Šta je novo?

Ploca ECS K7S5A ???

i m novice

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
609
Zna li neko nesto da kaze o ovoj ploci "ECS K7S5A" za AMD, citao sam na stranim sajtovima koji se bave testiranjem da je ova ploca jeftina a po performansama takoreci u samom vrhu stabilnosti i brzine, podrzava SDRAM I DDR ram. Zasto je onda slabo zastupljena na nasem trzistu, ako je pre svega jeftina.

Ako ti ne treba sampion brzine i kralj overclockinga, slobodno je uzmi. Za pare koje ustedis sa ovom plocom + integrisanim AC'97 zvukom, modemom 56k i 10/100 mbit mreznom, mozes uzeti DDR i brzi procesor, ili sta ti je vec volja... Poslacu ti testove ako zelis.

Pozdrav

PS.
Imam dve takve ploce u mojim racunarima :))

Vec sam svojevremeno rekao da je ova ploca za male pare odlicna kupovina. Moram samo malo da ispravim Melkora, koliko ja znam ploca se prodaje i bez integrisanog lana i sa njim, prema tome, ko sta voli nek izvoli, u svakom slucaju imas AC 97 codec i cmr modem uz plocu. Sa SDRAM memorijom ploca se malo gusi, ali sa DDR radi kao zmaj. Sisov 735 cipset je odlicno odradjen i ova ploca sa Morganom 1Ghz i 256Mb DDR rama radi odlicno, veoma brzo i stabilno. Win 98SE se podize za oko 15-ak sekundi i sve deluje jako zivahno. Ploca nije za overklokere, 100 i 133 Mhz magistrala, nije klasa jednog Abita, Epoxa ili Asusa ali za male pare vrsi jako dobar posao. Ko nema viska para za ekskluzivu tople preporuke za ovo parce solidnog hardvera. :)

Jeste da nije za overklokere, ali ako se covek malo potrudi... Kod mene Duron650 radi na 953MHz (6.5x146.6MHz) sinhrono sa memorijom... CPUFSB je sjajan programcic :)))
Probacu za koji dan da vidim koliko moze da ide Morgan 1GHz koji mi stoji u drugoj masini. Trenutno je setovan na 1.1GHz/146.6MHz asinhrono.

Pozdrav

melkor je napisao(la):
Jeste da nije za overklokere, ali ako se covek malo potrudi... Kod mene Duron650 radi na 953MHz (6.5x146.6MHz) sinhrono sa memorijom... CPUFSB je sjajan programcic :)))
Probacu za koji dan da vidim koliko moze da ide Morgan 1GHz koji mi stoji u drugoj masini. Trenutno je setovan na 1.1GHz/146.6MHz asinhrono.

Pozdrav

nije za overklokere ali od 600 na 953MHz nije mali skok???
znaci moguce je i sa njom izvrsiti overklokovanje. namera mi je da na njoj stavim amd na 900 ili 1000 (razlika u ceni za ova dva procesora je 15e) dali bi mogao i njih da overklokujem. a imam dva memorijska modula od 128PC133 i 64PC100.
I dali ploca podrzava AMD Thunderbird procesore

a strane testove do kojih sam ja dosao kazu da je ploca vrlo brza i sa odlicnim performansama i visokim stepenom stabilnosti.

i m novice je napisao(la):
nije za overklokere ali od 600 na 953MHz nije mali skok???
znaci moguce je i sa njom izvrsiti overklokovanje. namera mi je da na njoj stavim amd na 900 ili 1000 (razlika u ceni za ova dva procesora je 15e) dali bi mogao i njih da overklokujem. a imam dva memorijska modula od 128PC133 i 64PC100.
I dali ploca podrzava AMD Thunderbird procesore

a strane testove do kojih sam ja dosao kazu da je ploca vrlo brza i sa odlicnim performansama i visokim stepenom stabilnosti.

Memorija ti i nije neka, bolje je prodaj i uzmi 256Mb DDR-a. Podrzava AMD Thunderbird i Athlone XP+ do 2000. ;)

Aca je napisao(la):
Memorija ti i nije neka, bolje je prodaj i uzmi 256Mb DDR-a. Podrzava AMD Thunderbird i Athlone XP+ do 2000. ;)
nadjoh sledece podatke : mnozilac do 12.5 i magistrala do 150MHz znaci li to da je njihov proizvod maksimum (12.5*150=1875) MHz koje ploca podrzava. Na stranom sajtu je navedena jos neka mogucnost ubrzavanja procesora, neklasicnim nacinom, ne samo pukim podizanjem takta magistrale vec nekom drugom tehnikom koju nisam bas uspeo da razumem (ako neko zna neka kaze), ali kao sto vec rece melkor, on je u svoje racunare ubacio upravo ovu plocu a nasvirao je takt procesora OHOHOOOO og 600 na 953MHz. Pa zar ovo nije najbolja ploca za overklokovanje, pitam ja vas?

nadjoh sledece podatke : mnozilac do 12.5 i magistrala do 150MHz znaci li to da je njihov proizvod maksimum (12.5*150=1875) MHz koje ploca podrzava. Na stranom sajtu je navedena jos neka mogucnost ubrzavanja procesora, neklasicnim nacinom, ne samo pukim podizanjem takta magistrale vec nekom drugom tehnikom koju nisam bas uspeo da razumem (ako neko zna neka kaze), ali kao sto vec rece melkor, on je u svoje racunare ubacio upravo ovu plocu a nasvirao je takt procesora OHOHOOOO og 600 na 953MHz. Pa zar ovo nije najbolja ploca za overklokovanje, pitam ja vas?

Jesi li ti cuo za Abit KR7A i Epox 8KHA+ ;)

Novajlijo, nemoj preterano da se lozis... ova ploca je sve osim overklokerska :)
Ne mozes da podesavas niti napon, niti FSB osim standardnih 100/133 MHz (morali su barem da ispostuju ta dva standarda, jer ploca prima i Durone i 133MHz-ne T'Bird i XP procesore).
No kao sto rekoh, ako uzmes Durona koji radi na 100MHz i podesis magistralu na 133, dobio si 33% overkloka. A ako koristis CPUFSB, mozes ici i dalje, na vece vrednosti od 133 (kao sto sam ja isao na 146.6MHz). Isto tako, na samom procesoru mozes povecati radni napon na 1.85V prespajanjem L7 mostova, a prepravljanjem cipa na ploci koji regulise napon procesora, mozes ici do 2.1V pa i dalje... zavisno koliko si spreman da rizikujes i do koje granice zelis da overklokujes procesor.
Nema te komotnosti kao sa nabudzenim (citaj: skupim) plocama gde sve parametre podesavas preko tastatura u BIOS-u :). Moras da zasuces rukave i uprljas ruke...

Melkor
ps.
Odoh da kloknem Morgana.

Zahvaljujem Aci i Melkoru na informacijama.
posle ove ploce sledeca o kojoj razmisljam i mislim da je dobra a jeftina je Shuttle AK312. Nadam se da ne gresim. A sta vi mislite?

ploca Elitegroup P6IPAT

A sta je sa plocom " Elitegroup P6IPAT"
prvi put cujem za nju, a vi?

Ortak mi kaže:
E ovako imam "neobičan problem"

Imam K7S5A elite group matičnu ploču.

Ako je računar bio upaljen tj. ako se ploča zagrije (pa i malo) računar ne mogu poslje da pokrenen. ponaša se kao da nije ubačena grafička karta, tj. nema onog kratkog piiiiii da je OK Znači AGP ne može da skonta da je grafička u njemu

Probao sam sa tri grafičke, vadio ploču van kučišta, mjenjao monitor (mada ovo sa monitorom ne igra nikakvu ulogu).

Kada se računar ohladi sat-dva normalno se pali?!?

Recite mi da li je vrijeme za nova ulaganja (70-80€ za kakvu ASUSovu ploču)?

Šta da mu kažem? (jer ne znam odgovor)

Re: ploca Elitegroup P6IPAT

A sta je sa plocom " Elitegroup P6IPAT"
prvi put cujem za nju, a vi?

Razmisli o K7S5A, u firmi gde ja radim drzimo taj program i prodali smo vise od 200 ovih primeraka (najvise je prodajemo) a na reklamaciji je bilo mozda 2-3 komada, kao sto kazu ljudi BIOS je "siromasan" ali je zaista stabilna i brza. Mi smo je najvise prodavali sa XP1600+ pa ako si "obican" korsinik i ne overklokujes onda mozes da je uzmes. Ako imas pare za ddr to je super kombinacija. Imas varijantu sa LAN-om i bez njega a modem ne dobijas uz plocu tj. pakovanje (koristimo lucent uglavnom). To sto nije toliko zastupljena je vec stvar distributera, kod nas uglavnom prodaju MSI ili Chaintech ili GA jer su poznatije a cene su tu negde (ne mislim na najnovije modele).
P6IPAT isto radi dobro ali je ono bolja kombinacija.

||NeX|| je napisao(la):
Recite mi da li je vrijeme za nova ulaganja (70-80€ za kakvu ASUSovu ploču)?

Šta da mu kažem? (jer ne znam odgovor)

Ako zeli da OC onda Abit ili Epox, inace moze Gigabyte.

Asus NE preporucujem

zadnji post u prosloj godini je bio 30.12.2002 pa onda reaktivacija nakon 11 meseci. Pa zar te ploce nisu malo zastarele. k7s5a je bila jedna od mojih zelja kada sam hteo da apgejdujem mashinu pre godinu dana. Zar su te ploce sada vredne kupovine osim ako ne zelis nista novo vec samo jeftino.

Aargh je napisao(la):
zadnji post u prosloj godini je bio 30.12.2002 pa onda reaktivacija nakon 11 meseci. Pa zar te ploce nisu malo zastarele. k7s5a je bila jedna od mojih zelja kada sam hteo da apgejdujem mashinu pre godinu dana. Zar su te ploce sada vredne kupovine osim ako ne zelis nista novo vec samo jeftino.
||NeX||

je nastavio thread, umesto da otvori nov...
Sada se ne isplati kupiti tu plocu, kada ima Epox kt266a za 65€ i KT333 za 75€...

Nazad
Vrh Dno