Šta je novo?

Plocha za amd x2 6000+

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
E ovako, ovo je sad malo glupo od mene da pravim ovu temu lol. Ljudi su ovde trazili misljenja za AM2 socket, i ja sam tu uveliko davao savete, medjutim... posle silnog istrazivanja, vise ni ja nisam siguran, a DANAS (24.12.07.) kupujem ostale komponente lol, idem oko 15:00, i vise ne znam sta da radim.

Prvo sam hteo ASUS M2N-E, medjutim cuo sam da se dosta zale na kvalitet zvuka integrisane zvucne karte, a ja nemam nameru da kupujem zasebnu zvucnu, jer nisam neki "sound freak", samo hocu da sve radi kako treba.

Onda drugi lik mi predlozi biostar TF 560, ali... dok sam ovde na becnhmarku preko search-a trazio nesto o toj plochi, naisao sam na temu gde se lik zali, da mu memorija GEIL ULTRA 4-4-4-12 ne radi kako treba na toj plochi, zapravo jedan modul radi, a jedan ne bas najbolje (ne prolazi memory test), dok mu na drugoj plochi memorija radi kako treba. I sad ironija je sto ja bas tu memoriju hocu da uzmem LOL, i necu da imam taj problem, tako sa da se plasim sad da uzmem i tu plochu.

Ostaje mi MSI K9N plocha, ali ona je dosta skuplja, zaista nemam 110 evra da dam. MAX mi je 80E za plochu.

E sad, da li neko ima neku drugu preporuku, ili da me demantuje za ove bug-ove koje sam napisao za gore navedene ploche, i da necu imati problema sa tim. Help?

Poslednja izmena:
Recimo MSI K9A2 CF-F ili bilo koja druga AMD 790X (ovaj MSI je 88e)

Ako ti je cena problem - Biostar TF560 A2+ je odlična ploča za super cenu (4500 din)

Ako ti je cena problem - Biostar TF560 A2+ je odlična ploča za super cenu (4500 din)

Prvo, K9A su za ATI kartice, K9N su za nVidia. Mozda sad moze da radi nvidia i na ovoj i onoj plochi, ali to sigurno znachi, pise na sajtu njihovom.

Drugo, bas sam za taj biostar tf560 a2+ pisao gore, da je lik imao problema sa GEIL ultra memorijom koju ja bas planiram da uzmem, i plasim se da ne bude isti slucaj samnom.

A gde si napisao da hoćeš baš nvidia grafu?

"Običan" MSI K9N NEO-F V3 je manje od 60e, ali nisam siguran kakve opcije za memoriju ima u BIOS-u.

Mozda bi ti K9N Ultra-2F više odgovarala (ona je oko 85e)

Moja je logika da je sada bolje uzeti AM2+ , zato sam predložio onu prvu ploču iz prethodnog posta.

Poslednja izmena:
A gde si napisao da hoćeš baš nvidia grafu?

"Običan" MSI K9N NEO-F V3 je manje od 60e, ali nisam siguran kakve opcije za memoriju ima u BIOS-u.

Mozda bi ti K9N Ultra-2F više odgovarala (ona je oko 85e)

Moja je logika da je sada bolje uzeti AM2+ , zato sam predložio onu prvu ploču iz prethodnog posta.

Izvini, u pravu si za nVidia sto nisam naveo.

Gotovo, porucio sam ASUS m2n-e, i kraj, pa sta bude bude. Ako bude zvuk losh zasebna zvucna i kraj.

Sto se tiche AM2+, ja nikad ne volim da uzimam plochu, da se osiguram kao recimo za 2 godine kad budem uzimao drugi procesor da moze da pasuje. Kad budem uzimao drugi procesor za 2 godine, tadace biti novi bolji chipsetovi, i sve uzimam u kompletu. Tako sam radio do sad, tako cu uvek i raditi.

Ipak hvala ti na savetu.

Asus m2n-e ima male napone za memoriju,meni u biosu ne moze vise od 1.95v

Geil da bi ti radio na toj frekvenciji i tim latencijama zahteva napon od 2.1V sto tvoja ploca ne moze da pruzi. Mozes da pokusas sa Black dragonom 4-4-4-12 800MHz njemu treba 2.0 V

Geil da bi ti radio na toj frekvenciji i tim latencijama zahteva napon od 2.1V sto tvoja ploca ne moze da pruzi. Mozes da pokusas sa Black dragonom 4-4-4-12 800MHz njemu treba 2.0 V

Kupio sam plochu, i radi fenomenalno. Nikakvih problema sa zvukom, GEIL memorija 4-4-4-12 radi perfektno. Kad sam sastavio komfu odma sam updateovao bios, tako da ne znam kako radi u defoultu. Ali ovo sto sam sastavio radi perfektno.

Trebao si da uzmes ASUS M3A ! Kosta 72e i ima sve novotarije tipa HT 3.0 , PCI-e 2.0 , podrsku za A2+ procesore (zabodi i vozi) itd... ali nema veze ima vremena 😉

Super plocica ali ta sto si kupio IZGLEDA kvalitetnije a ja se ne lozim na spojlere vec na ono sto je pod haubom😉U svakom slucaju nisi pogresio hvale je svuda!

Poslednja izmena:
Prvo, K9A su za ATI kartice, K9N su za nVidia. Mozda sad moze da radi nvidia i na ovoj i onoj plochi, ali to sigurno znachi, pise na sajtu njihovom.

Drugo, bas sam za taj biostar tf560 a2+ pisao gore, da je lik imao problema sa GEIL ultra memorijom koju ja bas planiram da uzmem, i plasim se da ne bude isti slucaj samnom.

Od kad je K9A za ati kartice, a K9N za nV? K9A znachi da je na plochi AMD chipset to A, a chik pogodi shta znachi N kod K9N? nVidia chipset.

Čovek je kupio ploču još pre 10 dana . . .

Moja preporuka bi bili M2N32SLI Deluxe, Crosshair, ili DFi NF590 SLi LanParty. BTW,nek te lepo sluzhi plocha😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno