Šta je novo?

Ploca i procesor do 300€

Missoni

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
309
Planiram do nove godine da uradim upgrade a gledajuci kako skace evro mislim se da to uradim mozda za par dana... Trenutno imam ASUS M2N-SLI Deluxe plocu sa vec 'prevazidjenim' Athlon-om X2 3800+ i zelim da predjem na Quad core. Prednost bih dao ASUS ploci (po mogucstvu crossfire) i nekom Phenom-u... Imam ASUS Ati 3870 graficku koju bih zadrzao, bitan mi je samo HDMI izlaz pa za sada bolju ne trebam... Mozda me ubedite u nesto drugo mada vec godinama imam samo ASUS ploce jedino sto sam Intel-a posle 10 godina zamenio prvi put sa AMD-om pre skoro 2 godine i zadovoljan sam.

Hvala na savetima i predlozima :)

Da imam taj kesh istog momenta bih otishao u prodavnicu i pazario 2 stvari

INTEL Core 2 Duo E8500 3.16GHz 6MB FSB1333 S775 140e

ASUS P5Q-E - 135e od prilike ili naravno ASUS - P5Q PRO ona je oko 110e ILI MSI X48C Platinum ona je oko 160e i to je to.

Procheshljaj malo topikse malte ne o svakoj stavci imash po neshto da prochitash, a najvishe hvale i preporuke za P5Q PRO.

Mislio sam da ce neko reci kako 300€ za plocu i procesor nije 'neka para'? OK, preporucite mi onda plocu i procesor koji se uklapaju u tu cenu ali Quad core ostaje naravno, renderovanje a igre manje vise... ASUS-ove ploce mi se svidjaju i zbog pasivnog hladjenja... ove dve ploce na primer:

ASUS P5Q Pro
ASUS P5Q-E

i Q6600 uz njih?

Prethodne dve godine sam imao AMD iz prostog razloga, manje se greje i lakse hladi tako da sam probao i bio zadovoljan ali Intel je prva ljubav a meni je bitan rad i tisina pa ako se ovo navedeno moze lepo ohladiti, bez bucnih kulera...
Ovo mi deluje kao ok kombinacija, mada nikada nisam klokovao do sada ovo mi deluje kao idealno da se i to proba? Imam Chieftec LBX kuciste sa Acousti fanovima, radi bez prekida i prakticno necujno... ako bih se opredelio za Q6600 (ili neki drugi Quad) koji bi mi jos kuler preporucili za njega i na priv moze slobodno gde ste ga kupili?

Hvala na savetima, sada malo konkretnije pitanje pa ce biti i takvih saveta nadam se. :)

Dok sam sat vremena vrteo po netu i pisao dopunjeno pitanje stigose mi dva odgovora koji se poklopise prakticno sa onim sto sam pisao... Hvala vam a Q6600 mi deluje primamljivije, ipak je Quad a videh da najvise hvale P5Q Pro a P5Q-E... videcu, mozda vec sutra uzmem, sacekacu jos neki odgovor do sutra... najvise me zanimaju kuleri koje imate uz Q6600 naravno kao i gde ste ga uzeli.

P5Q PRO http://http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2269&l1=3&l2=11&l3=709&l4=0

P5Q-E http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=2&model=2267&l1=3&l2=11&l3=709&l4=0

Koliko sam uspeo da nadjem podataka, P5Q-E ima def. bolje hladjenje i naravno Support ATI CrossFireX™ technology, up to Quad CrossFireX !

Pre neki dan chovek je prodavao za mnogo smeshne pare tipa 70e ali oglas je otishao u roku od pola sata. Da se nisam mnogo razmishljao bila bi moja..

Ah te slatke muke :-devil-:

Da, upravo sam P5Q-E gledao pre nego sto sam pitao ovde drugi put koju plocu... mislim da ce to biti moj izbor a Q6600 takodje... cekam da cujem i koje kulere ljudi koriste za ovaj procesor mada cu to procesljati malo forum... vise me zanima gde kupiti zato sto sam sadasnje fanove i kuler uzeo tako sto su mi doneli iz Engleske...

odlicna ploca, ali stvarno

Hvala :) ...i vama hvala na savetima jos jednom :)
Sada jurim kuler... postavio sam jos sinoc pitanje ovde i imam ideju sta bih ali je to nekih 50€ hladnjak i fan tako da kada se odlucim definitivno uzimam i ubacujem sve... imate drugu moju temu, mozete da se ukljucite sa nekim vasim savetom mozda za hladjenje? :)

Vrh Dno