Šta je novo?

Ploca i procesor

sovielus

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
300
Uz Phenom II 920, koja bi ploca fino isla? I da li uopste vredi ici sada na II nego drzati se 9950 (sa kojom plocom takodje)?
Hvala!

Jok GigaByte. ja sam proshetao sve moguce 790FX ploche, i GigaByte se pokazao kao najgori. em zbog glicheva, em shto mi je sprzio skoro sve osim samog Phenom-a.

najiskrenija preporuka ti je da uzmesh oslabljenu verziju moje ploche (iz potpisa), a to bi bila:

DFI LANParty DK 790FX-M2RS

sad je negde malo ispod 100 evra, a pritom uz novije isporuke, dobijash i Transpiper (genijalni hladnjak izmishljen od strane DFI-ja za izbacivanje toplote iz celog kucishta)

razlika izmedju UT i DK verzije za 790FX chipet na lanparty-ju je shto DK nema firewire, poseban audio modul, i par sitnih stvarchica u bios-u.

a sam DFI je od strane interneta proglashen kao najsigurniji za Phenom 790FX chipset.

Hmm, danas sam zvao - kazu stizu nove ploce sledece nedelje - pa da li cekati M4A79 recimo od Asusa koji ce par firmi dobiti? Ili odmah taj DFI, nije mi zurba inace. Hvala!

Inace nasao sam Phenom-a II 940 tacno za nekih 20E vise, tako da je taj deo gotov.

Poslednja izmena:
Hmm, danas sam zvao - kazu stizu nove ploce sledece nedelje - pa da li cekati M4A79 recimo od Asusa koji ce par firmi dobiti? Ili odmah taj DFI, nije mi zurba inace. Hvala!

Zasto bi pored DFI ploce cekao Asusa, ne razumem... Jedino, ako je bas puno jeftiniji, ali opet ne znam koliko se isplati stediti, pa posle da te boli glava. Uzmi DFI :)

Ako hoces da klokujes DFI ti vrh vrhova za male pare procitaj malo po netu pa ces videti o cemu pricam.
A jedini problemi mogu biti sa memorijom jer je ploca malo izbirljiva.

Vrh Dno