Šta je novo?

Hardver Ploca za 5700X3D

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Djilkosh_Ns

The King
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D & Thermalright Peerless Assassin 120 SE
Matična ploča
Asus TUF B550m - Plus
RAM
Kingston Renegade 4x8 3200mhz
GPU
Sapphire Pulse 9070
Storage
XPG SX8200 Pro 2TB + Kingston A400 480GB + aData SU630 480GB + SP A55 512GB
Zvuk
Integrale
PSU
Corsair RM650 Fully Modular
Kućište
Rajintek Arcadia III TG
Monitor
LG 27GP850-B
Miš & tastatura
Razer Basilisk v3 & Ajazz 820 Pro black / Silent Tactile Tom
Ostale periferije
Turtle Beach 600P
Tablet
Samsung A9+ 11"
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro Max Black Titanium 256GB
Pametni uređaji
Apple Watch 10 Midnight 46mm
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Naime porucio sam 5700X3D procesor, a imam Asusovu A320M plocu koja verujem da ne bi izdrzala procesor iako ga podrzava tj da bi VRM sekcija bi buknula, pa otuda potraga za novom plocom...

U opticaju su:

• ASUS PRIME B550M-A/CSM
  • GIGABYTE B550M AORUS ELITE (rev. 1.3)
  • AsRock B550M Phantom Gaming 4
  • GIGABYTE B550M DS3H rev. 1.x
  • MSI B550M PRO-VDH

Sve me ploce kostaju isto, tako da samo sta odabrati od ovih koje imam u ponudi.

Ta Asrock je odlična, mada bi radilo i na a320 uz određene limite.

Ja bih ovde išao na MSI.

Isto mi je pik MSI, a drugi pik aorus, mada sam cuo da je v2 bolja, da su mnogi imali problem sa v1.3.

MSI ima 4 CPU faze, Gigabyte Aorus Elite ima 5 a ASRock Phantom 6 faza.
Sem toga...MSI jedina ima M.2 hladnjak i front USB-C, ima BIOS Flashback taster i 5 fan konektora. Gigabyte ima 2 USB porta više pozadi i BIOS Flashback ali najmanje fan konektora (3). ASRockov drugi M.2 slot radi kao PCIe3 x2 a ne kao x4, ima 4 fan konektora i najbolji PCIe port setup.
Lično, najviše mi se dopada MSI ali samo 4 faze...mislim da bi završilo posao uz dobru promaju u kućištu. Gigabyte Aorus bih razmatrao ako ti baš trebaju USB portovi a ASRock ako hoćeš da si miran što se tiče VRM-a i hoćeš da ubodeš neku dodatnu PCIe karticu...

B550M Steel Legend ?

B550M%20Steel%20Legend(L2).png

MSI ima 4 CPU faze, Gigabyte Aorus Elite ima 5 a ASRock Phantom 6 faza.
Sem toga...MSI jedina ima M.2 hladnjak i front USB-C, ima BIOS Flashback taster i 5 fan konektora. Gigabyte ima 2 USB porta više pozadi i BIOS Flashback ali najmanje fan konektora (3). ASRockov drugi M.2 slot radi kao PCIe3 x2 a ne kao x4, ima 4 fan konektora i najbolji PCIe port setup.
Lično, najviše mi se dopada MSI ali samo 4 faze...mislim da bi završilo posao uz dobru promaju u kućištu. Gigabyte Aorus bih razmatrao ako ti baš trebaju USB portovi a ASRock ako hoćeš da si miran što se tiče VRM-a i hoćeš da ubodeš neku dodatnu PCIe karticu...
Sve sve mi je na MSI, samo te 4 faze... A ASRock mi nikako nije bio neki brend za ploce i neki kvalitet (verovatno gresim, nisam ih pratio), ali ako ce mi VRM sekcija biti hladna.... Koliko je to usporenje za drugi M2 slot na x2 umesto x4?

Kuciste je Thermaltake Versa H18 window, a fanovi su P12 4 kom od arctica.

Sad mi rece dobavljac da ce imati i asus tuf b550m plus skuplja 3000 kontam to mu najbolje dodje?

Sto se tice steel legenda samo b450 ima, a ona ima pcie3 x16, a ne kao ostale pcie4 slot.

Ne znam koliko su kvalitetno odrađene te 4 faze na MSI-u (kod B450 ploča si imali najkvalitetnije i najhladnije naponske sekcije). Ali ako su odrađene kako treba, ništa ostalim pločama ne znači više faza, ako su odrađene loš(ij)e.

АсРок је исто што и Асус, пегатрон компанија.
По правилу нуди богатији пакет од асус еквивалента , по нижој цијени.

Стил Легенд је врх врхова, 10 фаза, хладњаци, ргб, чуда, коњићи, једнорози...

Sve sve mi je na MSI, samo te 4 faze... A ASRock mi nikako nije bio neki brend za ploce i neki kvalitet (verovatno gresim, nisam ih pratio), ali ako ce mi VRM sekcija biti hladna.... Koliko je to usporenje za drugi M2 slot na x2 umesto x4?

Kuciste je Thermaltake Versa H18 window, a fanovi su P12 4 kom od arctica.

Sad mi rece dobavljac da ce imati i asus tuf b550m plus skuplja 3000 kontam to mu najbolje dodje?

Sto se tice steel legenda samo b450 ima, a ona ima pcie3 x16, a ne kao ostale pcie4 slot.
Asus TUF B550M Plus vredi razlike u ceni, rekao bih.

Vidim da niste pomenuli
Asrock B550M Pro4,
gde se ona nalazi u ovoj paleti pomenutih ploca?
Meni nekako deluje da je bas balans cene i onog sto nudi?
Mozda ne vidim njene mane?
Jedino Asus TUF B550M Plus ima 2Gb lan. Koliko je upotrebljiv u odnosu na 1Gb lan u kojim situacijama?

Ako nemas da vuces te brzine, dzabe ti i 10Gbit Lan.

Ovaj moj nema tu Asrockovu PRO4 mozda naidje u narednih mesec dana, a ova TUF meni isto dodje kao najbolja od svih onih. Samo me onaj heatsink na vrhu muci, da mi ne udaraju ventovi u to.

asrock bash prijatno iznenadjuje u zadnje vreme, a drugi iskreno bash razocharavaju. Malo malo neka "afera" sa nekim poznatijim vendorom.
trenutno se bash mucim sa jednim TOP asusom....10% ploca koje su izbacili su neispravne, a prave se ludi.

Ovaj moj nema tu Asrockovu PRO4 mozda naidje u narednih mesec dana, a ova TUF meni isto dodje kao najbolja od svih onih. Samo me onaj heatsink na vrhu muci, da mi ne udaraju ventovi u to.
Deluje mi da hladnjak na SOC sekciji neće smetati gornjem ventilatoru. Neće biti mnogo prostora (jer kućište nema offset za gornji vent), ali bi trebalo da vent od standardna 2,5cm stane bez problema.

U koje kućište ide pa brineš da li će stati?

EDIT: nevermind, Versa 18...trebalo bi da nema problema?

Sve sve mi je na MSI, samo te 4 faze... A ASRock mi nikako nije bio neki brend za ploce i neki kvalitet (verovatno gresim, nisam ih pratio), ali ako ce mi VRM sekcija biti hladna....
Ne znam kako videti VRM temperature, ali ja sam skoro sklepao neku konf sa ovom plocom i 5900x+arctic 36 i sve sto se vidi u hwmonitoru i hwinfo je bilo ok, procesor oko 70, sve ostalo ispod 60... Neko MS kuciste (v710 cini mi se) sa tri dvanaestice napred i jednom nazad...

S obzirom da sam navikao na Asus i da se pljuje, ja uzeo Asus TUF 550m Plus :D

Nisam mogao cenu da odbijem.

Pu 😂
Javi utiske

Vrh Dno