Šta je novo?

Pocetnicko pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Gagy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gagy

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2005
Poena
610
Jedno pocetnicko pitanje u vezi sa overclocking-om.
Posto sada prvi put radim overclocking graficke (pocinje da zaostaje), zanima me da li nakon overclocka ostavljate graficku da radi na tim novim podesavanjima, ili ih ukljucujete samo prilikom jakih grafickih radova (prevod: igrica)? Koja je realna radna temperatura kartice (asus 9550se :wall: )?

Hvala unapred na odgovoru

Poslednja izmena:
Ja oc samo kad igram neku zahtevniju igru... sta ce mi oc graficka za sufr i chat? 🙂 CPU/memorija/chipset itd. su druga prica... mrzi me da ulazim u BIOS stalno 🙂

@Gagy:

Vecina ljudi nadje neku granicu gde se kartica ponasa normalno u igrama, tj. nema artifakta, tackica i svega ostalog cega nije bilo pre overklokinga i onda tako drzi. U obicnom 2D okruzenju kartica se ne greje ni blizu kao pod igricama tako da je sve ok, tj. bezebdno je.

Zahvaljujem na pomoći

Pitanje je da li išta pametno može da dobije na SE kartama.

borab je napisao(la):
Pitanje je da li išta pametno može da dobije na SE kartama.

Da, sasvim realno, respect, ali bolje da se učim ovekclockingu na ovoj kartici nago na nekoj skupoj, zar ne :guitar:

Trebao si onda kupiti vise komada, pa da na miru vezbas 😀

ha ha ha ha 😀 😀 😀

Skini program Ati Tool sa ovog linka.
On ima opciju da automatski isprobava maximalan klok kartice. Treba mu neko vreme za to, jer testira karticu posle svakog podizanja frekvencije, ali mislim da je to najprovereniji nacin da nadjes maximalni domet kartice.
Naravno uvek mozes da probas rucnom metodom, pa pomocu njegovog "testera" da isprobas da li ce se javiti greske.

Inace o/c 9550SE kartice, u smislu performansi, dobices jako malo poboljsanja ili, cak, u nekim slucajevima - nista.

Ovde imas opisano kako se o/c 9550 (bez sufiksa SE) kartice.

Nazad
Vrh Dno