Šta je novo?

Poco F5

Pri uključivanju/restartu telefona, ne pojavljuje mi se uopšte POCO logo, već ekran odmah prelazi u nešto slično "static screen" problemu.
Uglavnom, telefon se boot-uje (čuje se npr. zvučna animacija), čak mogu na slepo da uđem u power meni i restartujem/isključim telefon (dakle, ekran reaguje), ali se problem menifestuje iznova i iznova nakon novog uključivanja/restarta. Tek posle nekoliko restarta ili češće nekoliko desetina restarta (zavisi i nema pravila koje sam ja primetio) ekran "proradi" u smislu da se pojavi POCO logo i dalje radi sve normalno.
Takođe, problem je samo pri boot-u, što će reći da sve dok ne isključim/restartujem telefon radi skorz OK i normalno. U tom smislu i mogu da istrpim, odnosno normalno funkcionišem sve dok redovno punim bateriju i ne dozvolim da se isprazni.
Problem mi se prvi put pojavio još pre nekih mesec i po dana, kada sam telefon koji je bio ugašen skinuo sa punjača. Ono što sam malo gledao po netu, deluje da je hardverski problem i da je vrv do matične ploče. I ja verujem da je hardverski, ali eto, nisam stigao zbog praznika i obaveza da ga reklamiram. Telefon je inače kupljen u Logic-u, u Balkanskoj Bg.
Mali update po ovom pitanju, možda nekog zanima ili mi može pojasniti detaljnije šta bi mogao biti problem.

Odradio sam update na HyperOS (ponovo sam promenio regiju da bih ga konačno dobio), ali opisani problemi su se nastavili.
Da li slučajno ili ne znam više kako, primetio sam da kada napravim pritisak prstima na središnji deo ekrana - npr. kao da pokušavam da uradim "bend test" poput nekih Youtuber-a, telefon se normalno boot-uje svaki put - jedno 3-4 puta sam probao. Bez pritiska (takođe probao 3-4 puta) prilikom paljenja se svaki put manifestovao opisan problem.

Tako da - biće da je definitivno hardverski, odnosno do izrade telefona.

Koristim ga 6 meseci (12GB varijanta) i jedino sto mi smeta, tj. drugacije je u odnosu na ranije POCO aparate (koristim od F1, preko X3pro, do danasnjeg F5) je sto kada nestane neta na Wifi (jako retko, ako je kratak prekid kod ISP-a) , telefon bukvalno zabaguje i nece da se prebaci na mobile data, aplikacije se zamrznu i tako do restarta.
To je jedino sto zameram, nije nesto mnogo, ali eto nikada nijedan teelfon nisam morao da restartujem radi takve gluposti...
Inace, jako brz, idealnih dimenzija za moje ruke, nije debeo niti tezak. Taman mi je po meri, ostace par godina sigurno kod mene.
Na HyperOS ne planiram da prelazim, jer kako kazu, ne popravljaj ono sto radi...indonesia rom mama.

Vidim da je xiaomi.eu za F5 izbacio i HyperOS 1.0 stable baziran na kineskom romu. Je li neko probao?

Ja sam ga instalirao.Fastboot ,hibrid .....ništa posebno.....bitno da ne troši bateriju ,deluje ispeglano.

Radi li snimanje razgovora kao i na dosadašnjim xiaomi.eu romovima?

Radi snimanje. Sve slično, kao MIUI 15 🤷

Već uključeno. Dao sam mu sad i dozvolu da menja postavke sistema, aj da vidim da nije možda to. Da sam mu sad dozvolu i da stavlja stvari na home screen, ne verujem da to igra neku ulogu, al ajde kad je već traži, da mu dam i to. Ne znam šta će kog đavola jednoj aplikaciji tolike dozvole.

I opet pored svega toga, neće i dalje da radi kako treba, ne prikazuje ekran za prihvatanje poziva.

I na kraju, bila je dozvola u pitanju. Mora da se u dozvolama Vibera odobri permanent notifications. :poop:

Da li ima kakvih vesti kad će F6?

Najverovatnije maj, kad je i F5 stigao. Redmi K70 je izašao u Kini i to će za nas najverovatnije biti Poco F6 Pro, ostaje da se vidi šta će biti vanila F6. Pominje se Snapdragon 7 Gen3 SoC.

Ima li neko ovde RN 12 Turbo, odnosno F5 za kinesko tržište, kako mu se pokazao?

Ne znam da li je samo meni, al još uvek ne dobijam HyperOS update. Security patch je još od septembra. Ne znam da možda nisu otkrili probleme i doteravaju ROM.

mozda je tako bolje. Sta ce ti nesto sto ne sluzi nicemu, a pride i ne radi bolje nego pre,..

Nemoj žuriti imam HyperOs i sigurnosnu zakrpu od februara 2024 i čini mi se da još brže prazni bateriju.

Ja od pre par dana imam HyperOS. Osim malo drugačijeg izgleda, ne vidim nikakva poboljšanja.
A ima i jedan bug koji sam primetio, ponekad (čini mi se posle poziva) vrati refresh rate na 60hz iako sam u podešavanjima stavio 120hz uvek.
Još jedna stvar koja mi blago ide na živce sad je delay pri zaključavanju. Pre apdejta, instant se zaključavao po pritisku na power dugme, sad kao da ima delay od 0.2-0.3 sekunde.

Taj bag je bio i kod mene na Redmi Note 11 prisutan sa Android 11 i MIUI 13 da kad je namešteno 90Hz prikazuje 60. Čim to primetim, odem u podešavanja da istangiram prikaz odabirom 60 pa 90 i onda sam digao ruke pa postavio na 60, tako da se to vuče još odavno (barem dve godine).

Videću da odradim factory reset kad me ne bude mrzelo, valjda će da pomogne... Pre HyperOS-a je bukvalno sve radilo perfektno.

Odradio factory reset, sve opet funkcioniše kako treba.

Nazad
Vrh Dno