Šta je novo?

Poco X7 Pro

anders

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2010
Poena
195
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li vredi ovaj telefon na kp 340e 8/256 i 380e 12/512?

Odličan je za te pare ali ima svoje nedostatke.

Pogledaj video pa zaključi sam.
Ili čekaj Poco F7. :)

Da li svaka verzija X7 Pro radi bez problema sa dve kartice i duplim app kao što su Viber i WA?

Ko bude imao iskustva sa telefonom neka nažvrlja neke utiske.
Lepo bi bilo da neko uporedi X7 Pro sa X6 Pro modelom.

Stiže mi krajem nedelje, pa javljam utiske.

čitam malopre i ne mogu da verujem. jeftiniji x7 ima e-sim, dok skuplji x7 pro nema. strašno da telefon ovih specifikacija i cene nema e-sim.

Uvek mora negde da se zakine. Umesto za F6, prešaltao sam se na X7 Pro, ali i cena biće odlučujući faktor.
Da li svaka verzija X7 Pro radi bez problema sa dve kartice i duplim app kao što su Viber i WA?
MIUI/HyperOS ima Dual Apps pa samim tim možeš da ih kloniraš za aktivaciju uz drugi broj.

Neki utisci posle par dana sa X7 Pro(nije primarni telefon). Dosta je brz, ako uporedim sa S24-nema razlike. HyperOS 2 dosta fluidan. Kamera glavna na nivou S24, UW je okej ali po danu samo. Baterija odlična. Ekran odličan bez mane. Najviše kvari utisak kvalitet izrade, ostavlja baš jeftin osećaj. Plastični okvir i nazad sjajna ne mat plastika. Svakako dobija se mat maska uz telefon pa popravlja utisak donekle. Sve u svemu, jako dobar, brz telefon sa dobrom kamerom i odličnom baterijom. Jedina mana je materijal okvira i leđa, možda bih preporučio verziju sa veganskom kožom nazad jer siguran sam da dosta popravlja utisak.

Neki utisci posle par dana sa X7 Pro(nije primarni telefon). Dosta je brz, ako uporedim sa S24-nema razlike. HyperOS 2 dosta fluidan. Kamera glavna na nivou S24, UW je okej ali po danu samo. Baterija odlična. Ekran odličan bez mane. Najviše kvari utisak kvalitet izrade, ostavlja baš jeftin osećaj. Plastični okvir i nazad sjajna ne mat plastika. Svakako dobija se mat maska uz telefon pa popravlja utisak donekle. Sve u svemu, jako dobar, brz telefon sa dobrom kamerom i odličnom baterijom. Jedina mana je materijal okvira i leđa, možda bih preporučio verziju sa veganskom kožom nazad jer siguran sam da dosta popravlja utisak.
Kakvi su ti utisci izmedju ekrana na s24 vs x7 Pro? Koji ima zivlje boje, svetliji displej, prijatnost za oci?

Evo, da se upisem u temu, stigao mi je X7 Pro 12/256GB u crnoj boji, pa da napisem jedan mali osvrt posle dva dana druzenja.

Telefon mogu da uporedim sa Poco X5 Pro, SD 778G, 8/256, koji sam dosad koristio. Sto se tice samog sistema i fluidnosti, nema velike razlike u svakodnevnoj upotrebi, tj. X7 je malo fluidniji, ali ima A15 HyperOs 2.0, pa je malo upeglaniji, uz naravno vise RAM memorije, mnogo brzeg procesor.a Ekran isto tako nema bitnih razlika, X7 je malo svetliji, oba su kvalitetna za moje poimanje., sa skoro istim prikazom boja, dok mi se cini da X5 ima bolji ugao gledanja, tj. manje bledi kad se gleda pod uglom. Zvuk je kvalitetniji na X7, iste su jacine, ali noviji ima puniji zvuk sa vise basa. Kamere nisam testirao, a one su mi i manje bitne, jer sam bio zadovoljan i sa starim. Pretpostavljam da ovo nije izbor za nekoga, kome su kamere primarne. Igrice ne igram, uglavnom je to surfovanje internetom, slusanje nekih podkasta na YouTube, malo drustvenih mreza, Viber, Whatsapp, mail, telefoniranje...Vidim da je ukljuceno Volte, po defaultu,na A1, jer stoji ikonica pri vrhu, kao i u app za telefon stoji HD pored kontakata sa kojim sam razgovarao, sto ranije nije bio slucaj. Telefon je napravljen od glossy plastike, na kome ostaju otisci, ali ipak deluje ozbiljnije od X5, koji je pravi plastikaner, dodje kao igracka u odnosu na ovaj.Telefon ionako odmah stavim u maskicu, tako da je i premijum izrade, nemam nista od tog osecaja. Punjac ne dolazi u kutiji, pa sam ga punio sa 67w Xiaomi punjacem. Malopre je napunio od 19-100% za 38 min. Prvi dan je baterija otisla za kratko vreme, juce je to bilo mnogo bolje, cenim da ce biti solidna baterija. Softver je za EEA region, HyperOs 2.0 bez bitnijih razlika u odnosu na prvu verziju, uz male kozmeticke promene. Poco launcher 5.0, prilikom podesavanja 5 ikona u redu, koristi mrezu 5x9, dok je na starom 5x6, pa su ikone sitne i zbijene.Nema 3,5mm ulaza za slusalice, kome je to bitno, ali se ponocu adaptera usb-c na aux, dobije kvalitetan zvuk.U prnicipu, nije lose, zadovoljan sam dobijenim.

• Like
Reagovanja: uji
Sad mi nije jasno, u svakoj recenziji se vidi 90w punjac i kabli u kutiji. Jel ti nisi dobio punjac ili nisam dobro razumeo?

Nisam dobio punjac u vakum pakovanju, jer je namenjen za trziste EU. Za globalno trziste van EU ima punjac u kutiji.Od ove godine je na snazi evropska regulativa, prema kojoj nece biti punjaca sa laptopovima, telefonima i ostalim elektronskim uređajima.

Stigao HyperOs 2.1

Prilozi

• Screenshot_2025-03-14-10-16-35-930_com.android.updater~2.jpg
    Screenshot_2025-03-14-10-16-35-930_com.android.updater~2.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 59
Pozdrav, ako moze jedna info ako neko zna. Da li na x7 pro ima neka lampica, signal, bilo sta za propustene pozive, poruke, mejlove, ali da ne traje 10 sekundi nego da svetli koliko treba dok ne procitam tu poruku, mejl.

Pozdrav, ako moze jedna info ako neko zna. Da li na x7 pro ima neka lampica, signal, bilo sta za propustene pozive, poruke, mejlove, ali da ne traje 10 sekundi nego da svetli koliko treba dok ne procitam tu poruku, mejl.
Lampica za obavestenja, propustenih poziva ili poruka ne postoji na modernim telefonima sa amoled ekranima odavno. Zadnji koji sam imao sa takvom lampicom je bio Poco X3 NFC proizveden 2020, i imao je IPS LCD ekran, pa kod njega nije moguc "Always On'.Kod ovog modela je ustrojen na 10 sek. Postoji i opcija osvetljenja ekrana, trenutno, prilikom pristizanja obavestenja.

Prilozi

• Screenshot_2025-04-12-11-03-42-004_com.miui.aod.jpg
    Screenshot_2025-04-12-11-03-42-004_com.miui.aod.jpg
    65.7 KB · Pregleda: 28
  • Screenshot_2025-04-12-11-02-11-020_com.miui.aod.jpg
    Screenshot_2025-04-12-11-02-11-020_com.miui.aod.jpg
    35.1 KB · Pregleda: 32
@Jigger...je si li zadovoljan sa x7 pro?
Jos uvek sam na x3 i imam nameru da ga menjam sa ovim. Pretpostavljam da je dosta bolji..

@Jigger...je si li zadovoljan sa x7 pro?
Jos uvek sam na x3 i imam nameru da ga menjam sa ovim. Pretpostavljam da je dosta bolji..
On sto je tada bio X3, sada je X7. Naravno da je mnogo brzi i fluidniji. Ali ne koristim ga odavno, izmedju ta dva koristio sam X5 Pro. Od njega nije mnogo brzi X7 Pro u svakodnevnom radu.
Baterija je odlicna, ekran dobar, zvucnici solidni...Fotke sam opalio tek nekoliko, u ovih dva meseca koristenja, za moje pojmove dobre. Dobio je tri azuriranja za ovo vreme, od kojih jedan veci HyperOs 2.1. Popravili su ucestalost azuriranja, sada je maltene na mesecnom nivou.Mislim da za ovaj novac tesko da ima bolji. Sad su i pojeftinili za 20-30€ u odnosu na pocetak prodaje.

@Jigger

Always ON se može, prilično lako preko opcija u Developer modu podesiti da je non stop uključen.

Kako bre X7 Pro po difoltu nema AoD? 😳 Znam da su to stavili kao ograničenje za modele do 4GB RAM što je bio slučaj na mom Redmi Note 11 pa sam stavio Xeu, ali za flagship killer mi je stvarno neverovatno da nema.

Nema na X seriji, mislim cak ni na obicnoj F seriji bez Pro. Nema ni na Redmi Note seriji, Xiaomi lite seriji, uopsteno, svi midrejndzeri od Xiaomi-ja, vec je ogranicen na 10 min. Ful Aod je rezervisan samo za flegsipe.

Pozdrav planiram da kupim ovaj tel sutra ima u prodavnici za 305€ mislim da nema bolje za te pare trenutno samo me zanima jel kamera bas losa kao sto pisu cesto i najvaznije vidim po stranim forumima da se ljudi zale na bateriju da je losa pa ako ima neko malo duze iskustvo da mi kaze da li je stvarno tako?

Najbolje uporedi primere fotografija sa Poco F6 i X7 Pro ako ti je fotkanje prioritet, pošto koriste isti senzor (Sony IMX882), jer možda Mediatekov ISP ne obrađuje fotke na tebi zadovoljavajuć način kao što bi ih Snapdragonov ISP procesuirao. Za videografiju je stvar jasna i tu X7 Pro prednjači sa 4K60, što je glavna karakteristika Dimensity 8400. Silicijum-karbonske baterije jesu relativno nova tehnologija u komercijalnom domašaju pa pored većeg kapaciteta imaju veću tendenciju da degradiraju posle 1000 ciklusa punjenja. Imajući to na umu, gledaj da uključuješ telefon na punjač kada ti je to stvarno neophodno umesto da ga svako malo dopunjuješ. Jednostavno, i posle dve-tri godina ako puniš telefon jednom dnevno, računaćeš da će izdržati u upotrebnom stanju pa tek onda računaj na dvokratno punjenje, mada je to za flagship i Snapdragon 7 seriju sasvim normalna stvar, jer je fokus na performanse.

Koristim ga vise od tri meseca, baterija je jedna od boljih stvari na ovom telefonu. Kad su predstavljali ovaj model, isli su sa tvrdnjom da ce degradirati na 90% kapaciteta posle 1000 ciklusa. Ako je tako, to je zaista odlicno. Izvlacio sam maksimalno cak 14h SOT-a samo na Wi-Fi kuci kad imam vremena za surfovanje, gledanje YouTube i drustvene mreze...
Igrice ne igram, pa nisam primetio neko zagrevanje. Sve obavlja sa lakocom.
Sto se kamere tice, ona je meni zadovoljavajuca, a i nisam nikad kupovao telefon zbog kamera. Poco brend se i ne kupuje zbog istih. Koliko sam video po recenzijama, osim selfi kamere, bolji je od A56.

Nazad
Vrh Dno