Šta je novo?

plocha za x2 5000+ BE

Markidjani

Slavan
Učlanjen(a)
26.12.2007
Poena
304
pozdrav svima. posto intela ne podnosim iz vise razloga koje necu da pominjem jer to nije tema, nameravam da kupim x2 5K+ Black Edition, ali mnogi forumi, pa i bench mi nisu mnogo znacili jer su moje zelje/potrebe drugacije, bar u nijansama, od potreba drugih. e pa, zbog tih nijansi i postavljam pitanja, ali prvo interesovanja (nije po redu):

- radim u 3ds max 9, 2009, AE, nesto malo u PS, rade xtra (osim sencenja naravno)
- 24/7 koristim emule, sbb, radi xtra
- sve igre (osim naravno crysis - medium ali nije bas brz) mi rade u high, itd, tako da u tom smislu igre i nisu prioritet
- dosta koristim winamp, a cesto i mixujem u traktor dj studiu

priorieti za plocu: RASPOLOZIVOST ploce (da imam gde da je kupim u bg), razumna stabilnost u OC, dovoljno mi je 3ghz (ne bunim se i na 3.2ghz:)), da ne trazi neku specificnu skupu memoriju, da nema klanja sa pci slotom jer imam x-fi pci, da nema buchan ventilator na chipsetu

na benchu dosta hvale biostar, ali ne vidim ga u prodaji. bilo bi xtra ako ima ploca za 4-5K (u prodaji) koja moze da posluzi, ali kao sto rekoh moze do 6K.

ne zanima me SLI, kao ni razlike u 3dmarku od 5% i slichno, i nisam opterecen razlikama u FPS koje se ne vide golim okom. ne treba mi zvucna, mrezna, ni vecina dodataka koje druge ploce cine skupljim. uglavnom pucam na pomenut klok i plocu koja to moze da izdrzi, a da ne kosta puno.

saveti i eventualne ponude moze i na PM (kako vam odgovara)

hvala unapred

Poslednja izmena:
jednom se nadje nesto sto je uvoznik iz ns (biostar ) i odmah kukate kako ga nema u bg|))

kupovali ljudi u bg biostara, a preporuka je ta770, a gde ce ti vec neko reci... ja imam ta780g, ali bi ti mozda bila tesna zbog slotova...

jednom se nadje nesto sto je uvoznik iz ns (biostar ) i odmah kukate kako ga nema u bg|))

kupovali ljudi u bg biostara, a preporuka je ta770, a gde ce ti vec neko reci... ja imam ta780g, ali bi ti mozda bila tesna zbog slotova...

nikada nisam imao biostar (uglavnom asus) i manje je vazno ko je uvoznik (vazno je kupiti), ali jeste bitno ako tu plocu preporuci neko ko ju je kupio nekada negde, a na nama ostalima je da je lovimo. biostar izbacuje najmanju kolicinu proizvoda, i sasvim je normalno da je bolje primerke tesko naci. na srecu, asus i msi, itd. su druga prica, ali zato sam i postavio pitanje....

nikada nisam imao biostar (uglavnom asus) i manje je vazno ko je uvoznik (vazno je kupiti), ali jeste bitno ako tu plocu preporuci neko ko ju je kupio nekada negde, a na nama ostalima je da je lovimo. biostar izbacuje najmanju kolicinu proizvoda, i sasvim je normalno da je bolje primerke tesko naci. na srecu, asus i msi, itd. su druga prica, ali zato sam i postavio pitanje....

Ja imam TA770a2+ i prezadovoljan sam :)

Ja imam TA770a2+ i prezadovoljan sam :)

ima ta770, ts780g m2+, ta690g, tf570 sli, i jos neke slicne. vecina ima 2xpci. ne znam koliko ta brojka obezbedjuje conflict-free okruzenje sa pci slotovima. inace, moja graficka se ne siri uopste mnogo, tako da ne verujem da cu u tom smislu imati problema.

ima li neko iskustva sa asus m2n-e sli deluxe, ili MSI K9AG Neo2-Digital?

molim te nemoj ni da gledas msi (i ako me dobro secanje sluzi ta ima integrisanu grafiku, koju se ne secam da si rekao da ti treba)... a ne razumem ni sto bi sli? da ne bi mozda jos jedan 7900 uzimao!?
inace sto se BE tice, mozes u koju bilo plocu i sa kojom bilo memorijom da ga teras i radice ti na ta 3 ili vise ghz...
apropo slotova: ta770 ima lepo vidis na slici 3 pci slota, a zato sam ti i rekao da ti moja ploca ne bi radila posao...

Tako je imao sam TA770 i ploca je zmaj ali nije mi trebala takva ploca jer sam vozio CPU na defaultu i to josh 3800X2...A mesta na TA770 imash i pregrsht...Veruje mi i ja trazim minimum dva slobodna PCI slota na ploci pa je i meni gadno da nadjem plocu...
Smuce mi se ove SLI i Crossfire ploce de su nabacali slotove za grafiku a ne ostane ni jedan slobodan PCI slot(jer bolje grafe vece hladjenje) i eto muke...Tako da mene i dan danas odusevljavaju ploce starije generacije sa 1 slotom za grafiku...Sto bi se reklo kontam sta ocesh...

Znaci slobodno idi na TA770 ili sacekaj da stigne Gigabyte 780G i to onaj S3H koji je full ATX(cisto da ne uzimash plocu sa S600 Southbridge-om)

Tako je imao sam TA770 i ploca je zmaj ali nije mi trebala takva ploca jer sam vozio CPU na defaultu i to josh 3800X2...A mesta na TA770 imash i pregrsht...Veruje mi i ja trazim minimum dva slobodna PCI slota na ploci pa je i meni gadno da nadjem plocu...
Smuce mi se ove SLI i Crossfire ploce de su nabacali slotove za grafiku a ne ostane ni jedan slobodan PCI slot(jer bolje grafe vece hladjenje) i eto muke...Tako da mene i dan danas odusevljavaju ploce starije generacije sa 1 slotom za grafiku...Sto bi se reklo kontam sta ocesh...

Znaci slobodno idi na TA770 ili sacekaj da stigne Gigabyte 780G i to onaj S3H koji je full ATX(cisto da ne uzimash plocu sa S600 Southbridge-om)

nasao sam biostarove ploce u 3-5 firmi, sto je xtra. samo jos da daju odlozeno i to je to. BE se izgleda ne dobija sa kulerom, to ce mozda biti razlog uzimanja drugog cpu-a. koji kuler bi morao da uzmem za njega? gde si ti kupio plocu ta770?

...vecina ima 2xpci. ne znam koliko ta brojka obezbedjuje conflict-free okruzenje sa pci slotovima...

Nemoj to da te buni, obično ploče sa 4+ PCI splta imaju probeleme sa konfliktima (recimo sa integrisanim zvučnim karticama) dok su ove sa 2-3 PCI 100% bez tog problema... ;)

BE se izgleda ne dobija sa kulerom, to ce mozda biti razlog uzimanja drugog cpu-a. koji kuler bi morao da uzmem za njega?

Uz BE se ne dobija cooler, to je OC-erski CPU i podrazumeva se da je za njega "standard" hlađenje bole od BOX-a. :)

Što se tiče koji CPU da kupiš, bilo koji G2 jezgro (kao što sada imaš San Diego a ne Venice ;)) posteti OVU temu.

ima ta770, ts780g m2+, ta690g, tf570 sli, i jos neke slicne. vecina ima 2xpci. ne znam koliko ta brojka obezbedjuje conflict-free okruzenje sa pci slotovima. inace, moja graficka se ne siri uopste mnogo, tako da ne verujem da cu u tom smislu imati problema.

ima li neko iskustva sa asus m2n-e sli deluxe, ili MSI K9AG Neo2-Digital?
Ja iman ASUS M2N-E SLI, Mogu ti reci da je odlicna. Neces se pokajati ako je uzmes

biostar definitivno mozes da uzmes, ako ne onda mozes i M2N-E koju ja imam. Mnogi su se zalili na zvuk za ovu plochu, medjutim mogu ti reci da sa zvukom nema ama bas nikakvih problema.

Jedino sto, chim sam pokrenuo komp (pre instaliranja operativnog sistema), momentalno sam update-ovao bios, i nisam imao nikakvih problema. Tako da ne znam da li sa defoult biosom ima problema, ali u svakom slucaju nista ti ne fali da to update-ujes, jer to se i tako i tako preporuchuje kad se uzima malo stariji model ploche.

I drugo, zasto bi uzimao 5000+ black edition, i jos kad uzmes kuler, ispasce ti cena kao 6000+? Tako da bolje da u startu uzmes X2 6000+ za 120E i uzivas.

molim te nemoj ni da gledas msi (i ako me dobro secanje sluzi ta ima integrisanu grafiku, koju se ne secam da si rekao da ti treba)... a ne razumem ni sto bi sli? da ne bi mozda jos jedan 7900 uzimao!?
inace sto se BE tice, mozes u koju bilo plocu i sa kojom bilo memorijom da ga teras i radice ti na ta 3 ili vise ghz...
apropo slotova: ta770 ima lepo vidis na slici 3 pci slota, a zato sam ti i rekao da ti moja ploca ne bi radila posao...
Potpuno se slažem...za 5000+ BE uzmi bukvalno bilo koju...ja imam najjeftiniju nf520le pa radi na default naponu na 3.2GHz..

Nazad
Vrh Dno