Šta je novo?

Mobilni telefon Poco X5 Pro vs Samsung A54 vs Google Pixel 6a

Koji mobilni telefon kupiti

NikolaDzoni

Poštovan
Učlanjen(a)
16.11.2014
Poena
51
Pozdrav!
Kupujem nov telefon za 300-330e i ova tri modela su mi usla u uzi izbor. Trenutno sam najvise za Poco, zbog pozitivnog iskustva sa Xiaomi do sad i zbog mogucnosti da se instalira neki od custom romova. Sa druge strane Samsung i Google mi se svidjaju zbog dizajna, jer su manji od Poco, imaju fabricki bolji softver i sto su mi generalno zanimljivi jer godinama korsitim Xiaomi telefone. Sta vi mislite, koji od ova tri telefona, ili mozda neki cetvrti, je najbolja kupovina? Da napomenem da nisam preterano zahtevan korisnik, kamere mi nisu toliko bitne, od igrica samo igram psp/psx igre preko emulatora.

Ako ti kamera nije bitna i ako si voljan da instaliraš custom romove, onda ne postoji razlog da uzimaš Pixel osim što je manji telefon u pitanju. Tako da si suzio na dva telefona u suštini.

Samsung se uvek namece kao najbolji izbor,najjaci adut podrska 4+1 godina
On ti za razliku od drugih nema mozda najjacu bateriju ali je dobra,nema najbolji ekran ali je dobar ,nema najjaci cipset ali je dobar itd itd
I onda shvatis da taj neki samsung model u toj kategoriji zauzima jedno prvo i osam drugih mesta,dok svi drugi variraju od prvog do desetog mesta
Balans,tu su neprikosnoveni ,zaokruzeni modeli u totalu i tu je kraj i pocetak price za sve ostale

Uzeo sam skoro pixel 6a posle 5 godina sa poco f1 sa pixelos custom rom-om. Svaka preporuka za telefon, njega sam izabrao jer sam vec navikao na google softver i prelaz sa jednog na drugi sto se tice softvera skoro pa neprimetan. Ono sto se primecuje je kvalitet izrade, na pixelu je neuporedivo bolji od dugmeta, vibracije zvuka itd. Meni je kljucnu ulogu u odabiru igrala velicina telefona, za oko 300e ne postoji bolji mali telefon (motorola edge 30 neo je jedini blizak po velicini ali ima skoro duplo sporiji procesor).

Možda malo kasnim, pretpostavljam da si već kupio telefon, ali ako kojim slučajem ipak nisi - topla preporuka za Poco X5 Pro. Posedujem isti (5G varijanta, 12/256), prezadovoljan stabilnošću sa Xiaomi.EU ROM-om, trenutni uptime 2400 sati, bez greške.

Nazad
Vrh Dno