Šta je novo?

ploca vs napajanje restart

time

Čuven
Učlanjen(a)
02.07.2005
Poena
780
imam problem koji se ogleda u tome sto kada restartujem ili startujem komp nece iz prvog puta da prodje sve kako treba nego 1-3x se restartuje sam od sebe na samom pocetku. bukvalno se restartuje posle 1-2 sekunde od kad se startuje,ne stigne ni do logo-a proizvodjaca maticne.nista ne kaze,ne pisti i ostalo, jednostavno samo se restartuje kao da sam stisnuo reset dugme. jednom kad dodje do windows-a moze danima da bude ukljucen i nema nikakvih problema. ploca je z97-hd3 cpu 4790k a napajanje fractal design 800w. znam da je sve to matoro i za kantu ali moglo bi jos malo da potraje :)
znaci sta je veca verovatnoca da zeza u prvih sekund ili dva od startovanja racunara, ploca ili napajanje?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    30.6 KB · Pregleda: 27
Probaj sa drugim napajanjem,ako imaš mogucnost da pozajmiš ili neko iz podruma...

• Like
Reagovanja: Egi
dodao sam i voltaze iz hwmonitora. ne znam da li valjaju jer ne pise koje je koja.

Nema to veze,moraš da probaš sa drugim napajanjem...Ne vredi

Najverovatnije ploča, pa napajanje, mada možda memorija, izvadi memoriju i grafu i očisti malo slotove (možda bios zaglavi kod provere), kao i uradi memtest86 . Da li si menjao nešto u biosu ako podešavanja memorije i procesora?

Пробај да флешујеш биос или да урадиш clear cmos.

Liči na memory training jer zaboravi cmos postavke. Vidi baterijicu kakva je i kakav je napon (sve ispod 3v u kolu - dok je na ploči nije dobro).

nista pipao nisam. samo je odjednom krenulo da se desava. drzao sam OC na 4.6 i radilo je ok dugo vremena ali kada je poceo problem da se javlja vratio sam na default i nije pomoglo.
evo i iz drugog programa voltaze.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    83.8 KB · Pregleda: 13
Baterija za BIOS je ok. Udji u BIOS i odradi Default podesavanja. Probaj drugo napajanje. Ocisti kontakte na RAM modulima i grafici.

Nazad
Vrh Dno