Šta je novo?

podesiti rezoluciju na tvu

Mares

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2003
Poena
620
od nedavno sam uzeo 19inchni tft tako da mi je na njemu rezolucija 1280x1024 dok se na tvu automatski povecala na 1024x768 (pre sam imao 17inchni crt pa je na njemu bila 1024x768 a na tvu 800x600)....e sada imam problem da mi je ova nova veca rezolucija na tvu neodgovarajuca jer mi se onako slika pomera po coshkovima kada postavim misha,tako da ne mogu na njemu sada da gledam filmove tj. mogu ali moram prvo na monitoru da smanjim rezoluciju na 1024x768 kako bi se i na tvu smanjila na 800x600....zanima me kako da podesim na tvu da mi bude ta 800x600 a da mi na monitoru ostane ova native 1280x768...imam ati asus 9550ge/td sa omega drajverima i nigde u opcijama nisam uspeo da podesim zeljenu rezoluciju za tv, a pri tom da mi ostane ''klon'' mod....jedino kako sam uspeo da smanjim rezoluciju na monitoru jeste da je izaberem u extended modu ali onda mi tv dodje kao drugi monitor, znachi mogu da prevlachim sa monitora na tv razne prozore a to mi ne treba...

Nabavi program tvtool jer iz winblowsa nemozes da podesis sliku na tv-u kako treba.

....jedino kako sam uspeo da smanjim rezoluciju na monitoru jeste da je izaberem u extended modu ali onda mi tv dodje kao drugi monitor, znachi mogu da prevlachim sa monitora na tv razne prozore a to mi ne treba...

Mozes da prevlacis i prozor od video plejera i da ga maksimiziras na TV-u, sto je posebno ugodno ako su video prozor i kontrole plejera iz dva dela (PowerDVD ili BSPlayer npr.).

da to nije losha varijanta ali koristim kmplayer i media player classic tako da mi to neodgovara

A sto bas mora clone mode... Ja koristim extended mode i prozor media classic playera prebacim na TV i onda maximizujem i imama full screen na TV-u.

probao sam sinoc sa extended modom i nije losha varijanta, isto tako prevuchem plejer na tv i stavim full screen ali sada mi smeta kada hocu npr na monitoru da zatvorim browser gde mi je X u gornjem desnom uglu, pa sam navikao onako da zakucam mish gore u ugao i opushteno kliknem X dok mi sada izleti sa ekrana (predje na tv) tako da moram pazljivije da ciljam na X,lol...onaj tvtool shto je loverboy spomenuo radi samo na nvidia karticama a ja imam ati....jel postoji mozda josh neki program/reshenje da mi ipak ne stoji extended vec klon mod?

Display properties-advanced-overlay-clone mode options-theater mode/full screen/4:3 .
na compu mozes donekle da umanjis player prozor,(ne minimize) i da radis bilo sta drugo,a na tv-u ide full screen .Bar kod mene,koristim MV2 .

bio sam prvo probao tu varijantu ali mi je to samo funkcionisalo kada pustim film preko windows media plejera...ako ga pustim preko mpc ili kmplejera nece uopshte da ga sam prebaci na full screen na tvu...trenutno mi stoji na extended modu i mislim da se polako navikavam na tu varijantu,nije loshe

probao sam sinoc sa extended modom i nije losha varijanta, isto tako prevuchem plejer na tv i stavim full screen ali sada mi smeta kada hocu npr na monitoru da zatvorim browser gde mi je X u gornjem desnom uglu, pa sam navikao onako da zakucam mish gore u ugao i opushteno kliknem X dok mi sada izleti sa ekrana (predje na tv) tako da moram pazljivije da ciljam na X,lol...onaj tvtool shto je loverboy spomenuo radi samo na nvidia karticama a ja imam ati....jel postoji mozda josh neki program/reshenje da mi ipak ne stoji extended vec klon mod?

Ja kad maximizujem prozor na monitoru ne prelazi na TV vec se fino parkira s desne strane kao da je single mod...

nisi me razumeo,i meni stoji normalno slika na monitoru kao da je u singl modu (kada se maximizira prozor lepo dodje do ivice monitora) nego mi je problem shto mish moze da mi ode sa desne strane monitora,znachi nema granicu vec predje na tv,a poshto sam iz navike uvek onako ''brzo zakucavao'' mish na X kada zelim neki prozor da zatvorim,a to sada moram malo pazljivije da radim jer mi ode mish na tv,lol

i ja sam skoro uzeo monitor 19" i imam isti problem ,pa nije valjda da nema neko bolje resenje ,
mislim bas me cudi da nemoze nikako normalno da se podesi ,to jeste 800x600 za tv

Vrh Dno