Šta je novo?

ploca, procesor i graficka help!

Hal 9000

Čuven
Učlanjen(a)
14.04.2003
Poena
645
Kao prvo racunar koristim za muziku 30%, igrice 40%, filmove 20% i office aplikacije 10% .
Zelim da chujem vase misljenje za plocu ASUS A7N8X i procesor AMD Athlon XP 2600. Preporucite mi neku graficku koja ce dobro raditi na novijim igrama tako do 100 evra. P.C.Racunar ne klokujem!

Sve sto si napisao je ok, memoriju obavezno 2x256mb, kako bi iskoristio pun potencijal nF2. Neka drugi pricaju o Abit-u ili Epox-u koji su ih probali, u tu pricu necu da ulazim.
Sto se tice CPU-a kada vec uzimas toliko brz CPU, mozda bi ti bilo bolje da uzmes 2500+, ali Barton jezgro. Ne znam da li ces hteti da o/c.

Za te pare predlazem ti Gf4 Ti4200

U tu plocu (Asus nForce) ja ubo Bartona 2500 i Abita 4200 8x karticu, digao magistralu na 200 i lele, fura ko ludo. Stvarno odavno nisam tako nesto vidio. A i novi heat sink za bartona je daleko daleko bolji nego prije, podnozje cijelo od bakra, bato, a ventilator na 2600 rpm prosto sapuce.

Da li je ASUS N7V8X bolja od nove ASUS 7V600 Dajte razlike ovih ploca. Recite mi gde da nadjem ti4200 nema ih nigde!? I jos nesto odlucio sam se za Bartona 2500. Hvala sto mi pomazete...

Mozda pre da uzmes 8RDA+ za tog Bartona...

A Graficka definitivno Ti4200 za te pare.

Athlon je napisao(la):
A i novi heat sink za bartona
Koji je to novi heat sink? Ja sto sam imao prilike da vidim, isti je kao stari... :? Mislim, prilicno obican cooler...

hall je napisao(la):
Da li je ASUS N7V8X bolja od nove ASUS 7V600 Dajte razlike ovih ploca.

Bolja je jer se zasniva na NF2 chipsetu koji ima dvokanalni memoriski pristup (memoriski kontroler), a 7V600 bazira na KT600 chpsetu koji ima jednokanalni memoriski kontroler i predstavlja niskobudzetni up-to-date chipset za K7 generaciju.

Zar KT600 nema isto dual channel ?

Ubedjen sam da sam to negde procitao..

Nema i ako pogledas u blisku buducnost VIA chipsetovi za K8 su takodje "jednokanalni" odnosno podrzavaju samo procesore sa jednokanalnim HT-om. NF3 Pro ima podrsku za procesore sa trokanalnim HT-om.

[quote="][V][ATRIX™"

Koji je to novi heat sink? Ja sto sam imao prilike da vidim, isti je kao stari... :? Mislim, prilicno obican cooler...[/quote]
Pre oko mesec dana ubacio sam jednog Bartona sa heat sinkom od aluminijuma sa ubacenim petoparcem od bakra, ali ovaj od prije sedmicu dana ima kompletno podnozje od bakra prisarafljeno na aluminijumsko telo. Daleko vise mesa (bakra) nego prije, ali cooler je spor, tako da ne uljeva poverenje za iole ozbiljan OC. Ali ako uzmes da box verzija kosta 2-3$ vise, isplati se uzeti samo radi 3 godine garancije, a ako jos vozis na defaultu, vrlo dobro resenje (i jeftinoka).

uz Barton dobijas AMD original cooler.

Ako ces da O/C, onda moras traziti nesto jace, tipa stari dobri TT 7

Ti4200 nadji na oglasima :)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Mozda pre da uzmes 8RDA+ za tog Bartona...

A Graficka definitivno Ti4200 za te pare.

...

Koji je to novi heat sink? Ja sto sam imao prilike da vidim, isti je kao stari... :? Mislim, prilicno obican cooler...
Mozda bi bilo dobro da se saceka 8RDA+ v2.1 sa promenom VDD-a Ionako ove nove serije idu na po 235-240 FSB bez podizanja napona. v2.1 bi mogla da izvuce i 250 Mhz FSB sa adekvatnim memorijama.

Sta ce mu vise od 220 FSB... Mislim, meni licno ne treba :)

Ali dobro, passion for speed ;)

Kad ce v2.1 da se pojavi kod nas, da nemas neku info?

Uopste ne mislim da toliko ubrzavam rad racunara. A sto se tice graficke nema ni u oglasima ti 4200! Ja sam nasao Ledatek TI4200. za 95 eura!! Da je uzmem li?

Ako ti je 160€ za 9600Pro puno (a smatram da jeste) uzmi tog Leadtek-a.

Jeste puno!! Ja mislim da se za graficku da maksimum 100 eura! Kakav je Ledatek u odnosu na MSI? Kakav je klok?

MSI izvlaci vise za memoriju, ali nisi pominjao da mozes i MSI da nabavis za 95€.

Ljudi bre nema nigde MSI!!! Ni polovna ni nova. Ni u oglasima ni nigde!!! Jedino sto sam iskopao je Ledatek!!!

Ko je baksuz baksuz je!!! Kartica je "nestala"? Tako da sam na pocetku sve dok mi neko ne pomoge!!

Nazad
Vrh Dno