Šta je novo?

podešavanje printer drajvera u XPu

jddipqd

Čuven
Učlanjen(a)
17.10.2000
Poena
725
Jesam ja lud ili u printer drajverima u XPu nema podešavanja za unprintable area? Pošto mi drajver po defaultu odvali neke ogromne vrednosti koje nemaju veze sa životom.

Nema direktno u drajverima ali mozes da definises svoj format papira zajedno sa marginama. U printers folderu klikni desnim tasterm na praznu povrsinu (ne sme ni jedan stampac da bude selektovan),iz kontekstnog menija izaberi Server Properties. U kartici Forms cekiraj Create a new form i u Form description podesi potrebne parametre. Ja bih ti ipak preporucio da nadjes neki bolji drajver. Taj sigurno nije dobar. Dali ti se te neuobicajene margine javljaju kod stampe iz svih programa.

Upravo ti je driver problem,
verovatni si po instalaciji Xp-a , ostavio XP-ov genereicki driver. Ti driveri su osakacena i ponekad i losa verzija drivera koje je razvila sama kompanija koja prozivodi stampac. Znaci skini originalne XP drivere.
Znam za 10 problema izazvanih losim Xpovim driverima (od margina, do nijansi boja itd.)

Kod mene cak dolazi i do 'plavog ekrana' kod stampanja ponekad. Ali je fazon sto i kada obrisem XPov drajver za Epsona Stylus 660, on ih po sledecem bootu odmah ponovo vrati, cim 'vidi' printer.

Znam desavalo se i meni.
Procedura je da cim obrises stari driver (delete printer iz control panela), odmah puknes novi, pa ako ti se pri dizanju sistema vrate xpovi ponovi ovu proceduru (ako treba i vise puta). meni je posle par restarta prihvatio nove drivere. Tvrdoglav windows nema sta!

Kamo sreće da mogu da nađem drajver koji nije generički pošto je u pitanju matrični epson lq-100 koji se na epsonovom sajtu više uopšte ne pominje. Uglavnom, ona intervencija sa veličinom strane u drajverima vrši posao.

Nazad
Vrh Dno