Šta je novo?

podesavanje CRT monitora za vishe rezolucija

joriq

Čuven
Učlanjen(a)
04.01.2004
Poena
795
Hm, nisam naisao ranije na nesto slicno, pa me interesije:
i ranije kad sam imao 15" IBM G41 i sada sa 757DFX izgleda da monitor pamti podesavanja (size, position i sl) samo za odredjeni broj rezolucija. :S: Danas instaliram 3dmark06 i reko' ajde da podesim monitor za 1280x1024, al mi se razdesi za 1152x864 (moja standardna rezolucija za Win). Podesim i nju, a arshteluje mi se 1024x768?? Jel ovo normalno, koliko pozicija monitor pamti i postoji li neki workaround?

Mislim da je normalno, jer ti kad pomeriš sliku recimo udesno za jednu rezoluciju, automatski pomeraš i za ostale (kod kojih slika nije centrirana kao u toj prvoj)...

mislim da ne bi trebalo tako. treba da pamti oko 15 podesavanja za odredjenu rezoluciju i osvezavanje.

@vodoo: pa nije bas da pomijeram i za ostale automatski, uglavnom: za jednu novopodeshenu gubim jednu od starih. Mala pomoc mi je "refresh rate overrides", te se barem svaka rezolucija prikazuje uz isti refresh rate (inace bi morao i za to da imam posebna podesavanja). Kad bi bar bilo nacina da izaberem koje podesavanje da pobrsihem /overwrite-ujem, ili nekako da zapamti comp podesavanja (primijetio sam da novi nVidia drajveri dozvoljavaju djelimicno podesavanje monitora direktno iz drajvera). Inace, imam i USB kabl za ovaj monitor, ali ne i CD sa programom koji dozvoljava konfigurisanje preko USB-a, niti imam ideju odakle bi mogao da ga skinem sa neta :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno