Šta je novo?

PocketPC,PC a uskoro i notebook na wireless

LaMar

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2006
Poena
304
Znaci posto vec imam na PC racunaru kablovksi flat rate a od skoro sam dobio i potrebu da na net okacim i Pocket PC ASUS A636N koji ima wireless,bluetooth i Ir (do sada smo se konektovali preko Bluetootha na mobilni pa preko GPRSa na net) , sada trebam da kupim i notebook pa mi treba ideja za adekvatan net.
Ili da li postoji mogucnost da ja postavim na zgradi neki bezicni link kojim bih delio kablovski net sa ostala dva uredjaja?
Izvinite ako je pitanje glupo ali nikada nisam bio u dodiru sa wirelessom i pocketPCom i notebookom do sada!
Unapred hvala!

ne moras na zgradi,vec samo u svom stanu : )
Kupi neki Ap ili ako postoji kablovski modem koji je u isrto vreme i ap i pusti ga da zraci i to je to

Pa meni treba net na PDA i notebook-u sto je dalje moguce (mislim na najbolji odnos cena/dobijeno) a u stanu nebih gasio kablovski, vec ako je moguce da njega nekako posaljem do ova dva uredjaja (wireless???)??? Kada sam u stanu ja PDA nakacim preko USBa na PC i tako imam net ali gledam da nekako iskoristim taj wireless svuda po gradu ako mogu???

Jel mogu ja sa nekim uredjajem da napravim sopstvenu bezicnu mrezu? Da neki uredjaj nakacim na moj PC koji stalno na netu a da njegov signal hvatam preko wireless-a na PDA i notebook? I ako postoji koliko to daleko moze da dobaci? Treba mi barem kilometar!

pa treba ti wireless ap
pa sad gle ovako
na otvorenom sa optickom vidljivoscu notebook i pda bi mogli jedno do 200-300 m da rade i indor uslovima verovatno ces imati signal samo po stanu(neznam kolko pda moze da odasilja daleko)
nije problem da ti dobacis sa opremom 1km sa svoje zgrade vec je problem sto pda nemoz da dobaci toliko

Wireless ruter, koristim neki Gigabyte model i jako dobro radi...

Vrh Dno