Šta je novo?

pocket pc hx4700 i povezivanje na wireless

litlledevil

Slavan
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
304
Pozdrav svima,

imam mali problemcic. nedavno sam kupio pocket pc hp ipaq hx4700 i prezadovoljan sam. jedini problem koji imam jeste da ga povezem na wireless. E sad kao prvo znam da je pokrivenost dosta losa kod nas (ja sam u subotici), ali ipak imam pristojen sanse za to. Podesavanja su ono sto me zezaju. Imam nalog kod jedno 4 provajdera, od kojih jedan koristi VPN konekciju za pristup, a ostali idu preko PPPoE. Ne znam kako da napravim konekciju sa kojom bi podesio username i password a zatim se i konketovao. Jos jedan problem je sto kada mi nadje sve dostupne Access point-ove... ne zadrzava vezu na jednom vec skacec sa jednog na drugi - pretpostavljam da je zato sto se jacine signala menjaju.

Pliz ako moze neko da mi pomogne sa uputstvima za pravljanje konekcije.
Posto sada trenutno nisam siguran da li ne mogu da se povezem zbog losih podesavanja ili slabog signala. Ako bar znam da sam dobro podesio konekciju onda cu vec lako da se setam pa da nadjem signal.

(Znaci ne radi se o povezivanju sa mojim lokalnim racunarom pa onda shared connection, vec direktno na AP provajdera).

hvala unapred.

Ne znam kako je to reseno kod Subotickih provajdera, ali kada se povezujes sa provajderima oni generalno imaju otvorenu mrezu tako da se lako konektujes bez ikakvih podesavanja, a onda moras da ucitas njihovu web stranicu u koju uneses username i lozinku, pa tek nakon toga imas slobodan pristup netu.
Za "skakanje" s mreze na mrezu trebalo bi da imas odgovarajucu opciju. "domet" wireless-a dosta zavisi od podesavanja pda - barem kod mene imam "klizac" da podesim da li zelim veci "domet" ili da baterija duze traje.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao.

Otprilike kao sto Nesa rece, ali mogao bi da probas wi-fi companion softver, mozda ti bude od koristi. Btw, koliko si platio 4700?

cu da probam, al sto se tice provajdera - koliko znam uvek sam pravio konekciju (slicno kao sa modemom, samo sto je VPN ili PPPoE) sa kojom se kacim na svoj nalog. no vidicemo, mozda je drukcije na pda.

platio sam 350 eura, polovan, star 1 godinu, al evo korisitim ga vec nedelju dana i stvarno ne mogu da se pozalim, odlicno ocuvan - ko nov.

hvala do sada, ako neko ima jos neku informaciju slobodno

haval za link, ali moram da pitam jel neko probao da to stavi i da li on stvarno stavlja wm5..? jer na istom sajtu ima link da se KUPI upgrade na wm5 za hx4700... malo mi je cudno da izdaju ROM koji menja operativni sistem i da stave besplatan download, a na sledecoj strani da prodaju isti taj softver...

E pa caka je da je to update postojeceg wm5 za hx4700 a koji moras da kupis. Znaci, ako ti je 2003se na masini, kupis (ili se snadjes :)) update na wm5 pa onda skines i pokrenes instalaciju update-a 2.01.

Vrh Dno