Šta je novo?

Pocetak kraja Kazaa-e

bibby

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
680
Evo i teksta:
Svrha saslusanja je utvrditi ima li osnove za nadleznost americkih sudova na kojima bi udruzeni predstavnici filmske i muzicke industrije zeljeli podici tuzbu zbog krsenja copyrighta i intelektualnog vlasnistva.

Prosle tuzbe koje je spomenuto udruzenje dobilo na americkim sudovima u slucajevima protiv servisa poput Napstera, Morpheusa, Aimstera, Audiogalaxya i Grokstera nisu zahtijevale saslusanje o nadleznosti posto se radilo o firmama sa sjedistem u Sjedinjenim Americkim Drzavama.

Neminovno ce ga ugasiti za koji mesec, ali na svu srecu alternativa ce uvek biti.

Izgleda da ce jedini da prezivi Overnet, s obzirom da je serverless network, pa nece ni imati koga da tuze :p

The Power of eDonkey! type; ;)

mislim da je i kaazaa je takodje serverless.......

eh ma ako ukinu kazaa stvarno su preterali
prvo napster pa audiogalaxy pa sad i ovo moramo pravimo izgleda nesto nase neki dl centar heheh
pozdrav

legend je napisao(la):
mislim da je i kaazaa je takodje serverless.......

Na zalost, nije.

Jel se seca neko audio gnome-a :)

Vidim ja da ću na kraju da prestanem da slušam muziku, pošto originale neću da kupujem ni za živu glavu (nervira me taj glupi šou-biznis, hleba bez motike :) )...

delimir je napisao(la):
Vidim ja da ću na kraju da prestanem da slušam muziku, pošto originale neću da kupujem ni za živu glavu (nervira me taj glupi šou-biznis, hleba bez motike :) )...

Verovatno si isto misljenje imao i kada je Napster ukinut, pa posle i AudioGalaxy - ne boj se delimire uvek ce postojati neka nova solucija...

delimir je napisao(la):

Eh, muzika je meni manji problem. Ja sam preko Kaaza-e skinuo oko 500Mb spotova (dobro, jeste i to muzika, ali su to ipak spotovi), shto ranije nisam radio (nisam znao ni gde ima ni kako da skidam). Kako li ce sada biti?:( :( :( MP3-ova (ako si na to mislio) ce uvek biti na netu, na ovaj ili onaj nachin, ali spotove je ipak teze naci (dobro, ne kazem i ne moguce, mada za nas koji nemamo satelit, ISDN i ta "chuda" je skidanje sa sajta fajlova od po 50 i kusur Mb teshka fantazija...).

ZeeGerman je napisao(la):
(dobro, ne kazem i ne moguce, mada za nas koji nemamo satelit, ISDN i ta "chuda" je skidanje sa sajta fajlova od po 50 i kusur Mb teshka fantazija...).

Hoces da kazes da ti je lakse da skines sa Kazaa nego sa nekog FTPa???
Neki poseban razlog?

Evo, ja juce nadjoh na Kazaa PC Anywhere 10.5, ali ipak se odlucih da ime ISO fajla (koji mi Kazaa dade :)) ukucam na Google i skinem to lepo sa HTTPa :)......150MB ....

Meni je najveci problem sto je muzika koju trazim jako retka... sampion za trazenje je bio napster, i imao sam onaj program sa kojim sam menjao servere, tako da sam uz malo truda i cekanja mogao da nadjem bilo sta. Kazaa nije bas tako sveobuhvatna, ali i tu moze da se nadje ponesto :)

Geek_master je napisao(la):
Meni je najveci problem sto je muzika koju trazim jako retka... sampion za trazenje je bio napster, i imao sam onaj program sa kojim sam menjao servere, tako da sam uz malo truda i cekanja mogao da nadjem bilo sta. Kazaa nije bas tako sveobuhvatna, ali i tu moze da se nadje ponesto :)

Mislim da Kazaa ima dosta vise membera nego nekada Napster, evo trenutno je 3.5 miliona korisnika online, koji shareuju preko 4.5 miliona GB. Mada su mi ovi podaci nerealni, al' nema veze :) Izgleda da na Kazaa-u ne dolaze likovi sa tom muzikom "tvojom" muzikom, a koji su dolazili na Napster.

Amon_Ra je napisao(la):
Mislim da Kazaa ima dosta vise membera nego nekada Napster, evo trenutno je 3.5 miliona korisnika online, koji shareuju preko 4.5 miliona GB. Mada su mi ovi podaci nerealni, al' nema veze :) Izgleda da na Kazaa-u ne dolaze likovi sa tom muzikom "tvojom" muzikom, a koji su dolazili na Napster.

Meni je ovo nesto sumnjivo.....ja kad god pogledam ono 3.5 miliona i 4.7 milona GB......a masina mi je danas dobar deo dana na Kazaa....skinuo 300+ MB :)

PJ, nemoj da nam pravis zazubice sa ISDNom :)

A sto se kaze tice, moz da ima korisnika koliko hoce, ali muzike ima manje nego napster, cak i kad sam supreme being :D Verovatno su serveri mnogo manji i ima ih vise, ali mi imamo pristup samo jednom u datom trenutku...

2.5 miliona usera i 3.5m GB.....izgleda da je ovo 3.5 miliona maximum, pa zato cesto bude....

A i fora je da te podatke refreshuje, koliko sam video, samo prilikom logovanja i to stalno pise....

E, da, secam da sam nekoliko dana za redom imao situacju da kod god se nakacim ne mogu nista da pronadjem i onda provalim da nikada nije bilo vise od 1000 usera i desavalo se da nema ni 1GB za share.....

Zato je za napster postojao napigator, koji ti je dozvoljavao da biras server na koji hoces da ides... a ja sam kasnije koristio i audio gnome (napster kompatibilan :D) koji je sve to imao integrisano i dozvoljavao je resume kao kazaa :)

Ako nam ukinu Kazu jedino sto ce da dobiju to je na vremenu:),tj. izgubicemo nekih pola sata za instaliranje novog programatype; i poneki zivac nama koji smo na starim centralamactp;

Geek_master je napisao(la):

Slazem se sa tobom, secam se kada sam na kumovom racunaru instalirao napster i ono kao iz fore da vidimo koliko ima rezultata za pesmu Crni sneg :D:D - covece bilo je najmanje 200 rezultata. Cinjenica je da si na Napsteru mogao da nadjes skoro bilo koju pesmu, ma koliko ona retka bila. Nakon toga mi se izuzetno svideo AudioGalaxy (isto je posedovao veoma veliki broj pesama - doduse manje nego Napster) i sad koristim WinMX (jer Kaazaa-u ne mogu da instaliram u RCu) i vec se primeti da ima manje pesama nego u prethodna dva slucaja (narocito onih starijih i redjih).

Ko zna zbog cega je to tako: da li nakon Napstera nije mogla da se uspostavi nijedna mreza koja bi bila dominantna,sakupi toliku kolicinu matarijala koji bi mogla da prezentuje drugima i na dostojan nacin zameni prethodnika, ili su mozda ljudi, nakon pocetne "euforije"(zbog neceg potpuno novog i revolucionarnog) postali znatno oprezniji (i mozda sebicniji - znate ono:imam na disku xxx pesama ali stavim da se shareuju 10-15 jer sto da mi neko gusi vezu).Naravno nemojte ovo da shvatate ozbiljno, ovo je bilo pre svega glasno razmisljanje, ali cinjenica je da se muzicka industrija na sve moguce nacine bori protiv nas surfera koji nismo spremni da damo nekih 10-15 $ za najnoviji CD neke sljastece zvezdice iako to ne vredi toliko.

Ajd pozdrav.
P.S I dalje se secam "pocetka kraja" - kada je Lars iz Metalike besno mahao nekim papirima pred kamerama, a u pozadini je bio ogroman bazen i vila koju vecina od nas moze samo da sanja. Pa sad razmislite o onoj Ezopovoj basni i procenite ko bolje prolazi u zivotu - cvrcak ili mrav? U pravu je Delimir - hleba bez motike.
P.S. Nadam se da nisam nikog od clanova foruma uvredio na ovaj ili onaj nacin, ali jednostavno bio sam ogorcen nacinom na koji velike i mocne kompanije pokusavaju da nam ukinu neku "slobodu" i sputaju obicnog malog coveka i uvedu ga u neke svoje okvire ponasanja i kontrolisanja. Ali neka za kraj ostane i recenica Branka Copica iz "Baste sljezove boje":"Jos nije iskovana sablja koja moze sjeci nase zore..."

Ajd ziveli (D)

Nazad
Vrh Dno