Šta je novo?

ploca, ram, procesor grafa za do 1000e

DUNCHECK

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
pozdrav , zeleo bi da se obnovim sa obzirom da mi trenutna konfigurazija odumire, trajala je od 2007 kada sam takodje potrazio savet za kupovinu na ovom sajtu. pa eto ako mozete da savetujete koje od upitanih komponenti a da sve zajedno ne predju zenu od 1000e

A kuciste, kvalitetno napajanje, ssd na masinu?
Nemojte se zaletati i trpati najskuplje komponente. Znam da nije napisao ali s masinom od 2007 na ovamo ocigledno je da ce coveku trebati sto sta. Na ploci se moze podosta ustedeti, na procesoru takodje. Na zalost ni 1000e nije toliko komotno koliko bi mi voleli da bude ;)
3570 plus neka solidna ploca i mem (ne znam cene)
7950 oko 280e
Ssd oko 100e
Za ostalo sto pretekne kvalitetno napajanje i neko ok kuciste.
Za te pare moze da se sastavi dobra konfa ali ne sme da se izivljava previse.

A kuciste, kvalitetno napajanje, ssd na masinu?
Nemojte se zaletati i trpati najskuplje komponente. Znam da nije napisao ali s masinom od 2007 na ovamo ocigledno je da ce coveku trebati sto sta. Na ploci se moze podosta ustedeti, na procesoru takodje. Na zalost ni 1000e nije toliko komotno koliko bi mi voleli da bude ;)
3570 plus neka solidna ploca i mem (ne znam cene)
7950 oko 280e
Ssd oko 100e
Za ostalo sto pretekne kvalitetno napajanje i neko ok kuciste.
Za te pare moze da se sastavi dobra konfa ali ne sme da se izivljava previse.

Pa kapiram da kuciste thermal take armor sa 25 cm side fnom i napajanje corsair hx620 jos nisu outdatovani, mislim bili su vrh tada kada sam uzimao ceo komp. uradio sam kalkulaciju i na cooler masterovom sajtu i i dalje imam dovoljno struje za savremenije komponente.
Hvala na preporuci, inace se razmisljam za plocu najvise dvoumio sam se izmedju maximusa i sabertooth z77 a i za procesor nisam bio siguran. no videcu imam jos mesec dana fore od prilike da prikpim informacije za ovu kupovinu, gledam i nege gigabyte killer ploce, sa 1155 socketom, i asusove. sabljozuba mi deluje kao dosta povoljna i dobra kupovina jos sa onim termo oklopom i potencijalom od 32 giga rama.. hmmm. dok rog i killer ploce me pa vuku najvise svojim naprednijim zvukom. i da zanima me gde se kod nas mogu kupiti ili poruciti bolje corsair memorije, inace sam ogroman fan corsaira. iz razloga sto sam uspeo da zamenim napajanje kupljeno kod nas tako sto sam zvao corsair u americi i oni su mi poslali direktive za zamenu samo na osnovu moje reci. tako da bih zeleo njihove proizvode u mom kompu u sto je moguce vecoj meri.

To napajanje će ti vršiti posao i dalje, njega nema potrebe da menjaš. I to kućište možeš ostaviti, mada kada baš tako gotiviš Corsair, mogao bi povijati i neko njihovo kućište za kompletan doživljaj :p

Ono što ti svakako preporučujem je da uglaviš neki ssd u ovu priču, veruj mi. Danas nema smisla sklapati konfiguraciju čija ja ukupna vrednost preko 1k evra, a da ne uzmeš ssd.

Vrh Dno