a da operativni prepoznaje.
Da li ti treba da Prekopiras ovaj file na HDD? ILI mozda nisi razmisljao o tome da treba da flesujes BIOS...

overclocker je napisao(la):
Da li je tvoj operativni sistem prepoznava HDD normalno (Hitachi 160GB)?Malo je nelogicno da ti bios na ploci neprepoznaje SATA, a da operativni prepoznaje.
Da li ti treba da Prekopiras ovaj file na HDD? ILI mozda nisi razmisljao o tome da treba da flesujes BIOS...
Sa cd-a iskopiras drajver za satu,neznam tacno gde se nalazi posto imam epoxa trebalo bi da bude nesto tipa si3112.sys.Zatim kada butujes sa CD-a ,znaci prvi plavi ekran stiskas f6,imas natpis dole, i kada ti zatrazi drajvere stisnes S ili bese control + S , ma uglavnom samo citaj sve ti pise ;)

Za sata disk nisu potrebni draiveri.Potrebni su samo ako hoces u raid da povezes dva diska.Pogledaj najpre dali ti je u biosu ukljucena opcija za sata disk i za koji operativni sistem(bar kod mene na asus-ovoj ploci je tako).

Vrh Dno