Šta je novo?

Ploca i CPU oko stotke

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Razmisljam nesto da za jedno 10-15 dana malo unapredim komp... ovo je maximalni budzet... moze i manje (ali tesko)... dakle koja Intel kombinacija moze da se napravi pristojna za ove pare, ne treba mi nista posebno integirsano, ali mi treba full atx posto hocu da zadrzim analogni modem, HP RAID i Live!

Da jos ako je OCK frendly tim bolje.

CPU je neki iz serija e21x0 verovatno e2140 sem ako se cena e2160 ne poravna za 2 nedelje... dakle vise je pitanje ploce...

Poslednja izmena:
Neki "minimum": Asus P5B SE+Intel C2D 2140 ce te kostati ~130€.

Mozes ustedeti jos sa nekom 945P(L) plocom. Recimo GA-945PL-DS3 (jos malo pa full atx). Zaobidji MSI jer su u toj low-end klasi stvarno ocaj.

Neki "minimum": Asus P5B SE+Intel C2D 2140 ce te kostati ~130€.

Mozes ustedeti jos sa nekom 945P(L) plocom. Recimo GA-945PL-DS3 (jos malo pa full atx). Zaobidji MSI jer su u toj low-end klasi stvarno ocaj.
To mi je vec vise nego sto bih dao, jel pored pobrojanog moram da uzmem memoriju graficku i hard... tako da svako odstupanje vece od 10% u sustini odlaze upgrade (nije da mi se nesto zuri :D)

Trebao sam da formulise pitanje ovako ima li Intel ploce oko 40-50e da vredi necemu?

Poslednja izmena:
To mi je vec vise nego sto bih dao, jel pored pobrojanog moram da uzmem memoriju graficku i hard... tako da svako odstupanje vece od 10% u sustini odlaze upgrade (nije da mi se nesto zuri :D)

Trebao sam da formulise pitanje ovako ima li Intel ploce oko 40-50e da vredi necemu?

Ako ne zelis da dajes preko 100eura, zaboravi na Intel-a.

Athlon 64 X2 4000+ i neka jeftinija AM2 ploca (Asus M2N-X recimo)...

Nemoj 945

Nemoj da uzimas 945 plocu, nema sanse za OC, ja bas imam tu GA plocu. Za te pare, definitivno amd, a ako hoces intel-a, ili malo sacekaj, ili nadji negde jos 20e, pa uzmi GA P31-DS3L i 2140 ili 2160

Taj Cely je bar 2x brzi...
Conroe je duplo brzi od bilo kog Prescota, pa ako je c2d == 4x pa oc == bar 6x...
O quad core ne vredi diskutovati...
Da pazi samo ja nisam od korisnika koji ce da primete 5% razlike, ja sam recimo pre tri godine radio upgrade AXIA 1Ghz na ovaj P4 2.4 i razlike je bilo taman toliko da se primeti a u testovima 100% razlike.

2. na poslu imam C2D na 1.83 i razlika u odnosu na kucni komp je od nepostojece do 3x (encoding videa)... u realnom radu to je oko 2x brze... tako da to da bi mi Celi bio 2x brzi sumnjam u stvari jedini razlog za upgrade i jeste 2 jezgra...

Ici cu malo u OT ali moram, najveci uticaj na performanse svakodnevni rad je po meni

Hard Disk

Graficka (za igre ovo je naravno pod 1.)

Kolicina memorije (samo kolicina makar i DDR na 266 2 GB je bolje od napucanih giga)

CPU

Ostalo

Nego znaci da otpisem 945 ploce u potpunosti?

Po meni je glupost bacati pare za P35 chipset da bi ga upario sa Celeron procesorom :alo:

Ili ti planiras skoriji upgrade (3-6 meseci)? :D
3 sigurno ne... ali bolje je imati plocu na kojoj je danas celly a za pola godine neki quad... nema dugotrajnog upgrade-a vise i tako... samo manje ili vise kratkotrajnog... graficku sam uzeo recimo pre pola godine i vec osecam potrebu da je menjam...

A za cely videcu...

A sto se ovoga tice ovo je jednostavno zakljucak na osnovu saveta odozgo... p35 pa makar i uz celly...

Da li P31 chipset podrzava iste buduce modele procesore kao i P35?
Ako je odgovor da, ne vidim razlog za kupovinom P35, s obzirom da daju iste oc rezultate (bar GB modeli).

Poslednja izmena:
Zvanicno ne podrzava 1333 FSB bar kako sam ja nasao na netu...

Gigabyte GA-P31-DS3L izgleda nema to ograničenje. Deo teksta iz jednog testa dotične GA ploče:

It's interesting to note that while the Intel P31 Express chipset officially only supports 800 and 1066 MHz FSBs, Gigabyte claim the GA-P31-DS3L motherboard can run at 1333 MHz FSB. It indicates that all over the motherboard box, in the manual and on the motherboard PCB as well. For the record the Gigabyte GA-P31-DS3L had absolutely no problems running an Intel Core 2 Duo E6750 at its native 1333 MHz bus speed.

Nazad
Vrh Dno