Podešavanje više ipad uređaja - savjeti?

rzeljko

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poruke
970
Poena
18
U firmi imamo više ipad urađaja (30+) koji koriste, ajde da ih nazovemo "spoljni saradnici". Na njima će se koristiti firmin mail koji je oblika [email protected] (imamo svoj mail server, ako je to bitno). Od ostalih programa - eventualno word i pdf pregledač (zbog fajlova u atačmentu). Pitanje je kako ih konfigurisati? Do sad su bili kreirani Apple ID nalozi za svakog korisnika jer nije poželjno da oni sami instaliraju bilo što. Sad ne mogu da kreiram novi ID bez telefona. Telefonske brojeve korisnika niti imam niti mogu da dođem do njih. E sad, imam dvije mogućnosti:
1. Davanje korisnicima ipad bez apple ID - ne odgovara jer će svi sigurno pokušati da nešto instaliraju pa će im uređaj ponuditi da sami kreiraju ID a to ima za posljedicu da će bar 90% njih zaboraviti/neće obraćati pažnji na password, ili će im neko drugi to kreirati (djeca) pa mogu da zaključaju uređaj
2. stavljanje jedinstvenog ID ([email protected] ili [email protected]...) i onda isključivanje sinhronizacije i bekapa na svakom uređaju (ako je to moguće) i da nema ovabještenja o tome da su te stvari isključene. Ukoliko je ovako nešto uopšte moguće.

Može li pomoć ako neko ima iskustvo sa ovakvim stvarima?
 
Vrh Dno