Šta je novo?

Ploca, procesor, napajanje, memorija

• Začetnik teme Deleted member 2563
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 2563

Guest
Mala pomoc. Totalno sam ispao iz fazona AMD/Intel. Tacnije AMD nisam pratio, a izgleda da ima i dobrih procesora za dat novac. Dakle ovako. Kupuju se stvari iz naslova, da bi malo brze radile igre pre svega (na poslu radim na lapu, a kucni racunar je iskljucivo za opustanje i zabavu). Takodje vreme je da malo update-ujem konfu zasnovanu na 945 cipsetu...

Dakle od stare konfe ostaje HDD, i graficka 9600GT. Budzet je 420-450e. Pristajem na varijantu da sad kupim 2GB rama, pa cu za mesec dana da uzmem jos 2GB, i onda na jesen grafiku neku. Molim vas za preporuke. Za varijantu sa Intel i5 750 cini mi se da mi je jako nategnuto sa cenom, a treba uzeti i solidno napajanje... Da mogu da ostavim ovaj MSI od 550W lako bih onda...

To MS Industrial djubre je diskutabilno i u sadasnjoj konfi sto imas.:wall:

Amd Phenom II X4 955BE - 145 e
Gigabyte GA-790XTA-UD4 - 125e (podrzava S-ata 3 i USB 3)
Chieftec CFT-600W-14CS - 80e
Za oko 100e moze da se nadje 2x2gb DDR3 1600 (Kingston, Mushkin)

Ukupno 450e.:wave:

Stoji da cu napajanje okreni obrni morati da kupim, ako ne sad ono na jesen kad uzmem grafiku, ja se mislim bolje sad. Vidim o Intelu se i ne razmislja :)

Stoji da cu napajanje okreni obrni morati da kupim, ako ne sad ono na jesen kad uzmem grafiku, ja se mislim bolje sad. Vidim o Intelu se i ne razmislja :)

Moras da kupis bolje napajanje istog momenta kada kupujes novi proc, memoriju i plocu. Kineska napajanja tipa MS Industrial i quad core procesor se isto po pravilu ne vole mnogo.

Ako si vec namenio 450e za sve to onda nema boljeg predlog od onog mog gore.,)

Kasnije kada budes kupovao grafu rukovodi se time da cak ni Ati 5870 nece biti naporan za Chieftec CFT-600W-14CS.:eyebrows:

Poslednja izmena:
Vrh Dno