Šta je novo?

Ploca ne reaguje

jhoni

Cenjen
Učlanjen(a)
31.01.2011
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Stigla mi danas maticna Asus PRIME B450M-A II kupljena nova online, maticna svetli, ali se komp ne pali. Trazio sam inace od njih (At...), da mi flesuju bios pre slanja na poslednju verziju. Da li to ima neke veze? Probao sam i srafcigerom da dodirnem pinove, nista se ne desava.

Koji procesor?Ram?
Proveri kablove,ram dal je lego..
Da li vetilatori rade?

Nista. Sve sam dobro utegao. Ram Kingston kit 2x 3200mhz. Zezali su me prvo front kablovi, jer ispadaju iz lezista, ali bi trebalo valjda na srafciger da reaguje. Procesor Ryzen 5 3600. Stigao sa aliexpressa. Nisam jos stigao ni da testiram. Ali bar nesto da se cuje. Da napomenem, imam vent samo na procesoru. Jel moguce da ako procesor ne radi uopste, ne reaguje nista?

Da li se okreće vent na napajanju,Jel se greje procesor?
Da ne mašiš te pinove za paljenje pc-a?

Moraćeš da probaš neki drugi CPU.
Moguće je da ne radi ništa ako je CPU feler.

Da li se okreće vent na napajanju,Jel se greje procesor?
Da ne mašiš te pinove za paljenje pc-a?
Nije mi prvi put, namestao i ranije, uz yt. Jer sam prethodni komp sam prepakivao, kad sam menjao kuciste. Procesor je ladan ko spricer. A sa napajanjem nisam imao problema. jer sam pre sklapanja, imao ukljucen prethodni komp.

Znači okreće se vent na napajanju?To je bitno da znamo.
Cpu ne dobija struju.

Sad se nije okretao uopste. Ali je radio sasvim normalno napajanje pre svega. Kuciste nisam sada menjao, niti vadio napajanje.

Onda je to u pitanju,ne dobija struju.Proveri 24pin na matičnoj ploči,i proveri eps kabl u matičnoj(cpu).
Valjda je pališ gde treba..

Dobro je utegnut, 24 pin i 8 pin, ili ja bar ne cujem napajanje, jer mu je vent na gore.. pa se nije ni ranije cuo, osim kulera na procesoru. Sad sve mislim da je do procesora Pinovi dva od power se dodiruju jel tako?
Moraćeš da probaš neki drugi CPU.
Moguće je da ne radi ništa ako je CPU feler.
Ovo jedino da pazarim ovde. A taman mislio ustedecu tu.

Mislim da nije do procesora.
Da,praviš kontakt,aj slikaj ploču i koje pinove dodiruješ.
Mislim da su drugi ili treći sa leve iz te grupe...nece mu ništa biti i ako probaš ostale

Ili da se javi neko sa foruma koji ima neki koji odgovara u fioci, pa da ga častiš i probate kod njega.
Mislim da nije do procesora.
Da,praviš kontakt,aj slikaj ploču i koje pinove dodiruješ.
Mislim da su drugi ili treći sa leve iz te grupe...nece mu ništa biti i ako probaš ostale

Prilozi

• Screenshot 2024-12-25 at 20.12.50.png
    Screenshot 2024-12-25 at 20.12.50.png
    154.9 KB · Pregleda: 68

Prilozi

• IMG_8963.jpeg
    IMG_8963.jpeg
    244.3 KB · Pregleda: 67
Ne idu gornji već gornji i donji,probaj 3 red gore i dole kontakt,ili 2 red gore i dole

Nista se ne desava. pipnuo oba predloga. To bi trebalo da bude kratak spoj? I drzao malo duze srafciger i nista.

Lepo rekoh da se tako ne pali.
Kad gledaš u ploču te pinove sa leva udesno treći red u vertikali gore i dole praviš kontakt 3 red kad kledaš po vertikali.

Probao, nece. I sad da li vratiti odmah plocu i otvarati dispute na aliju.. Za procesor imam jos dana, ali ga nemam gde testirati.

Ja pričam svoje mišljene,ne okreće se vent na napajanju,nije cpu u pitanju.

Prepakovacu staru konfiguraciju, pa cu videti. Valjda nije napajanje vrisnulo. Pu pu. Ne bi trebalo.

Izgleda napajanje, kako, ne znam. Znam samo da sam izduvao prasinu pre nego sto sam pakovao novu konfiguraciju. Ostaje jos sa probam da nije neki steker na napajanju izvucen ili tako nesto. Ne verujem sta mi se dogadja.

Hvala na pomoci. I svima koji su se javili. Sutra idem da reklamiram. Corsair RM650 Gold modularno inace u pitanju. Dve godine su prosle, a kupio sam ga zbog duge garancije…

Ne idu gornji već gornji i donji,probaj 3 red gore i dole kontakt,ili 2 red gore i dole
Zadnjih 10-15god ili duze, ovo ne ide ovako.
U sustini, i ovo radi , ali je pravilno ovako (gledano sa lijeva na desno):
1. Donji red: prva dva pina su hdd led, druga dva su reset btn
2. Gornji red: prva dva pina su power led, druga dva power btn.
Na 10 000+ maticnih ploca ne mogu se sjetiti da je ijedna imala drugaciji raspored, osim brand name racunara.

Svi pinovi su kontakt + ground, bilo koji ground na celoj ploči. Mpžeš da proveriš sa voltmetrom, ground i pin za start treba da ima 5v.

Svi pinovi su kontakt + ground, bilo koji ground na celoj ploči. Mpžeš da proveriš sa voltmetrom, ground i pin za start treba da ima 5v.
Ako se ovo odnosi na mene, vec sam spakovao napajanje, poneo ga za Bg na reklamaciju. Voltmetar nemam. Jel mogu d da samo sto sam onom malom duvalicom sa temua nesto zeznuo? Nisam prislanjao na kuciste niti na napajanje, samo sa svih strana sa razmakom izduvao prasinu. Imao sam tako seasonic koji je samo stao da radi. Ali tad je nekako hteo da se ukljuci komp, ali je bilo do njega i zamenio ga za Corsair.

Hvala na pomoci. I svima koji su se javili. Sutra idem da reklamiram. Corsair RM650 Gold modularno inace u pitanju. Dve godine su prosle, a kupio sam ga zbog duge garancije…
Na ovom napajanju moraš da imaš veće opterećenje da bi ti ventilator radio non-stop.Možeš da probaš da kratko spojiš pinove na 24-pinskom konektoru i tako aktiviraš napajanje.

Prilozi

• dde40555-1b01-4945-88e9-a6aa8f7e9b27.jpg
    dde40555-1b01-4945-88e9-a6aa8f7e9b27.jpg
    110.4 KB · Pregleda: 37
Ako se ovo odnosi na mene, vec sam spakovao napajanje, poneo ga za Bg na reklamaciju. Voltmetar nemam. Jel mogu d da samo sto sam onom malom duvalicom sa temua nesto zeznuo? Nisam prislanjao na kuciste niti na napajanje, samo sa svih strana sa razmakom izduvao prasinu. Imao sam tako seasonic koji je samo stao da radi. Ali tad je nekako hteo da se ukljuci komp, ali je bilo do njega i zamenio ga za Corsair.
Odnosilo sa na pinove za prednje conectore, Start, Restart, led. Tako je na svim pločama.

ako su ti vec dva kvalitetna napajanja crkla, imas neki problem sa strujom

Proslo je bilo dosta jeftinije. Od prilike 3-4 hiljade razlike. I onda sam hteo nesto dosta kvalitetnije. Nove su instalacije sto se tice struje. Prethodno napajanje mi je crklo u drugoj kuci. Tad je jos hteo komp da se upali. Skroz drugi simptomi.

Sad se razmisljam i o upsu, da pazarim, ali nisam sad bas pri parama.

Vrh Dno