Šta je novo?

Pocetniku potrebna pomoc u odabiru komponenti

Sirena

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
350
Obzirom da postoji velika sansa da cu morati da kupim nove komponente, potrebna mi je pomoc oko odabira.
Potrebni su: procesor, ploca, memorija i hdd.
Racunar koristim za rad ( Dw,PS ) ponekad malo igranja ( jako retko i uglavnom starije igre) a ostalo je klasika -film,muzika,net ( adsl )...Ono sto mi je primarno je stabilnost
racunara prvenstveno u visednevnom radu.
Obzirom da sam ja antitalenat za komponente, malo sam citao po Benchu i dosao do nekog zakljucka da bi mi odgovaralo ovako nesto ( a i mom budzetu koji je skroman )

CPU - AMD Athlon AM2 X2 4000+ Dual Core Box ( 65w)
MB - Gigabyte GA-MA69G-S3H
Memorija- Kingston VR 512MB DDR2 800 ( 2x ) - 1Gb memorije mi sasvim odgovara
HDD - WD160AAJS Western Digital Caviar 160gb Serial Ata

Graficka - Stvarno ne znam koju. Neka srednja klasa, nista extra pa molim za predlog.
Kuler za procesor - nemam predstavu.
Monitor, kuciste i napajanje mi ne trebaju.

Molim za predloge sto se tice graficke i kulera za procesor ( iz Eurolinkove ponude )

Ne zamerite ak sam lupio nesto tj ako se neke komponente ne slazu, ipak sam anti talenat za hardware :wall:

Hvala :wave:

Aj podeli sa nama koje napajanje imash posto ako hocesh stabilnost rada i to visednevnog vredelo bi znati koje napajanje imash(posto ti ove nove komponente znace i malo vecu potrosnju(osim ako nisi imao neki Pentium 4 koji vuce ko moja grejalica/duvalica od 2kW))

Aj podeli sa nama koje napajanje imash posto ako hocesh stabilnost rada i to visednevnog vredelo bi znati koje napajanje imash(posto ti ove nove komponente znace i malo vecu potrosnju(osim ako nisi imao neki Pentium 4 koji vuce ko moja grejalica/duvalica od 2kW))
Np
Napajanje koje imam je Antec TP Trio 430 W .

Valjda ce biti dovoljno za to sto bi uzeo + 2 opticka uredjaja koja imam

Tako sam i predpostavio. Doduse, zaboravio sam da napomenem da bih ubacio stari hdd ali kapiram da ce i u tom slucaju, napajanje biti dovoljno sa novim komponentama.

Ajde neka jos neko baci komentar da li su dobro komponente i da li je filipos mislio na "Palit Nvidia GF 8600GT 256MB DDR3 PCIE" ili neki drugi model kartice.

Frka mi je ljudi, izvinjavam se ako previse pisem ali saveti i misljenja su mi preko potrebna jer komp koristim za posao i sutra bih otisao u kupovinu a anti talenat sam za hardware tako da...:)

Poslednja izmena:
Pa uzmi kako su ti rekli:
2180 ili 4500/ box cooler ce sasvim fino da ti radi posao
gigabyte p35
2 GB rama
i 8600gt/ ako nemas para uzmi 2600 pro sonic za 60e i to ti je u sustini to. Pozz

Poslednja izmena:
Uzeto:
AMD Athlon AM2 X2 4200+ Dual Core
Gigabyte GA-MA69G-S3H
Kingston VR 1gb 800
WD160AAJS Western Digital Caviar 160gb Serial Ata
Sapphire Radeon 2600PRO
Nije bilo Palita mada u principu nije ni bitno jer se i ovako ne igram.
Hvala na pomoci svima.

Nazad
Vrh Dno