Šta je novo?

Ploca za i5 4690

A M G

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
425
Drustvo, potreban mi je savet za neku plocu za Intel i5 4690 (bez K). Posto sam 15 i vise godina bio na AMD platformi, sada prelazim na Intel platformu.
Planiram da uzmem plocu na koju bih kasnije ubacio neki procesor sa "K" oznakom, zbog overkloka. Budzet mi je nekih 15.000 din, mozda nesto vise, u obzir dolaze i Madjari, posto je to kod njih najjeftinije, koliko sam video. :)

Onda uzimaj sto jeftinie ali da znas da mora ploca da bude sa oznakom Z za da mozes da klokujws tako da trazi nesto od Z87 ili Z97, koja je to ploca koji si gledao ?

Da, znam da mora da bude Z, ne H. ;)
Gledao sam Asus z97 pro gamer, MSI Z97S SLI Krait Edition (jako lepa ploca), MSI Z97 Gaming 5, GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 5.
Vidim da je Asus dobro ocenjen na netu, smatraju ga jeftinom ROG plocom.

Ili se protegni za još 3000 din i kupi Asus Z97-A kao čovek ili iz HU naruči MSI Z97S SLI Krait Edition za 115e ako ti se baš toliko sviđa i hoćeš da uštediš.

Po meni je Asus Z97-A neki minimum za ozbiljan OC, veoma sposobna ploča.

Z97-A kao sto kaze Kolos ili asrock z97 extreme4. Nista ispod toga ne bih ni uzimao u obzir.

Nije ploca ko ploca. AKo oces da clockujes K procesor velike su razlike. MSI ima ocajne naponske i generalno komponente losijeg kvaliteta, ja bih izbegao totalno. S druge strane vizuelno je lepa ploca, ali ako je to najbitnije onda :)

Nazad
Vrh Dno