massive
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.09.2002
- Poena
- 619
Moja oprema
- Pristup internetu
- Optički internet
Kupio sam Syncmaster 730BF (neko prebijanje duga, pa je jos i izasao povoljno), priklljucio ga preko DVI na Geforce 6600. Dobijam sliku POST screen-a, zatim i konzolu Slackware 10.2, ali kada ukucam startx, monitor pokusava da pronadje signal na analog portu, zatim na dvi, cujem welcome melodiju kada se KDE startuje, ali slike nema. Onda ubijem X (Ctrl+Alt+Backspace) i udjem u editovanje xorg.conf fajla.
Ocigledno je problem do refresh rate-a.
Do danas je na mashinu bio povezan Syncmaster 755dfx CRT i X windows je radio bez problema sa sve nvidia linux drajverima i OpenGL (igram ponekad Quake 4 i Quake 3).
Podesavanja fajla xorg.conf sam menjao tako sto sam uneo podatke za 730bf, i to verticalrefresh od 56 do 75 Hz (pokusao sam i da stavim samo 60 Hz), a horizontal 30-81 kHz.
Pokusao sam i da pokrenem xorgconfig, a kasnije i xorgsetup programe, i ista situacija, slike nema.
Dakle prijatelji pomozite mi jer sam pre ovoga proverio na nekoliko stranih foruma i izgleda da sam sve radio kako treba.
:crash:
:bottle:
Ocigledno je problem do refresh rate-a.
Do danas je na mashinu bio povezan Syncmaster 755dfx CRT i X windows je radio bez problema sa sve nvidia linux drajverima i OpenGL (igram ponekad Quake 4 i Quake 3).
Podesavanja fajla xorg.conf sam menjao tako sto sam uneo podatke za 730bf, i to verticalrefresh od 56 do 75 Hz (pokusao sam i da stavim samo 60 Hz), a horizontal 30-81 kHz.
Pokusao sam i da pokrenem xorgconfig, a kasnije i xorgsetup programe, i ista situacija, slike nema.
Dakle prijatelji pomozite mi jer sam pre ovoga proverio na nekoliko stranih foruma i izgleda da sam sve radio kako treba.
:crash:
:bottle: