Šta je novo?

Pocket PC Compaq/HP iPAQ 3970 Bluetooth pomoc!?

Slavan
Učlanjen(a)
03.01.2004
Poena
319
Pozdrav,

Uzeo sam Pocket PC Compaq/HP iPAQ 3970. Posle dugo cackanja i gledanja odlucio sam da Vam se obratim. Uspeo sam da namestim konekciju preko IC porta sa mobilnim telefonom (izlaz na internet).To sve radi savrseno.Zelim da preko bluetooth-a povezem Pocket PC sa PC Bluetooth USB stick-om kako bih mogao da koristim share-ovani internet. Imam kablovski internet, i delim ga sa jos jednim racunarom u mrezi. U cemu je problem?! E pa ovako, PC prepoznaje Pocket PC (mogu da razmenjujem fajlove...), ali svaki put kada zelim da odem na internet iPAQ mi se konektuje preko IC porta?! Da li treba da namestim i za Pocket PC IP adresu?

Da li neko zna kako da resim ovu dilemu?

Unapred HVALA!

Imao sam ranije Clie (Palm) i on je imao opciju gde selektujes nacin an koji ce da izadje na NET. Ja sam koristio preko IC-a i preko WLAN-a u vezi sa kompom i preko BT-a kombinacija sa mobom.

Opcija je bila lako dostupna, ali se ne secam tacno gde...a i da se secam, drugi je OS :)

Podesi Activesync preko BT. Dok si u vezi sa PC-em, dok je ukljucena sinhronizacija raditi ce ti net i na iPAQ-u.
Kao i kada je u stalku, primeti da radi net na njemu ako ga ima i na PC-u

Pozdrav!

Da, probao sam na stalku net i radi!!!! Ali svaki put kada ukljucim bluetooth pa zatim activesync...iPAQ pokazuje da ucitava, ali nista se ne desava...ucitava...i...ucitava...Sta da radim???!!!

Namestiti ActiveSync preko BT-a nije bas lako, ali je moguce.
Zavisi od mnostva faktora, kakav BT imas na kompu, verzije software-a, windowsa itd...

Na netu ima uputstava koliko volis, samo potrazi.

Da...Znam...Ali nista od uputstava mi nije pomoglo...Nema veze...Zezam se oko ovoga vec par meseci.Na koji god forum da postujem niko ne zna...

:(

Sasa, jesi li probao ActiveSync preko BT na XP SP2?
Danas sam instalirao SP2 na notebook i resio sve probleme u vezi sa BT uredjajima...

Jesam, radi. Nije bas na novio Widcomm-ovog software-a, ali radi.

OK, tehničko pitanje je rešeno, sad me interesuje nešto drugo.

Sediš pored/nadomak desktop računara i surfuješ internetom preko Pocket PC-a??? Osim u test svrhe ("Ha! Može i to!"), koja je realna situacija u kojoj će ti tako nešto biti potrebno?

Devojka radi na kompu, nesto kao ozbiljno, mislim, sta zene mogu da rade ozbiljno, a ja irc/msn u pozadini ? :)

Svakako nije "ne znam sta" ali je ipak malo korisnije od "moze i to" :)

Pozdrav!

Udjem u firmu, skinem postu i pogledam sta me jos interesuje. Sa notebookom doduse, PDA mi je ipak premali za upotrebu, zato sam ga i prodao...ups...moja greska...ono je WLAN....mada, tehnicki, zasto ne bi moglo i preko BT :)
Hm, WLAN-om mi je pokrivena i cela kuca (tehnicki gledano, sastavljena je iz 3 dela, pa je nezgodno za kabliranje :))....BT mi tu ne bi zavrsio posao...
Jos ce ludi bik da bude i upravu...cemu to :d

BT nije uopste los ni kratkog dometa, efektivno stvarno radi na do 5-10 metara ukoliko nema zidova.

Naravno, wifi je pravljen za to sto www i pj radi, bikonja je nacelno u pravu, ali par sitnica moze i BT da odradi :)

Pozdrav!

Sasa, kako mislis da sedim na WC solji i surfujem netom kada do WC-a imam 15-ak merara i nekoliko zidova :D
Shala, shala... :)

Meni je toalet mnogo blizi, skoro pa i opticka vidljivost kad dvoje vrata ostavim otvorenim ;)

Pozdrav!

K'o Homer :d
(otovrena vrata kada zena nije kod kuce :))

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno