Šta je novo?

Pocetnicki problem u Dreamwaveru

brzi

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2001
Poena
619
Interesuje me sledece:

Napravio sam WEB stranu u Dreamwaveru. Kako da izvedem arhiviranje kompletne web strane (ukljucujuci i neke slicice) koje se na njoj nalaze, i da pripremim to za publikovanje na WEBu?

Konkretno, ocu da je okacim na sezam, kao licnu prezentaciju, i kopmletnu je moram zipovati i poslati webmasteru.

Postoji li neka opcija poput EXPORT ili slicno, sto bi relativiziralo lokacije slicica i eventualno drugih web strana u okviru jedne prezentacije?

Nadam se da kapirate sta bih zeleo da izvedem, a pojma nemam kako, jer sam totalni pocetnik.

Molim za pomoc.

Ne znam kako si radio, ali prilikom pravljenja novog sajta prvo moras definirati novi sajt (Site-New Site) tu odaberes root direktorijum u koji snimas sve sto se tice doticnog sajta (u root ili podirektorijume) tako ce sve putanje biti relativne. Kad zavrisis samo zipujes root direktorijum i posaljes ga webmasteru.

Nadam se da sam ti pomogao u ovako kratkom odgovoru.

Sad cu da probam, valjda ce upaliti. Nisam to ucinio u prvom koraku, a ko nema u glavi ima u baratanju misem i tastaturom.

Ovo je klasican problem Dreamweaver-a UltraDev 4. Prilikom pokretanja programa, root folder koji se automatski definise je X:\Program Files\Macromedia\Dreamweaver UltraDev 4\Tutorial\UltraDev ASP tutorial\Compass Intranet
Iako se prilikom Save As odabere sasvim drugi folder, root ostaje isti pa s toga je neprakticno resenje kopirati ovaj "zabaceni folder" zajedno sa slikama/etc.
Resenje je vec pomenuto, znaci odmah na pocetku izrade sajta, Site=>New Site i definisati potrebne parametere ukljucujuci i root folder.

(D)

Mislim da sam resio problem. Videcemo da li ce da mi okace sajt i da li ce da radi bez problema. Mislim da je sve OK, jer sam iskopirao ceo folder na drugi racunar i sve radi savrseno.

Hvala na pomoci, ako bude problema, bicu slobodan da se nadovezem.

Nazad
Vrh Dno