s4m3m4n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.02.2010
- Poena
- 365
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel Core i5 12400F
- Matična ploča
- Asus Prime H670-PLUS D4 Rev.1
- RAM
- KINGSTON 16GB DDR4 4x8GB kit 3200MHz FURY Beast RGB KFC3200C16D4/8GX
- GPU
- NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8G MSI
- Storage
- INTEL SSDSCKKF256G8H, WDC WD5003AZEX-00K1GA0, Samsung SSD 980 250GB, WDC PC SN520 SDAPNUW-256G-1006
- Zvuk
- Creative Sound Blaster X-Fi PCI (70SB104000000)
- PSU
- MSI A850GF
- Kućište
- Veliko sa 5 kulera
- Monitor
- Asus TUF VG27AQA1A VA
- Miš & tastatura
- LOGITECH G403 HERO, Redragon Kumara K552RGB-1 Mechanical Gaming
- Ostale periferije
- JBL Tune 720BT
- Laptop
- Lenovo Yoga 500 14 inča Touch Screen
- Mobilni telefon
- Samsung A54 5G, Samsung S9
- Pametni uređaji
- Garmin Vivosport
- Pristup internetu
- Optički internet
Već par dana utežem i podešavam sve i priveo sam kraju. Korisim laptop za posao i privatne svrhe, pa svakako sam morao sve da dotegnem uz razne forume i video materijale. Ono što je ostalo, to je grafika. Imam dve grafike i u pitanju su Intel na procesoru i nvidia koja je integrisana. Ono što me buni, to je da hoću da prebacim da mi nvidia bude primarna i da nju korisim. Video sam razne tutorijale i pokušao dva ali nisam uspeo. U pitanju je nvidia prime opcija koju sada nemam ali predpostavljam da u xorg config moram da odradim deo kako bih podesio da ona radi primarno. Uspešno sam instalirao drajver za nvidia ali te opcije i dalje nema. Pokušao sam da skinem tool za prebacivanje na prime preko zvanične prodavnice i izbacio je da grafika ne podržava tu opciju. Skinuo sam neki program za 3d test grafike kao Furmark i ima da se izabere koja grafika se testira, ali kada izaberem nvidia on i dalje na test pokreće intel koja je integrisana u procesoru.
Moje pitanje je, da li postoji mogućnost da to odradim preko xorg izmene ili ne? Pitam iz razloga da nešto ne zeznem, pa bolje da ne radim ništa ako to nije moguće? Hvala.
Integrisana grafika: NVIDIA GeForce 920M
Procesorska grafika: Intel HD Graphics 5500
Moje pitanje je, da li postoji mogućnost da to odradim preko xorg izmene ili ne? Pitam iz razloga da nešto ne zeznem, pa bolje da ne radim ništa ako to nije moguće? Hvala.
Integrisana grafika: NVIDIA GeForce 920M
Procesorska grafika: Intel HD Graphics 5500