Šta je novo?

Ploca, procesor i RAM za 500€ ?

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Naslov sam kaze... planiram da radim upgrade, procesor Intel (imam Q6600 sada i ne zelim vise nista sto je idealno za klokovanje nego kupim, sklopim, radi...) pa me zanima u moru ploca 1156, 1366 (prednost ASUS) sta se moze uzeti za 500€? Sve kombinacije mogu, i5 ili i7 ako je moguce u ovu cenu uklopiti...

Masina nije za igranje, cena je okvirna a kupovina moze i sacekati nesto novo kao 1155 ako se uklapa u budzet...

Hvala unapred na savetima :)

Ja imam isti plan :) I shoping list izgleda ovako:

ASUS P6X58D-E - 217e
I7 920 - 239e
MUSHKIN 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 BlackLine Silverline - 133e
Malo prelazi tvoj budget... :)

Ima neko bolji predlog za slicnu lovu??

Nisam rekao da ne sme preci 500... :) Na sve ovo nisam racunao naravno kuler zato sto ne koristim box koji stizu uz procesor... zato sam krenuo od 500 pa da vidim sta se moze... :)

Ja imam isti plan :) I shoping list izgleda ovako:

ASUS P6X58D-E - 217e
I7 920 - 239e
MUSHKIN 6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 BlackLine Silverline - 133e
Malo prelazi tvoj budget... :)

Ima neko bolji predlog za slicnu lovu??

Slazem se sa ovim, samo sto ti preporucujem neki vrhunski hladnjak, tipa Megahalem ili Mega shadow ako volis fancy black. :)

Dosta sam razmisljao i o X6... koliko sam video i7 je ipak brzi cak i kada se overklokuju stvar je ista...

X6 je jeftiniji, mada meni vise znaci brzi cpu nego jeftiniji...

Poslednja izmena:
A kakva je Asus SABERTOOTH X58??

Po specifikacijama deluje isto kao P6X58D-E, a jeftinija je...

Nećeš se prevariti ni sa jednom, pogledaj spec još jednom i jedne i druge, pa nek ti to odluči. Sabljozuba ima keramičke hladnjake (bolje hlađenje) i prošla je zahteve vojske (veliki minusi, veliki plusevi, velike torture), malo bolje materijale izrade, stoga ja bih dao malu prednost sabljozuboj.

Vrh Dno