Šta je novo?

Ploca za Athlon 64 x2 4400?

Pozdrav svima, imam neki stariji racunar, i maticna je neispravna.
Porcesor je ovaj sa linka.

http://www.cpu-world.com/CPUs/K8/AMD-Athlon 64 X2 4400+ - ADO4400IAA5DD (ADO4400DDBOX).html

Problem je sto kad gledam nove AM ploce, u CPU support ni jedna ne radi sa tim procesorom.

Ima li tu neke pomoci?

Taj procesor je AM2 (koristi samo DDR2 memoriju), a nove ploce su AM3 (imaju slotove samo za DDR3 memoriju). Dakle, jedino da trazis po oglasima polovnu plocu ili da prodas taj procesor.

http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68C-S UCC

Nasao sam ovo, imaju na lageru.
Koliko vidom ovo je naka kombo varijanta, koja radi i sa novim i starim procesorima, tj na DDR2/DDR3.

Postoji podrska za moj stari procesor ali u sprezi sa DDR2 memorijom, koju vec imam.

Sa ovim je, koliko kapiram, moguce po potrebi preci i na neki noviji jaci CPU uz DDR3 memoriju, kako mi se cini?
OC me ne zanima, samo stabilnost.

Sta mislite jer vredi taj AsRock cemu?

Preskoci hibride definitivno.

Ili uzmi neku polovnjacu AM2 iz oglasa i nek traje koliko traje ili se ispruzi malo vise i pazari neku jeftinu AM3 plocu + neki X2 + 4gb sada prejeftinog rama i da te vidi babo.

Ovako ti je samo mucenje i bacanje para na staru platformu.

Te hibridne varijante nikada nisam voleo.
Imao sam nekada davno sd-ram/ddr varijantu i jedva sam cekao da se resim te ploce.

Ako nemas izbora radice ti posao.
Mada razmisli o tome da pordas porc i meoriju i predjes na DDR3/AM3 procesor, cak nece puno ni da te izadje jer plocu u svakom slucaju moras da kupis.

Koja je cena?

43 evrica je ploca.

Citam po netu kao da OK radi, s tim sto je to ustvari prastari cipset, nabudzen da moze da radi i sa novom platformom. Sve to ne deluje lose, obzirom da je to komp koji nema pretenzije da bude vise od office masine...

za 43 evrica mozes komplet da uzmes u oglasim 5000+ i plocu...

ili prodaj taj procesor i ram sto sad imas i dodaj 43eur i predji na mnogo brzu AM3 platformu pa nek je office ali sa stilom :D

a onda pustis

"Kafana mi kuca bila
rakija pretenzija,
sve to dotirala
moje taste penzija"
:banana:

Pa opet da imam dve pokvarene ploce :)
To je sve matoro, elektroliti su vec sigurno izlapeli posle 4-5 godina...

Prodao bi ja odma te procesore i memoriju, ne znam ni koliko to moze da vredi...
1,5gb rama DDR2?

Do skoro je tu posao radio Athlon XP 1700, tako da je sve ovo kvantni skok :)

Poslednja izmena:
4400+ X2 moze da se proda za 25€.
1,5GB DDR2 ti je 10-15€.

Neki osnovni model AM2 ploce moze da se nadje u oglasima za 15-20€ i radice posao ako te mrzi da se cimas sa prodajom.

Da sumiramo

Stari krsh
4400+ X2 moze da se proda za 25€.
1,5GB DDR2 ti je 15€.
=40eur

+ 43eur koje si spremao da ulozis = 83eur = 8715din

Za te novce:

MB AM3 GeF7025 Gigabyte GA-M68MT-S2P VGA - 3800din

CPU AM3 AMD Athlon™ II X2 Dual-Core 250 - 5300din

Memorija DIMM DDR3 2GB 1333Mhz Mushkin Essential - 790din

= 9890din = 94eur

u firmi na E.

No brainer sto se mene tice.

Lepo zvuci :)
Aj bacicu oglas, pa da vidimo...

BTW ova ploca sto je crkla je takodje neki Giga Byte, jako lici na ovu sto mi predlazes, vizuelno.
I ona ima neku munju da nece uvek da se upali, nego , ponekad mora visestruki reset da i se pokrenula.
Probao sam flesovanje, zamenio elektrolite, ali dzabe, muci je taj kako da kazem cold boot.
KAd se pokrene radi super...

Poslednja izmena:
Probao sa 5 napajanja :)
od 300 - 500w, laka i teska...

To je izgleda neka munja sa losim prepoznavanjem DDRa, cesta pojava na tim sistemima, ali me nervira...
Kad se bootne sve radi super.

Ako nadjem jos nekoga da oce plocu i memoriju za 20 evra, imamo posao :)

Uzeo sam na kraju onaj kombo ASRock za 40 evrica, 2 godine garancije.
Radi sve super, dobra je ploca na prvi pogled, stabilna, brza, i krese iz prve :)

Zanimljiva je jer je moguce zbudziti maltene sve sto ima od AMD procesora, kao i DDR2 i DDR3.
Radi dobro YouTube u visim rezolucijama, sto mi je najbolji test da su performanse pristojne...

BTW te ploce imaju neko dinamicko odredjivanje takta procesora i memorije, dok je to bilo upaljenjo, dosta je losije radilai nekako je sve seckalo, kad sam dgao na max takt po defaultu progledao je...

Nazad
Vrh Dno