Šta je novo?

Podela particija

VUCKO-91

Slavan
Učlanjen(a)
21.08.2008
Poena
319
Imam problem, hard disc od 500GB mogu da podelim samo na 2 jednake particije preko onog Disc managera iz winodws-a. BIla je jedna particija od 500, pa sam radio shrink volume te paricije, ali je novonastala particija mogla biti maksimalno pola od ove, a ja bih hteo da recimo C disc ima 100GB, a drugi disc da ima 400gb posto ce se tu stavljati muzika, filmovi, radovi za fax, itd... Kako to da izvedem?

Probaj sa programima tipa Paragon Hard Disk Manager 20xx

Imam Acronis True Image Home. On ne moze to da radi koliko ja znam? Pregledao sam njegove opcije, al pitam cisto da mi ne promakne nesto.

Ako nema , da li je ova verzija radi taj posao: Acronis Disk Director Home v11.0.216 ?

Nisi napisao dal je prazan ili ne, ako nije obavezno backup pre postupka. To igranje sa particijama je uvek rizican posao.

Sent using Tt.

ahaaaa shvatio sam razliku izmedju Disc Director i True Image, to su skroz razliciti programi, ja sam mislio da su u pitanju novije i starije verzije... hvala na pomoci!

Nisi napisao dal je prazan ili ne, ako nije obavezno backup pre postupka. To igranje sa particijama je uvek rizican posao.

Sent using Tt.

Nije prazan, instaliran je operativni sistem i sve sto je potrebno za rad na C, a na drugom disku D ima nekih sitnica. Znaci da pre nego sto krenem sa sredjivanjem particija, da napravim backup ?

Da, iz mog iskustva igranje sa particijama je dosta rizicno.

Sent using Tt.

Easeus partition master - bezbolno sam odradio resize/merge particija ovim programom u više navrata.

Nazad
Vrh Dno