Šta je novo?

Ploca/procesor/memorija/kuler Intel varijanta

jonesba

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2007
Poena
320
Pozdrav...Dakle dobijem ti ja od druga da mu sastavim jedan Pentium Cetvorku kojpjuter(ipak me je nabedio da je to sto on kupuje sada Pentium 4 nabudzeni...odustao sam od rasprave dalje :smash🙂

Elem ovako stoje stvari...Za ove cetiri stavke budzet je nekih 200e iliti 17-18000din

Dakle posto se stvarno ne razumem u to sta je kod Intel-a dobro od ploca i procesora molio bih za pomoc...Mislim generalno znam(sto skuplje to bolje) ali nam je budzet ogranicen a komp ce sluziti uglavnom za igrice...(o grafikama znam sve tako da to nece predstavljati problem...tj ici ce XFX 4830 ili eventualno ako covek bude kratak sa parama za napajanje 4670 (jer ima stari 19inch CRT za sad))

Ja sam gledao onaj 5200 procesorcic ali za plocu/memoriju i kuler stvarno nemam ideju...

Masina ce se klokovati jer je istakao da zeli "nabudzenu cetvorku"

Dobra ploca je Biostar TP35D2-A7, ona je 70e, E5200 je 58e, Transcend JetRam 2x2GB DDR2 na 800 je 40e i taman ostaje za dobar kuler, moze OCZ Vendetta 2, CM Hyper 212, oni su 30-33e.

Odmah imaj na umu da 200e i 17000 din ne idu u istoj rechenici :d pa chak ni 18k vecj je to racunaj slobodno najmanje 19 000.

E5200 podrzhavam kada vecj evo nas u martu i od famoznog E5400 ni traga ni glasa 🙁
Memorija bilo sta 2x2gb jer ce se sigurno klokovati bolje od 4x1 [ transcend jet ram je skroz ok]
Ploca ili neki DFI do 100e ili naravno P5Q-E imash ga za 100 jura na oglasima kod nas shto je idealna cifra i momenat da se pazari. Kuler pa u najmanju ruku Ocz Vendetta jer za True bojim se da necje ostati kesh a i u ostalom shta cje mu kada E5xxx ima nove stepinge i temperature nisu previsoke ako je klok umeren. Samo nemoj da se tripuje da je "dobra cetvorka" bilo shta shto cje imati uz ime i 4ghz jer je to tek smeshna pomisao :d

Suma sumarum

Procesor E5200: 5.680 din.
ploca DFI Infinity Blood Iron P35-T2L : 8.460 din.

Ram 2 x 2GB DDR2 Transcend JetRam PC800: 3.960 din

Kuler ThermalRight MST-9775LE Heatsink/Heatpipe+fan - 1.820 din.

Btw imao sam ovaj kuler i bio sam jako zadovoljan sa njime jer je lepo hladio E4400 koji je bio sa 2ghz klokovan do 3.2. nije mogao dalje ali smatram da bi isto tako lepo izashao na kraj sa E5200 zato shto je novije generacije i manje se greje i bla bla bla

Eto ovo je na brzaka uz jutarnju kafu, izlazim iz trecje smene ako sam neshto pogreshio blame it on the sunday morning.

Sve ovo izadje 19.650 shto je kao shto rekoh cena realnija onim 200e, ako chovek uopshte ima tu valutu u rukama

:wave:

ps : u celu ovu prichu eventualno mozhe da se stavi "bolja plocha" ali da imam kesh sada i odmah i da mi treba ja bih se iscimao za onaj P5Q-E u oglasu jer 100e je zaista smeshna cifra !

Poslednja izmena:
Thanhks...Ploca mi i pravi najveci problema a i ram...Znam za AMD sto bolji ram ali eto kod Intel varijante to nije slucaj

Heheh malo sam se zeznuo...On ipak ima oko 17000din (e sad sto covek i dalje racuna juru po kursu iz novembra 🙂 )

BTW evo sad me pitao...Ako bi mogao da se isprsi za josh malo bolje komponente u sta uloziti....U CPU ili MBD

Nema ga ni od korova 🙁
Vecj 2 meseca znamo da je to best buy procesor ali jednostavno ne prima se na ovo trzhishte. Vrlo jasno i zashto, zato shto niko ne bi kupovao barem 5 drugih procesora...
btw moje cene su iz atoma

Hmmm znaci od 5200 trenutno nema nista pametnije...Odlicno to je reseno(a i za sebe vrtim neku varijantu posto se mucim da nadjem zamenu iz AMD tabora za moj 4000 X2)

Predlozicu mu da se isprsi malo vise za plocu tipa 100e a nek se josh malo nategne da uspe 4gb rama i kuler...

Anyway htedoh da pitam za misljenje o nekom P35 chipsetu....npr taj Biostar model(gledam ga za mene)

Takodje mi je za oko zapala i MSI P35 NEO-FI izgleda odlicno a cena je 5700din....i koliko vidim najjeftinija matica sa P35 chipsetom

Nema ga ni od korova 🙁
Vecj 2 meseca znamo da je to best buy procesor ali jednostavno ne prima se na ovo trzhishte. Vrlo jasno i zashto, zato shto niko ne bi kupovao barem 5 drugih procesora...
btw moje cene su iz atoma

Ima E5300 sa novim stepingom kod nas. U medjuvremenu je pala cena za E5200, sada je razlika oko 1500din. Pitanje je kada ce i E5200 biti u novom stepingu, to bi tek bila odlicna kupovina...

Da i meni Biostar vise uliva poverenje(posle mojih problema sa K9N serijom Nf5xx cipset) Mislim meni bi uzeo verovatno Biostar a ovom liku neku zestoku plocu da se ne mlatim mnogo sa njim (zbog lakoce klokovanja)

Sta cu kad sa vecinnom sklapao AMD konfe 🙂

Nazad
Vrh Dno